Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,v září se mám vrátit z rodičovské dovolené zpátky do práce.Zaměstnavatele jsem již informovala a ten mi zdělil,že mne přeřadí na jinou provozovnu do ůplně jiného města.Má na to právo,když mám ve smlouvě výkon práce Olomouc,pouze v dodatku stojí,že má právo mě poslat na služební cestu po dobu nezbytně nutnou pro výkon práce.Chce mě poslat do Děčína,tudíž evidentně na delší dobu,než jen služební cestu!
0x
Kouněte se portal.pohoda.cz/...
Ovšem jak dlouho může trvat služební cesta netuším.
doplněno 04.06.16 10:31:
Ví někdo, jak dlouho může trvat služební cesta? Je to někde uzákoněno? Nemůže zaměstnavatel spoléhat na to, že služební cesta může trvat i pět dní v týdnu? Pak by nedělal nic proti právu. Je jasný, že tazatelku chce donutit k výpovědi.
0x
0x
Pokud vás poslal do Děčína, počítá s tím, že skončíte sama a on nebude muset dávat odstupné nebo shánět práci v Olomouci.
doplněno 04.06.16 10:44: Uska, pracovní cestu neřešte, matka do osmi let věku dítěte koná cestu jen se svým souhlasem. Když nesouhlasí, tak ji nekoná.
Tohle není ten případ.
"Práce na stejné pozici" by přicházela v úvahu po skončení mateřské (MD) dovolené. (Zaměstnavatel je povinen "držet místo" jenom po dobu MD.) Po skončení RD je zaměstnavatel povinen vracejícího se rodiče zaměstnat a nabídnout mu práci odpovídající pracovní smlouvě a v místě sjednaném v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce.
Pokud pro něj takovou práci nemá, může mu nabídnout jiný druh práce nebo práci v jiném místě. Vracející se rodič ale není povinen ani jednu z obou nabídek přijmout.
Potom by zaměstnavatel musel situaci řešit výpovědí, pravděpodobně z organizačních důvodů – s nárokem na odstupné. Pokud by zaměstnavatel neměl odpovídají cí práci ani na výpovědní dobu, šlo by o překážku na straně zaměstnavatele, za niž by náležela náhrada mzdy.
0x
Být vámi, začnu si hledat práci v jiném podniku. I kdybyste přistoupila na jejich podmínky, najdou další klacky, které vám budou házet pod nohy tak dlouho, až se vás elegantně zbaví a vy dobrovolně odejdete sama. Tento váš zaměstnavatel evidentně nechce mít ve svém stavu pracovníků zaměstnankyně s malými dětmi...
Muzete se odvolat na podminky ve smlouve a čelit konfliktu, jinak to zrejme chapete stejne jako reagujici radcove. Jestli chcete o misto bojovat, muzete to vyhrat, ale za jakou cenu? Nejlepe zkusit najit jinou praci v miste bydliste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.