Nejste přihlášen/a.
Ahoj, o prázdninách poletím na dva, tři dny (ano jenom :D) do neznámých krajů a poletím vůbec prvně. Koupím si go parking, takže mě někdo zaveze přímo k terminálu letiště.. ale co pak? Nějaké tipy na to, co by mě mohlo překvapit? Třeba abych se neztratil, správně nastoupil, neuletělo mi letadlo, kafe za 200... prostě, co já vím...ještě jsem neletěl...
Mimo věcí obecných, co vás napadne, tak by mě zajímalo, jak je to se zavazadly? S menším zavazadlem, typu aktovka? Smím si jej mít stále u sebe? Vzít jej osobně do letadla, pokud ano do jaké hmotnosti, rozměru? Zkušenost?
Hezký večer, mrkněte sem: mahalo.cz/... Taky si pamatuji svou první cestu letadlem, nervy před odletem děsné, ale všechno prošlo úplně hladce, sledujte okolí a to jsem letěl přes Vídeň do Dubaje... s chabou znalostí angličtiny. A dorazil jsem ve zdraví... Šťastnou cestu!
Nemohu moc radit, letěla jsem jen jednou, v roce 2005, do Bulharska. Letos tam koncem srpna poletím podruhé. Letadlo bylo poměrně malé, v Pardubicích je jen krátká přistávací dráha. Bylo bulharské, ve vzduchu skřípalo a sténalo, že jsem už přemýšlela, kde a kdy vypadnu podlahou ven.
Ale za sebe: letenky jsou dost nákladné. Když už za to ty peníze dáte, zařídila bych si pobyt aspoň na týden. Letět na 2-3 dny mi připadá rozmařilé. Ale jistě máte svůj důvod.
K letadlu nás dovezl letištní autobus. Letěli jsme 2 hodiny, dostali jsme cestou studené občerstvení - bagety. A kávu a džus.
Do letadla lze vzít malé palubní zavazadlo, klidně i tu aktovku. Nesmí se brát nože, nůžky, žádné ostré předměty, ani třeba pilníček na nehty. A spreje, ani nápoje.
Do nákladního prostoru si smíte dát velké zavazadlo. U různých společností je to různé, ale váha smí být většinou do 15 či 20 kg. Za překročení této váhy se platí, za každé kilo a to poměrně dost. Ale na tak krátkou dobu to u Vás nebude padat v úvahu.
Tak příjemný let, ať se Vám vydaří. Jaga.
Jago. Letenky nemusí být drahé. Londýn seženeš za 200,- Kč ! Káhira byla minulý týden za necelou 100,- Kč. Mám synovce, který je takto "venku" tak 4x do měsíce. Cesta ho výjde levněji, než mě autem do Krkonoš
Prosím o odkaz,kde se seženou takto levné letenky,jak uvádíte. Je to samozřejmě bez tax,palivového a letištního příplatku,není-liž pravda,že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.