Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je somatoformni vegetativni porucha?

Od: syky86 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, můžete mi někdo prosím nelékařsky popsat co přesne je tato nemoc jak se projevuje na chování člověka a jak se chovat k někomu kdo touto nemoci trpí? Prolezl jsem snad celý internet, ale jako obyčejný automechanik těm lékařským popisům prostě nerozumím. Děkuju za pomoc..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Pročetla jsem pár článků na netu a vyplývá z toho, že vegetativní je ta ,kterou člověk neovlivní , nervové poruchy vnitřních orgánů - např.srdce..., červenání , bušení, třesy ...,

urologické...nucení na moč , pomočení,

poruchy zažívání

Ten strach, kdy to člověka zase přepadne - vždy většinou v nevhodnou chvíli... to člověka vyčerpává a nervuje .Nejhorší je, že nikdy neví jak dlouho bude ten stav trvat , neváže se to k žádné konkretní situaci, které by se mohl vyvarovat.

Nemocný trpí nízkým sebevědomím a spíš se straní společnosti .

Takže okolí mu nijak nepomůže.Mnohdy trvá dost dlouho než lékař přesně určí oč se jedná .

hodnocení

0x

psychicus.cz/... Základ tělesné poruchy je v psychice.

hodnocení

0x

něco jako neuroza, podstata je ve špatné psychice a nervování se, a pak se toto promítá do těla (něco bolí apod...).

Možná se na tuhle diagnozu dají získat i lázně komplexní/příspěvkové. Zkuste se optat lékaře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]