Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deprese a žárlivost na mladšího sourozence

Od: kikik odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny, naléhavě potřebují pomoc.
Je mi 17 let, jsem holka a nevím, co se se mnou děje. Normálně chodím do školy, mám kamarádky, svého psa a dost zálib ( psaní příběhů, hudba, kynologie, čtení, koně ...) Přesto mám čas od času depresivní náladu, kdy brečím a mám chuť se zabít.
Taky dost žárlím na mého mladšího bratra. Nevím, jestli je to tak, jak to vidím, ale mám pocit, že jemu se v životě vše daří (v koníčkách, florbalu i ve škole. Dost často se s ním hádám, ale jsou to víceméně jen takové sourozenecké hádky.
Přesto se z toho všeho cítím vyčerpaná a nevím, jak dál.
Děkuji za jakékoliv rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Čas od času máš depresívní nálady ... nemají souvislost s tvým menstruačním cyklem? To je totiž hádavá kdejaká ženská. Podle toho, co o sobě píšeš, tak jsi normální holka, která nemá co jinému závidět. Máš kamarádky, máš psa a dost svých zálib... Tvůj brácha, je-li mladší, tak asi bude taky puberťák a to se sourozenci hádají jak o dušu... Já bycho to tak tragicky neviděla. :)

Přesně tak, to bude premenstruační syndrom.

dafina*
hodnocení

0x

Tvoje potíže souvisí s tím, že máš pocit, že Tvůj bratr je více milovaný. Cítíš se v rodině jinak, jako člověk, co ho nemají rádi. Ono to sice vůbec není pravda, ale Ty jsi o tom přesvědčena, protože nechápeš, že na rozdíl od mladšího bratra mají rodiče na Tebe čím dál více požadavků a Ty to můžeš cítit jako křivdu a nelásku. Takže nepřemýšlej o sebepoškozování, jako jsou myšlenky na sebevraždu, sama si na prahu dospělosti a jistě si uvědomuješ že tím nic nevyřešíš a sen o tom, jak všichni, kteří Tě ted nechápou, budou plačky za rakví naříkat, že Tě včas nepochopili, je nesmysl. A Ty to víš.

Blíží se čas,když budeš zamilovaná a tyhle věci, jestli je brácha lepší, půjdou uplně mimo Tebe, budeš mít jiné starosti, třeba, jestli Ti vážně tohle tričko sluší víc než to druhé a co tomu řekne ten mládenec... Jsi jen zmatená dívka, ve které se probouzí plno citů které nemá komu zatím věnovat. Prozradím Ti, že prožíváš ten nejkrásnější čas a možná v životě nebudeš už tak štastná jako ted, když je Ti 17 a závidíš bráškovi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]