Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Na kolik dní dovolené mám nárok v případě, že k poslednímu červnu podám výpověď, výpovědní doba u nás v zaměstnání činí 2 měsíce, tudíž ukončení z.poměru dojde k 31.8.2016. Máme 20+5 dní. Byl jsem ale od 2.2. do 31.5. na nemocenské. Z toho co jsem vyčetl na google, bych měl mít nárok na 16,5 dne, Doba nepřítomnosti nebyla delší než 100 pracovních dní a tak by se nemělo nic ze základu krátit. Jen chci vědět nač se připravit, jasně že se zeptám na mzdovém odělení,ale chtěl bych vědět od nezaujatých, jak to je.
Děkuji
HM
8/12 roční dovolené, pokud budete mít odpracováno 60 dní v kalendářním roce (zatím nemáte ). Pokud byste neodpracoval 60 dní, potom byste měl jen nárok na dovolenou za odpracované dny. Za každých 21 dnů na 1/12 ročního nároku. .
Pracujete-li u tohoto zaměstnavatele od 1. ledna a odpracujete-li do skončení zaměstnání alespoň 60 pracovních směn, budete mít nárok na osm dvanáctin roční výměry dovolené.
——— Nejsem si ale jista, co znamená 20 + 5.
Činí roční výměra u zaměstnavatele 25 dnů (5 týdnů) dovolené, nebo jde o roční výměru 20 dnů a k tomu 5 dnů dodatkové dovolené?
V případě výměry 5 týdnů byste měl nárok na 16,5 nebo 17 dne dovolené (podle toho, jak Váš zaměstnavatel dovolenou zaokrouhluje).
V případě dodatkové dovolené to může být jinak (tam se může promítnout doba nemoci, přestože nemoc netrvala 100 dnů).
doplněno 09.06.16 23:02:Odkaz: Dodatková dovolená v zákoníku práce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.