Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provident s.r.o.-oprávněnost pohledávky?

Od: miles52® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

Provident financial s.r.o. u mě po 13-ti letech uplatňuje pohledávku 6355.-Kč za údajně nezaplacenou pohledávku z úvěru z r.2003,kterou vymáhá prostřednictvím EOS KSI ČR s.r.o.Nejsem si vědom,že bych jim něco dlužil a tak jsem je požádal o kopii smlouvy o úvěru,doklady o nezaplacení,doklady o případném upomínání atd.Ani po několika urgencích mě neodpověděli.Zato mě EOS stále uhání o zaplacení a vyhrožují narůstajícími úroky z prodlení.Co mám dělat?děkuji za radu.Miles52.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

jestliže je pohledávka z roku 2003, tak je skoro deset let promlčená. Můžete firmě EOS zaslat dopis, kde uvedete skutečnosti, které jste uvedl zde - půjčka není Vaše. Potom vyčkat na reakci. Kdyby Vás firma zažalovala, tak se odvoláte - za prvé promlčení, za druhé - půjčka není Vaše. Kvůli promlčení to soud shodí ze stolu. Ale pro Vás současná situace znamená to, že jste veden v registru neplatičů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]