Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu dýchat, pálí mě na prsou

Od: minda® odpovědí: 13 změna:

milí rádcové, přeji vám hezký den a prosím o názor - dnes v noci mě vzbudil pocit, že nemůžu dýchat, měla jsem problém se nadechnout - asi hodinu, pak se přidalo pálení, bolest na prsou, která mi šla až nahoru, jednu chvíli mě bolely všechny stoličky - bylo to moc nepříjemné, bála jsem se aby to nebylo od srdce (máme v rodině), ale ta bolest nešla ani do ruky, ani do levé strany, ani se nesoustředila za prsní kostí (jak se říká), tak mě spíš napadá od páteře? od nervů? stalo se mi to už podruhé - vždycky v noci, po neděli zajdu k obvoďákovi, ale zatím - co si o tom myslíte?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, tenhle stav - bez bolesti stoliček - se mi stal 2x, vždycky v noci - pak mi diagnostikovali astma. Nezahrávejte si. Díky takovým stavům kříženým s úrazem zad a žeber se mi později rozjela panická stresová porucha, a když to přijde v plné síle, je to pocit jako minutu před smrtí. Na pohotovosti jsem byla hned několikrát, než se vysvětlilo, o co go.

dafina*
hodnocení

0x

Pokud Vám šly bolesti do čelisti, tak zajděte na pohotovost už ted, hned, at Vám udělají EKG. Nečekejte do pondělí. A nasadí Vám léky. Doufám že aspon víte jaký máte tlak.

doplněno 04.06.16 09:49:

Chtěla bych dodat, že jinak často se cévní a srdeční potíže projevují u žen a jinak u mužů. Mám na mysli IM. Při refluxu nestoupá bolest do čelisti, to se děje převážně u IM a to u žen. Muž imají příznaky poněkud jiné, mluvím ze zkušenosti jako kardiak po kardio transplantaci. Takže moje rada je - co nejdříve do špitálu k doktorům, jedině oni objasní co pacientce je. Tipovala bych to opravdu na potíže se srdcem, ne na reflux například. Možná tazatelka je i kuřačka vyššího věku. Proto je potřeba neváhat. Přežila jsem 2x IM a nedopadlo to uplně dobře, takže čas hraje velkou roli.

sebod*

mindo, radši jít na pohotovost zbytečně, než už se tam nikdy nedostat *andel*. Jeď rovnou do fakultky do HK, udělají Ti všechna vyšetření během dvou hodin (teda když nebudou mít nějaký akutní případ).

hodnocení

0x
Může to byt psychického rázu, neuroticke potíže. Nemáte nějaké stresy? Jste psychicky v pohodě? V každém případe zajděte za lékařem EKG atd. Kdyby se nic nenašlo, tak asi psychika

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já budu tipovat v tomto pořadí: 1. těžká večeře - reflux, žáha 2. špatná poloha ve spánku - od páteře 3. angina pectoris či od srdce. Zdravím!

hodnocení

děkuji všem, přišla jsem až teď - doplním info: těžká večeře nebyla, nekouřím, nemám nadváhu, věk 50+, stresy ano, tlak mám spíš nízký... stále se mi těžko dýchá - možná je nízký tlak? asi zajedu na tu pohotovost, jak mi radíte, radši zbytečně... díky, dám vědět

hodnocení

0x

Mindo, nejlepší by bylo nechat se zkontrolovat lékařem. ;) Já jsem přesvědčená, že to je od páteře. Pohnula se ploténka a skřípla nerv, který jde k srdci. V pubertě, když jsem překotně rostla, jsem měla jsem velmi podobné problémy. Doprovázela je i silná úzkost, kdy jsem se bála nadechnout. Až v dospělosti, přesně v momentu, kdy jsem šla okolo doktorky, ta mě poslechla a skočila mi na záda. 4 rány jako z děla a bylo po záchvatu. ;) Naučila jsem se pověsit se na dveře. Už jsem to několikrát popisovala, ale když budete potřebovat, napište a já to popíšu ještě jednou. To mi pomáhalo zaručeně.

kkk*
hodnocení

0x

může to být i alergie nebo náběh na astma.V létě je plno pilu a jsou alergie.Nebo od páteře

doplněno 04.06.16 20:32:

nebo překyselený žaludek,reflux neboli časté pálení žáhy.Pomůže Pantoprazol,Helicid,který omezí vylučování kyseliny v žaludku

dafina*
hodnocení

0x

zdravi.doktorka.cz/...

citace

Bolest
Pokud jste se setkaly s mírnou bolestí v čelisti, zádech, ramenou, krku nebo uchu, mohly to být příznaky srdečního infarktu. Ženy obvykle nemají pocit znecitlivění v hrudníku a ramenou jako muži, ale mohou mít pocit těsnosti podél jejich čelisti, která jde dolů na krk. Tyto mírné bolesti se mohou rozšířit až na ramena směrem k levé straně. Tlak v hrudní a horní části zad jsou také příznaky srdečního infarktu u žen.

doplněno 04.06.16 21:16:

jednu chvíli mě bolely všechny stoličky - bylo to moc nepříjemné

píše tazatelka..
-----------------------------------------------------------

bolest dolní čelisti je typická po IM, proto jsem posílala tazatelku do špitálu na EKG.

hodnocení

všechny vás zdravím, milí rádcové, žiju...;) ...dala jsem na vás a jela na pohotovost, při příchodu tam jsem začala omdlévat a chytaly mě křeče do končetin a čelisti, tak si mě tam rovnou nechali :)) EKG infarkt nepotvrdil, ale nějaké křivky nejsou úplně v normě a z dalších vyšetření to prý vypadá na plicní embolii (zjednodušeně malá krevní sraženina v plicích, člověk se dusí, to nadměrně zatíží srdce, a proto mohou být příznaky i jako infarkt)... já si osobně myslím, že to může být i mými stresy poslední dobou... ještě mě čekají další vyšetření, pak se uvidí...

dafina*

Zachovala jste se velice rozumně, přeji Vám hodně zdraví. *palec*

balzerka

Jezte hořčík a Koenzym Q10, to na srdíčko a křeče obecně .Víc pijte čistou vodu nebo lépe citronovou. Je potřeba naředit krev. Nechte si zreponovat páteř a pak před spaním nějaké uklidňující čajíčky na ty stresy. Na ty je dobrý B.komplex.

Jéééééjda! Mindo, držte se! Až budete vědět, co se stalo, napište.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]