Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat při očekávání balíku z USA

Od: vojtechdomin odpovědí: 3 změna:

Zdravím!

Před nějakým časem jsem si objednal balík z USA v hodnotě $152 a poslední zpráva, co o zásilce mám je, že 2.6.2016 byla expedována ze San Francisca, zpráva zní:
"Your item departed our USPS facility in SAN FRANCISCO, CA 94128 on June 2, 2016 at 7:42 am. The item is currently in transit to the destination."
Dopravcem po Americe byla USPS.
Už devět dní tedy o zásilce nemám žádnou zprávu - je to normální?
Měl bych řešit nějaké celní cirkumstance (podotýkám, že Česká pošta ani celní správa mne neuvědomily o převzetí balíku ani jsem nebyl vybídnut k jakémukoli řešení)?

Děkuji za odpovědi, zkušenosti a rady!

V. Domin

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dafina*
hodnocení

0x

My jsme před 3 lety objednali z Anglie motor k vysavači od výrobce a po oznámení že to jde přes tu firmu - tedy dopravce co uvádíte USPS , tak to ještě trvalo 21 dnů. Takže dopravce spolehlivý je, otázka je zda to přece jen netrvá trochu déle. Ale více opravdu nevím, balík tehdy přebírala dcera.

USPS
shopping-usa.cz/...

zasilkovasluzba.com/...

cz.shipito.com/...

zasilkovasluzba.com/...

forum.chronomag.cz/...

hodnocení

0x
Ano toto je normální. Balík chodí cca kolem 2-4 týdnu. Jakmile přijde do ČR, tak už by mělo fungovat sledování přes ČP. Pokud budou chtít dph + clo, tak přijde obálka s info, kde máte popsáno co udělat.

hodnocení

0x
Pokud to je neco vetsiho a jede to lodi , tak to si fakt pockas :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]