Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zivotni situaci?

Od: shaman odpovědí: 10 změna:

zdravim lidi cetl jsem tak trosku diskuzi ktera zde probiha a hledam oodpoved na to co udelat pro lepsi zivot. I kdyz se snazim jak jen muzu tak pokazde vyhorim vecne zklamavam lidi okolo sebe rodinu nejblizsi pratele porad vsecko kazim i kdyz se mi neco povede a dostanu pochvalu tak to vzapeti zkazim a pak kourim jednu cigaretu za druhou i kdyz stale tvrdim ze uz to nebudu pak i to ze rikam jak si dam treba jen 3 piva i kdyz vim ze nemuzu ani 1 jedine protoze me to pak stahne a piju tak dlouho dokud je co k piti a kdyz uz neni pivo tak ve vycitkach ze jsem vse opet pokazil tak zacnu kolikrat pit i koralku a nakonec to skonci vzdy na tom samim a to nalitej jenze v tom vim ze reseni neni a pak kdyz se z te opice proberu tak si to vycitam jeste vic ale nejhorsi je ze tim nejvic ublizuji v prvni rade sobe a pak tem ostatnim protoze je jim me lito a rikaji proc si ten kluk porad tak ublizuje proc to dela a ted bych rad uvital jakoukoliv radu jak z tohodle bludnyho kruhu pryc protoze mnohdy potom co se proberu z opice a uvedomim si co jsem zase provedl si vzapeti uvedomim co jsem zase udelal a na to si nacnu dalsi pivo nebo neco alkoholickeho a netrva dlouho a jsem v tom behem chvile znova a takhle se to stupnuje az uz se kolikrat treba 4 dny v kuse z toho bludneho kruhu nemohu vymotat a skonci to vetsinou az kdyz uz jsem tak na dne ze uz ani dal nemuzu pak se na tyden na 14 dni srovnam a pak se neco prihodi znovu a ja do toho padam zpatky behem chvile tak prosim o radu jak tohle uz jednou provzdy ukoncit a zacit se zivotem neco delat abych si vybudoval svoje jako slusnej clovek jako ostatni normalni lidi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Změnit totálně svůj život.

Odstěhovat se od rodiny, najít novou práci s bydlením, nejlépe 300 km daleko. A půjde to samo.

Záleží na Vašem oboru.

shaman
hodnocení

to je zrovna to co nechci ja chci zustat blizko sve rodiny protoze ji mam rad jen ji svymi spatnymi naladami a stavy ublizovat protoze jak uz jsem rekl nejdriv ublizji vlastne sobe a pak to ublizuje ostatnim kolem me kdyz se museji divat jak ublizuji sam sobe

hodnocení

2x

Také zdravím. Sám to evidentně nezvládáte. Tak vyhledejte odbornou pomoc (psycholog, psychiatr). Alkoholem nevyřešíte nikdy nic.

paw*
hodnocení

2x
Asi jedina rada. Nepijte a najdete si takoveho konicka a pratele, kteri vas budou bavit a nebudete s nimi muset chlastat.
shaman
hodnocení

no ted me napadl lepsi napad protoze pratele mam dobre ale je to jen ve me ja se nejak musim tomu chlastu postavit a verim tomu ze kdyz to dokazi tak pujde zivot k lepsimu a tak zkusim jednu vec mam pustenou takovou smutnou hudbu ktera ve me vzbuzuje chut na tyhle 2 veci a ted jsem si k tomu postavil pivo a cigarety na stole a lehl jsem si do postale a koukam na ty 2 veci a musim se naucit se ubranit si jedat tak drzte palce a budu je tu mit dokud nepujdu vecer spat a celou dobu se na ne budu divat

pohanka*

No tak s tím sekněte co nejdříve a tedy hned.

Myslím, že máte velmi dobře našlápnuto stát se celoživotním notorickým, ublíženým slibovačem a sypačem popele na hlavu.

Večer?

To už budeš evidentně na šrot,jako vždy.

Vyhledej odborníky,sám to nedáš !

mir*
hodnocení

0x

Tak to je docele slozita zivotni situace, odstehovat se od rodiny nema zadny smysl, pokud o tebe teda jeste stoji, ale myslim si ze urcite. Rodina ti muze ve tve situaci hodne pomoci, i kdyz si momentalne muzes myslet ze ne. Sam se s z toho urcite nedostanes, to ti rekne kazdy a je to svata pravda, je potreba vyhledat odbornou pomoc. Nejspise te doporuci na protialkoholni lecbu. Pokud se rozhodnes ji podstoupit, bude to velky zlom v tvem zivote, nejspise prijdes na nejaky cas o sve pratele a prave i o svoji rodinu, s kterou se prestanes take na cas schazet, ale to musi asi byt. Zde se ti pozenou hlavou ruzne muslenky, protoze budes myt hodne o cem dumat. V teto dobe si musis vse srovnat a pokusit se najit pricinu tveho piti, o toto by si se mnel pokusit jiz ted, nikdy neni pozde.Protialkoholni lecebna neni jako hospital,za 6 a vice mesicu ven a je povsem, tam ti daji par rad do zivota a postaraji se aby jsi se srovnal jak po zdravotni strance, tak i psichicke, pomohou ti vyresit treba problemy se soudem a policii, pokud nejake mas a potom ven. V tuto dobu nebudes pit alkohol, ale to neni konec. Az potom nastanou horsi chvile, po navratu zpet.To si jiz musis uvedomit sam co vlastne chces a jak pokracovat, to muzes udelat i ted a mnel bys.Vse vlastne zalezi jen na tobe a na tvem pevnem rozhodnuti. JEN NA TOBE. Pro tuto chvili najit si nejakeho konicka, nebo jinou zalibu je sice pekne, ale stejne te to potahne k alkoholu, a pit neprestanes, maximalne to trochu omezis a vecer to dozenes a zapijes uspech sve prace.Pekna blbost je to s tou lahvi a cigaretou pred sebou, kolega mnel pravdu, vecer jses na mol.Doporucoval bych stravit tento krasny den treba se svou rodinou, pritelkyni, nebo s nekym koho mas rad a on tebe, hlavne ne s nekym kdo take pije a takto to delat stale, bavit se o krasnych vecech, planovat treba nemozne, smat se a uzivat si zivota, doma to vetsinou nepusobi tak jako treba na prochazce nebo vylete v prirode, pokud u vas nejaka moznost je.Proste hlavne nebyt sam a nepit! Jinak se pomalu zabijis a o vse prijdes a tomu ver,nelzu.Drzim ti palce, snaz se at udelas ostatnim radost a hlavne sam sobe. Pokud by jsi si chtel popovidat o nepiti,muzes mne kontaktovat zde. Mam s tim trochu zkusenosti,nepiji.Jo o tom krasnem dnu jsem se spletl, jiz je vecer,ale to nevadi,muzes to skusit i vecer,nebo zitra.Hodne stesti.

uska*
hodnocení

0x

Obdivuji rádce, kteří dokázali přelouskat a hlavně pochopit dotaz psaný jednou větou na 13 řádcích.

K dotazu - hledam oodpoved na to co udelat pro lepsi zivot.

Např. naučit se srozumitelně položit dotaz, jistě ve škole jste se učil, že věta začítá velkým písmenem a končí tečkou, otazníkem atd, že se používají háčky, čárky a podobně.. Pokud komunikujete jak píšete, tak musíte být lidem okolo vás pouze na obtííž. Omlouvám se vám, pomoct nemohu neboť v polovině textu jsem čtení vzdala.

dafina*
hodnocení

0x

kdyz se mi neco povede a dostanu pochvalu tak to vzapeti zkazim
pak tem ostatnim protoze je jim me lito a rikaji proc si ten kluk porad tak ublizuje
---------------------------------------------------------------------------------------------

Jste na omylu. Jste slaboch a nevím proč by Vás lidé měli litovat. Kdo je chudák, je Vaše okolí. Snášet věčně nacamraného člověka s cigárem v puse, to musí být pohled pro bohy. Mnoha lidem musíte být protivný. Mimochodem, jaký máte plat, že si ten luxus takhle utrácet můžete dovolit?

doplněno 05.06.16 22:42:

Jinak nechápu, jako radu chcete. Na co se chcete zeptat, oznámil jste nám že pijete, kouříte a nepřestanete s tím, tak co my s tím? Že za Vás nepřestaneme tady pít ani kouřit, že to musíte Vy sám, víte velice dobře. Jde o Vaše rozhodnutí. Zkuste, než napíšete, aspon hodinu předtím nepít, vlastně Vám tu nikdo nerozumí, jak koukám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]