Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít vztah

Od: veronika* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, mám problém s navazování vážných vztahů. S nějakým klukem se schzázím, začneme spolu spát, já se do něj zamiluju a pak jsem v háji, protože nevím jak mu mám najednou říct, že bych s ním chtěla být. Mám mu zničehonic říct ,,chtěl bys se mnou chodit´´? :D Nebo se ho mám zničehonic zeptat jestli mě má rád? Já prostě nevím jak se mám vyjádřit, a hlavně si myslím, že by tohle měl říkat kluk. Jak jste začínaly své vztahy vy?

Nedávno jsem se potkala sjedním klukem se kterým jsem se takhle scházela asi půl roku a byla jsem do něho fakt hodně zamilovaná. Potom co jsme se přestali scházet tak jsem ho stalkovala na fb, zjistila jsem, že si hned začal vztah s nějakou jinou holkou :( jakože oficiální, že jí znali jeho kamarádi, hned třeba do měsíce se seznámili se svýma rodičema atd... On mi ještě psal v té době co byl s tou druhou, tahal mě ven, nikam jsem nešla, nechtěla jsem ho vidět. On nevěděl, že já o ní vím. Přestal mi psát až cca po roce co s tou holkou byl, poté co jsem si ho odebrala z přátel. No a poté co jsme se nedávno potkali mi poslal žádost o přátelství a tahal mě na pivo. Mě to upřímně uráželo, když mi vždycky jen tak zničehonic napsal jestli nejdu na pivo jako by se nic nestalo. Tak jsme to začali řešit, a psal mi, že do mě byl taky zamilovaný a že jsme spolu nebyli jenom proto, že jsem mu to nikdy neřekla.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pozor, aby sis nevysloužila příměr, že nedáš každému, jenom tomu, kdo si o to řekne! *smich*

Máš v tom myšlení trochu zmatky v pořadí - někoho potkáš, seznámíte se, jsi s ním ráda, vyhledáváš jeho společnost. Dáváte si schůzky, chodíte si zatancovat nebo do kina, padne nějaká ta pusa. Mezitím si určitě navzájem vyznáte, že jste jeden s druhým rádi, že byste chtěli víc. V té době už spolu vlastně chodíte, chápe to tak celé okolí, ani si to nemusíte utvrzovat.

No a pak by teprve měl následovat sex. Když k sobě navzájem něco cítíte, když věříte, že je to pevný vztah a bude se dál prohlubovat. A ne skotačit a přitom nevědět, na čem jsem, zda si ten sex i Tebe ten kluk skutečně zaslouží.

Vím, dneska už dávno neplatí to, co před 40 lety: Napřed kostel, potom postel, ale současně se mi zdá velice lehkovážné s každým klukem se scházet a začít spolu sexovat bez toho, že byste měli ujasněnou vzájemnou náklonnost a měli zájem ve vztahu pokračovat dál.

Taky by se Ti mohlo stát, že po takové bouřlivé noci se zeptáš: TY, FRANTO, CHTĚL BYS SE MNOU CHODIT?

A on odpoví: CHODIT TEDA ZROVNA NE, ALE LEŽET S TEBOU BUDU RÁD! *ua* Jaga.

Co na to říct víc?

coco

Skoro se zda, ze driv byly divky chytrejsi v navazovani vaznych vztahu, nez dnes pri sexualni volnosti, ale i dnes se najdou chytre, ktere znaji svou cenu a vi, jak na to, i kdyz je jich mnohem mene, nez tech naivne levnych a "hloupe radodajnych" . Mladici si pochopitelne radi uziji bez zavazku co nejvic, nez se uvazou s jednou a zakotvi v manzelstvi, ale citlivou divku takove "uzivani" bez perspektivy vetsinou citove poznamena. Proto ve fazi vybirani vhodneho partnera pro zivot je lepsi strategie se sexem vyckat :)

eulalie*
hodnocení

2x

Jestli chceš s někým vážný vztah, tak ten se nevyvine tak, že mu řekneš, že s ním chceš chodit, ale před tím už spolu normálně sexujete... Máš to nějaké pomotané. I když je to asi v dnešní době normální - takové ty vztahy typu kamarádství s výhodami, že. Ty jsi ta, která určuje, kam se vztah má ubírat. No a pokud klukovi hned dáš sex, jsi lehce k mání... tak se nediv, že vážný vztah nemáš žádný. Nevím, kolik je ti let... ale když tímto způsobem budeš pokračovat dalších několik let, tak do třicítky budeš mít tolik sexuálních partnerů, že je ani na dvou rukách nespočítáš. Myslíš si, že o takové je zájem do vážného vztahu? Nikoliv. Na sex možná, ale doma většinou chtějí mít muži někoho, kdo neprošel náručemi regimentu... Může se ti zdát tento můj názor zastaralý, že je jiná doba... Ale vyzkoušej nebýt hned k mání na sex. Ať se kluk trochu snaží, aby si tě získal. Totiž ten, kdo tě bude chtít doopravdy i na ten vážný vztah, tak většinou si na tebe počká (míněno na sex), protože mu zato budeš stát.

adam20
hodnocení

0x

Jak se to říká, líná huba - holé neštěstí, normálně mu to nějak na rovinu napiš, jak uznáš za vhodné

"...normálně mu to nějak na rovinu napiš..."

Napiš *sok*? No to snad ne! Kam to ten svět spěje! Když už mu to teda neumíte dát najevo beze slov (což je nejlepší a nejpřirozenější), tak mu to při vhodné příležitosti (společná příjemná chvíle) řekněte pěkně zblízka, z oka do oka (teda v případě, že zrovna nejste 300 km od sebe :-D). Na tu vhodnou příležitost můžete buď počkat, nebo jí trochu pomoct. Ale neuspěchat.

adam20

Tak řikala, že se si spolu začnou psát, navíc se ptá jak začít vztah, ne jak vyznat lásku

xy

nejdřív spolu spát a pak si začnou psát? .. eh

veronika*
hodnocení

samozřejmě, že ne!

hodnocení

0x
Pokud s klukem napřed spíš a teprve pak s ním chceš začít chodit tak si uvědom že jsi jen holka na spaní.
U všech rohatejch, kdo by s tebou chtěl asi chodit když je tak jednoduchý se s tebou vyspat.

hodnocení

0x

Mě by zajímalo, kolik máte roků. Kolik? Takováhle otázka od sedmnáctky je něco jiného, než od pětadvacítky. *hej*

doplněno 13.06.16 07:23:

V tom případě si myslím, že byste chvíli měli počkat se sexem. A také s velkými slovy jako je láska a chodit spoklu, být spolu. Myslím si, že by se vztah neměl nějaký čas specifikovat. Někdo se může zaleknout, jakmile se vztah specifikuje, dostane hranice. Ti dva, když jsou spolu rádi, by měli spolu pobýt a jestli z toho něco bude, poznají po nějaké době. Někdy déle, někdy velmi rychle. ;) Víte co je vích? Vpodstatě je to svazek slámy, který dovede zahořet prudce, velkým plamenem. Ale velmi rychle, žhavě. Zůstane hromádečka popela, po takovém rychlém hoření. Vzplát jako vích, to je správné rčení. Dlouhodobý oheň by se měl dlouho rozhořívat. Pak bude i dlouho plát. A hřát ještě déle. *hej*Nikdy nikam nespěchejte! Nesnažte se vztahy příliž brzy specifikovat. Nechejte je měnit se, přecházet od přátelství k lásce. To je nejlepší základ vztahu. Najděte nejprve přítele a až pak i milence. Když je to opačně, pak je to pouze fascinace sexem. To mluví jen tělo. Stojíte-li o víc, tudy cesta nevede.

veronika*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]