Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po 2 letech opět k alergologovi?

Od: lada1® odpovědí: 11 změna:

Rozhodl jsem se,že zajdu po 2 letech k jinému lékaři alergologovi.I když můj prakt.lékař říkal,že stejně pokud by mi zjistili další alergii kromě Břízy,tak stejně budu brát Xyzal.Souhlasíte s názorem pana doktora?Od čtvrtka neberu léky protože sestřička u nového lékaře při telefonickém objednání říkala vysaďte léky a v pondělí uvidíme.Pálí mě noc a smrkám-asi to znáte.Ale bříza skončila jako alergen a já mám stále problémy.Jinak léky zabírají.Myslíte,že dělám dobře?Všem děkuji za odpověď.Ladislav

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, alergie se mění každý rok. Ustupují, mizí, objevují se nové. Takže Vás pálí noc a smrkáte třeba proto, že se objevil jiný alergen krom břízy. Jsem alergická na trávy, zvířata, roztoče, ale dneska jsem třeba byla několik hodin na oukách NP Podyjí na exkurzi a krom červených svědivých pupínků na nohou, kde přišly do kontaktu s travinami, žádné pálení, smrkání, kýchání, nic.

Vysadit léky jste měl zřejmě kvůli vyšetření u nového doktora, aby se dobře projevily reakce na alergeny.

doplněno 04.06.16 21:32:

Nápodobně, nenechte se alergií omezovat ;). Já miluju zvířata i přírodu a zatím nemám větší problém.

hodnocení

Děkuji "matinaa" ano vysadil jsem léky k vůli novému vyšetření.Vy jediná jste pochopila o co mi jde.právě proto jdu na nové vyšetření.Děkuji,už ať je pondělí a já vím víc.Konktertně Vám přeji Ať se daří!

eulalie*
hodnocení

0x

Jsem alergik. Prášky jsem brávala, pak jsem se na ně vykašlala a neberu je už roky a co se stalo? Nic.Musím se ale obloukem vyhýbat vlně...

doplněno 04.06.16 18:13:

Tu kontrolu na alergeny asi má cenu dělat. Ale teď? Když všechno kvete? Mně říkávali na alergologii, že se to dělá v jarních měsících před květem... No, možná jsou již jiné postupy.

hk
hodnocení

0x

Ano, je úplně jedno kolik alergií máte. Xyzal a jiné lék jsou univerzální na břízu, nebo trávu či jné alergie. Zvážil bych ještě sprej do nosu - třeba Nasonex. Myslím, že by vám měl do cca 5ti dnů výrazně pomoci. Divím se, že to nepoužíváte.

hodnocení

Ale mě Xyzal pomáhá jde mi o to zda má smysl znovu kontrolovat na co jsem alergický?

Láďo,přečtěte si pozorně tento článek a postupujte dle jejich rad. Jedná se o čínskou medicínu,která opravdu pomáhá. patentnimedicina.cz/...

hodnocení

0x
Léky jsi vysadil kvůli testu/rozboru krve. Ideální je zjistit přesně alergeny, pak se může dát vakcína na míru a je na půl roku klid. Jinak nevím o co Ti přesně jde. Pokud máš problémy, léky stejně budeš muset brát. Jinak kup si konvičku na výplach nosu slanou vodou. Alergeny to z frňáku vyplaví a trochu odlehčí tělu. Není to nijak nepříjemné.
hodnocení

Celý život jsem měl klid a v 50 letech alergie-hnus!

hk

Alergii jste měl nejspíše celý život, jen nyní se projevuje podstatně více, protože vám to spustilo nějaké jiné onemocnění.

zwiki*
hodnocení

0x

Jsem alergik/jaro-bříza,podzim -pelyněk,ambrosie/ a k lékaři/alergolog/ jsem přestal chodit asi řed 10 lety.Vakcíny mě píchali každý měsíc do ramen a stejně nic po letech nepomohlo.Nyní neberu nic a jsem na tom stejně.Ušetřím čas v čekárně u lékaře a peníze pojišťovně.Zdar.

rora*
hodnocení

0x

Nesouhlasím, protože Xyzal není jediným lékem na alergie. Já bych si na testy zašla, minimálně budete vědět, čemu se vyhýbat. Je pravda, že alergie se vyvíjí, jsem alergik od dětství a i dle testů se reakce v průběhu let mění. Alergolog může změnit prášky a doplnit léčbu dalšími lokálními přípravky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]