Nejste přihlášen/a.
O5.01. 2016 byla podána žádost na zvýšení příspěvku na péči o osobu blízkou. Teprve 09.06. 2016 na urgenci podána zpráva, že probíhá šetření pro posouzení stupně závislosti. (to ve skutečnosti proběhlo ve 2. měsíci t.r.). Matka je naprostý ležák, sama se nenapije pouze za pomoci druhé osoby, nepostaví se na nohy, sama si nesedne a když sedí jedině s oporou, vyprazdňování necítí a pouze do plen, váha 45 kg (shodila 30 kg za 6 měsíců ), chvílemi nás nepoznává a mluví z cesty. Obvodní lékař Zhoř z Kyjova ji navštívil jedenkrát, kdy si ji poslechl a změřil tlak na hrudníku. Bratr při návštěvě jeho ordinace, kdy šel pro předpis na léky, uvedl, že matka nepřijímá skoro žádnou stravu, mu doporučil marhuianu, že ta pomáhá k chutenství. Tak na to studoval , aby takové řeči vedl? Matka denně potřebuje u sebe někoho na 24 hod. Nedoslýchá, potichu mluví. Vyslábnutá. Verdikt posudkové Mudr. Horáčkové z Hodonína. II. stupeň - 4000,- Kč. Ptám se III. a VI. stupeň jí přiznají v truhle? O co těmto "lékařům" jde? Prodlužovat o další dobu v podobě odvolání. A možná jim to vyjde. Nebude koho znovu ověřovat. Budou dovolené, tak možná za rok se ozvou s vyádřením.
Nevzdávejte se, bojujte, podle mě máte nárok na nejvyšší příspěvek. Pokud budete mít problémy, zkuste i třeba Černé ovce v televizi, to, co se často děje, je fakt hrozné. Jako matka postižného syna vím jak to chodí, často se lidé, kteří pečují o blízké ve velmi špatném stavu, ani nepokoušejí peníze získat a další si udělají ze státu dojnou krávu. My jsme měli kdysi sousedku, která brala tzv. peníze na matku, která bydlela o 5 km dál, jeli tam jednou za týden, ještě si dovezli bábovku a to brali ty stejné prachy, co já na kluka, který potřeboval 24 hodin dozor. Opravdu si ty peníze zasloužíte, jděte do toho.
To je mi jasné. II. st. nestačí ani na léky a pleny. Taky je krmení tekutou nutriční stravou a ta stojí nemalé peníze.
Vlaku, příspěvek na péči o osobu blízkou není na léky, pleny si zažádejte u lékaře (může napsat i obvodní)
Nepomohl by dotaz na jejich nadřízené? Vylíčení celé situace. Já se v tom moc nevyznám, ale přece snad jde i o to, aby se to započítávalo do nároků na důchod pečující osobě...atd. Šlendrián to je..a dost hnusný. Skoro bych je dala do televize.
doplněno 12.06.16 10:51:Pochopila jsem, že pacientka je na tom tak, že sama se nemůže dostavit na kontrolu a pro léky. A kdo ji tedy v případě potřeby navštěvuje? Co tam máte za lékaře? Jste si jisti, že má diplom? Obrátila bych se snad i na lékařskou komoru s dotazem, co máte dělat. Vždyt vás všichni ignorují.
To co popisujete, je téměř na hospitalizaci. Pokud to je trvalý stav, tak rozhodně 4. stupeň. Když bude uznán, tak příspěvek bude vyplacen zpětně, to je od podání žádosti 5.1.2016. Jestli je vše jak popisujete, tak to máte opravdu ve svém obvodě "odborníky".
Pokud je stav pacienta jak uvadite odpovidajici nejspis lV.stupni zavislosti, muzete na neschopneho posudkare podat zalobu pro neadekvatni posudek. Takove radobydoktory stvorila dnesni doba "škodliveho skrbleni", je treba se aktivne branit.
zavináčč - díky nebyla jsem si jista. Kdysi jsem se starala o nemocného člověka, hodně nemocného, ale o nic jsem nežádala. Takže to nevím.
dafina,,tak to byla vaše chyba,ale každý-kdo se stsrá o takového pacienta dostává od státu peníz.Je to rozlišené podle závažnosti nemoci.Mám kolem sebe celkem dost lidí,kteří jsou placeni.A záleží na opatrovnících,jak se o své právo postarají..Kdyby tito lidé byli v ústavech tak by to zdravotnictví stálo více peněz.
Příspěvek na péči nedostává kdo se stará. Příspěvek dostává žadatel o příspěvek (nemocný, postižený). Ten je určen pro hrazení nákladů a potřeb žadatele s péčí spojenou.
zavináč, je to už dost let, byla jsem z toho zničená, věděla jsem, že nemocný musí umřít, takže jsem nějak na peníze nemyslela pro jiné starosti, byli jsme skromní. A ted po letech už je to jedno. Nenapadlo mě to, že máme na něco nárok.
To co popisujete je bohužel dnes běžné, odvolejte se a odvolejte se a...II.? to paní doktorka nemůže myslet vážně a soc. prac. u vás byla na štření (musela být), co je v zápise, co je ve zprávách lékařů?
Ještě se zeptám, jakou má maminka zdravotní pojišťovnu? Pořád dost lidí totiž zůstává u VZP, která platí lékařům pozdě, nebo pacienti u ní pojištění mají nárok na péči v menším rozsahu, než pacienti z jiných pojišťoven. Zrovna tuhle mi na rehabilitaci říkali, že kdybych byla u VZP, nemám již na žádnou další rehabilitaci nárok. Ale protože nejsem, napsli další cvičení. Tedy krom odvolání, protože ležák je zcela jistě nejvyšší stupeň závislosti, by měla vaše snaha směřovat na změnu pojišťovny, pokud je maminka u VZP.
Máte v tom trochu hokej. Zdravotní pojišťovna nemá nic společného s příspěvkem na péči. Zdravotní pojišťovna hradí lékařské výkony (včetně rehabilitace), hospitalizaci (včetně lázní), léky, dopravu a zdravotnické prostředky a materiál. Příspěvek na péči je hrazen ze sociálního pojištění a rozhoduje o něm tuším Úřad práce a odvolání se podává na MPSV.
V každém stupni rozhodnutí se odvolávajte. Sedí tam posudkáři, kteří jsou rádi, že udrží razítko a moč, a proto za přilepšení k důchodu zapomínají na hippokratovu přísahu a připojí svůj titul a podpis k zamítavému rozhodnutí.
Čtěte pozorně každý doporučený dopis. Najdete tam informace o tom, že řízení bylo přerušeno, nebo že zase pokračuje, že dorazil posudek a že se k němu můžete do?5dnů vyjádřit nebo odvolat nebo ... Pak přijde konečné rozhodnutí proti kterému se můžete do x dní odvolat na MPSV. Hlídejte termíny, odvolávejte se, uvádějte argumenty, popisujte náročnost péče, slušně otravujte, nenadávejte úředníkům. Podle mých zkušeností na příkaz vedení MPSV dělají síto, aby to co nejvíc lidí vzdalo a museli vyplatit co nejnižší částku. Může to trvat rok i déle ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.