Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na hmotnou nouzi?

Od: chulicisko odpovědí: 8 změna:

Zdravím vás lidi mam takovej zamotanější dotaz :)

Je mi 20let a před měsícem jsem přišel o práci a nyní jsem veden na UP ,bydlel jsem na baráku s otčínem a matkou ...nyní se matka od otčína odstěhovala do podnájmu a já sní. Trvalý pobyt mam vedený pořád na vesnici v baráku. Mam odmakáno 10,5měsíce na podporu to neni a mamka vydělává nějakej 8 000Kč měl bych nárok na nějakou dávku například na hmotnou nouzi ...bude problem s tím TP? děkuji za odpoved

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

georgina*
hodnocení

2x

S trvalým pobytem by problém být neměl. Měli by posuzovat současný stav, tzn., kde opravdu bydlíte. Musíte to samozřejmě doložit podnájemní smlouvu na byt, kde nyní bydlíte s matkou a také doložit ostatní náklady spojené s bydlením. To, jestli budete mít nárok na dávku hmotné nouze je těžké posoudit, ale v každém případě si žádost o příspěvek na živobytí podejte. Za to nic nedáte. Na příspěvek na bydlení to však nebude, protože tam je podmínkou mít trvalý pobyt v bytě, kde bydlíte.

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Při posuzování nároku na sociální dávky se bude sčítat příjem všech členů společné domácnosti. Nerozhoduje trvalé bydliště, ale společná domácnost, kterou sdílíte se svou matkou.

mpsv.cz/...

pacourek*
hodnocení

0x

Bude jedna z podmínek je trvalé bydliště.Ve vašem případě se budou socialní davky přihlížet na příjem otčína

doplněno 26.11.12 16:07:

příjem otčína a jeho rodiny

nicozjb*
Trvalé bydliště dnes už zkoumají pouze u příspěvku na bydlení!

chulicisko
hodnocení

Je špatný že do toho podnajmu se trvale přihlasit nemohu , s otčinem už vubec nekomunikuju takže jedině se přihlasit na víbor ...je pak možné čerpat nějakou davku než najdu si práci a budu makat?

pacourek*

Trvali pobyt na obecním uřadě se nepočíta (jakoby jste ho neměl vubec)

doplněno 26.11.12 16:11:

Takže tato varianta nepujde

chulicisko
hodnocení

A kdybych byl veden jako bezdomovec než si zařídíme pořádnej byt tenhle podnájem je jen provizorní a z něčeho být živy musíme. Bezdomovci mají přece nárok na nějaké minimun ne?

iz*
hodnocení

0x

O příspěvek na bydlení může požádat ten, kdo má k bytu nájemní smlouvu, a má v bytě hlášen trvalý pobyt.

Dávky pomoci v hmotné nouzi se odvíjejí od životního minima a od příjmů domácnosti. Životní minimum pro dvě dospělé osoby činí 5.970 Kč měsíčně.

___ Odkazy:

Životní minimum

Sociální tématika

doplněno 26.11.12 21:51:

Pro úplnost ještě odkaz na příspěvek na bydlení

(pokud v bytě nemáte Vy ani Vaše matka trvalý pobyt, pravděpodobně jej nezískáte).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]