Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červené oči a popraskané žilky

Od: asdfas odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám takový problém neustále mám červené oči, teď i velmi často popraskané žilky, na které nezaberou žádné kapky.
Červené oči mám vždy ráno po probuzení, i ospalky někdy. Ale oči pak začínají červenat i večer, někdy i přes den.
Příznaky vypadají na zánět spojivek, ale když jsem přes víkend na chatě v přírodě, tak nemám rudé oči vůbec. Večer ani ráno po probuzení rudé oči nemám.
že by mi vadil mětský prach? Nemá někdo podobné zkušenosti?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak dlouho býváte u počítače a televize? Člověk soustředěně zírá a zapomíná mrkat. Tam m§že bý problém. Dají se pak koupit umělé slzy a kapat. ;) Už jste zkoušel Vizine? Červený na rudé oči? Ten funguje. Vlastní zkušenost. *palec*

hodnocení

0x
Ve vašem případě to vypadá na zanešení jater,která jsou nejvíce aktivní právě na jaře.
Meridiány jater souvisí mj.i s očima.
Měla byste detoxikovat.
Lehká strava,sport nebo alespoň denní procházky,dostatek pitného režimu a odpočinku.
Zároveň si kupte Ostropestřec mariánský.
Ten je na játra úžasný.

lkl
hodnocení

0x

může to být alergie na prach v místnosti,spousta věcí.Na nějakou věc.Jdi na alergologii,udělí tam testy

dafina*

Myslím, že podle popisu to vypadá na alergii. Protože kdyby to byl syndrom suchých očí, tak by měl tazatel pocit něco jako písku v očích, protože by se mu vysrážely slzy na okraj víček, neumím to lépe napsat. Pomůže zjistit, nač je alergický, ano, často to bývá prach a vítr, a pomáhá omývání očí černým vlažným čajem a vyhybání se alergenům. Šla bych ale na oční, zda to přece jen není zánět spojivek.

hancule*
hodnocení

0x

Je velmi těžké Vám poradit.Příčinou může být opravdu hodně věcí.Jistě - práce na PC,práce kancelářská-vypisování ...Píšete,že doma po ránu máte červené oči - večer si mažete obličej krémem - nepřijde Vám k očím?Máte vedle postele květiny v květináči?Nebo i v místnosti?Používáte aviváž na lůžkoviny a pyžama?Používáte přípravky do zásuvky proti komárům?Používáte na sprchování sprchové pěny+mýdla?Používáte parfémy a deodoranty?Kdy jste byla na očním - nosíte brýle?Nemáte syndrom suchého oka-nemusí nutně být příznakem ,písek, v očích?Používáte pračku vzduchu? a další možné důvody.Víte,i používání stále stejného přípravku může být problém - každé balení je trochu jiné.Nejprve oční oddělení,potom alergo,příp.další - k praktickému s těmito vyšetřeními.

doplněno 10.06.16 13:33:

Nepořídili jste si zviřátko -psa,kočku,ptáčka? Nezateplovali jste dům?Nemáte nové tapety nebo vymalováno? Nenatírali jste něco?-to může být i renovace jiných částí domu či bytu - větrejte dostatečně.Hlavně nekupujte přípravky typu Visine - nesmírně vysušují oko.Pro pomoc - pokud nevyhledáte očního lékaře- kupte si umělé slzy HYLO COMOD - jsou nejblíže pravým slzám a rozhodně nemohou uškodit.Jsou dobré i při jízdě na kole při větrném počasí.aplikujte 2x denně nebo i více dle potřeby.Dávejte pozor při mytí obličeje - nesmí Vám přijít do očí mýdlo.Pozor při odličování - nesmí se Vám dostat do očí přípravek,pokud se to stane,vypláchněte buď převařenou vodou nebo Opthalem.Nemáte čerstvě barvené vlasy?-i z toho to může být.Prostě - oční,pak případně alergolog.

isteron
hodnocení

0x

A čo tak vnútroočný tlak? Navštíviť oftalmológa, prehliadne, zmeria atď. Ja musím navštíviť túto ambulanciu raz ročne.

nanana
hodnocení

0x

No možná sem to tu nepatří, ale pořád panikařím, když si moje dcera stěžuje na pálení a řezání v očích...nevíte co s tím?

liska*

U pálení a řezání v očích dodat vitamin B2,železo a zinek. Lehkou zdravou stravu, neboť oči souvisí s kondicí jater.

liska*
hodnocení

0x

Červené oči mívají diabetici. Ty červené okraje značí nedostatek zinku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]