Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v Praze a za vidláka? Nemožné. Praha je vstřícná, tolerantní až kosmopolitní.
To teprve uvidíte, jak se oblékají cizinci či Pražané. Zkrátka je to jedno. Zdravím!
P.S. Jenom si neberte na sebe moravský kroj .
No, opravdu si s tímto nedělejte starosti - nikdo si Vás ani nevšimne. Potkáte lidi v obleku i v montérkách (ovšem, v neděli asi ne).
Ač to občas vypadá že v Praze žijí lidé z jiného světa, tak přecijen zas tolik odlišní nejsou .) navíc se tam lehce ztratíte v davu turistů apod.
Každopádně, řešit co se nosí v jiném městě... chtělo by to míň se zajímat o názory cizích lidí... Noste co je vám příjemné a je to, samozřejmě, pokud nejdete na nějakou formální záležitost ala pohovor/divadlo, atd.
Buďte v klidu, v Praze chodí lidé obléknuti stejně hrozně jako v jiných částech republiky viz. modnipeklo.cz, tedy podle oblečení za vidláka nebudete.
Představa,že jdete po Praze v kroji je nááádherná a sklidil byste obdiv všech okolo - nemyslete si,cizinci oceňují právě tuhle odlišnost.Jinak - rifle s tričkem nebo košilí by byly fajn.Samozřejmě čisté slušné/ne 10leté/boty a pěkná taška,čerstvě umyté vlasy,deodorant a Prahu máte pro sebe!Doporučuju odpolední představení v Národním divadle,začínají ve 2 hodiny.
Tak v Národním na odpoledním představení - počítá se s turisty, chodí opravdu turisticky a nikdo se nad tím nepozastaví./synovec tam hraje/ Dokonce se i toleruje občasné fotografování.Zažila jsem to v Opeře,kde Japonci fotili jako šílení primabalerínu - Japonku.Něco jiného je představení večerní,to se Dress code přímo vyžaduje.
Buď absolutně v pohodě, ve tvém oblečení tam budeš za frajera. Podívej se tady: extra.cz/... - těm rozhodně konkurovat nebudeš!
Dnes ráno jsem někde na netu četla, že se cizinci pozastavují nad tím, že v Praze je hodně sportovců. Na otázku proč, odpověděli, že v Praze je skoro každý oblečen sportovně - tedy v teplákách. Ještě si myslíte, že budete vzbuzovat pozornost?
Ostatně, abych se přiznala, já tu také chodím takto oblékaná - kalhoty, tričko, mikina. Když chci eleganci, vezmu si bílé džíny, normální, ne styl legín, tmavomodré sako a bílé tričko s kulatým výstřhem. A nemá to chybu.
Bílé rifle jsou super,taky mám ráda.Jen u mužů - kraťasy - pokud nejsou z moc dobrého materiálu,vypadají děsivě,zmuchlané v rozkroku,vytahané nad kolena,vzor hrůza...přimlouvám se za trochu klasiky u mužů nebo alespoň za to připlatit si za dobrou látku.Všimněte si,Dafinko,turistů,jaké kraťasy mají oni a naši muži - to je neporovnatelné.Navíc - proč čeští muži nenosí pásky,když mají poutka na kalhotách?Vypadá to nehezky.Taky vytahaná trika bavlněná...nezastřižené vlasy,špatné staré boty,ledvinka...co dodat,to není ležérnost,to je nedostatek vkusu a soudnosti.
V Praglu nikoho nezajimate, tim bych to shrnul Ale jestli ty kratasy jsou ve skutecnosti trencle, tak bych to byt vami trochu prehodnotil
Joudicu - myslím,že pán se ptal pro svůj vlastní pocit - proto,aby neměl pocit trapnosti z nevhodného oblečení a v tomhle mu rozumím a je dobře,že se mladý muž zajímá o svůj zevnějšek a nesklouzne do , nikoho nezajímá co máte na sobě,...Naše pocity jsou důležité a žijeme mezi sebou,reagujeme na druhé pohledem,gestem s naší zpětnou reakcí.Proč tedy nebýt v Praze upravený,spokojený s tím,co mám na sobě s vědomím,že se nemám za co stydět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.