Nejste přihlášen/a.
Zdravím
V pondělí mi manžel vyjmul pinzetou světlounké maličké klíště pod kolenem (předpokládám, že se nejedná o dospělce). Od té doby tam mám červenou skvrnu a ranka je nateklá obdobně jako po štípanci komára. Od včerejška jsem ovšem nezdravě unavená. Třeba včera jsem šla spát již v devět večer. Naštěstí dneska mám v práci volno. Změřila jsem se i teploměrem, ten ukazuje mírně zvýšenou teplotu. Přemýšlím v pondělí jít k doktorovi, má smysl jít k doktorovi, aby mi třeba preventivně předepsal antibiotika? Bojím se lymské boreliózy, případně klíšťové encefalitidy, které se z rozborů krve dají určit až po delší době. Očkovaná nejsem.
Děkuji za rady
NJa rozbor krve je brzy, poznají z něho něco až 9. - 10. den. Já jsem ale taky nečekala tak dlouho. Vzhledem k tomu, že jsem už druhý den měla kolem 2cm rudé kolečko, ranka nezvykle bolela a svědila, od ranky se mi začal dělat červený proužek směrem nahoru, začaly mně bolet drobné klouby na konci prstů na nohou, později i na rukoua doéstala jsem chřipku, tak jsem nečekala a šla. Vzhledem k příznakům mi dali antb. hned. I tak se stav ohledně kloubů zlepšoval pozvolna, tak myslím, že jsem udělala dobře, 9. den by bylo mnohem hůř. Byla jsem u lékaře asi 4. den. Sestra mi řekla, že je to brzy, ale nakonec mi dr. antb. dala. Uvidíte, nic nezkazíte, když dr. navštívíte. Klíště může infikovat už za 2 hod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.