Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta ústřižku poštovní poukázky

Od: bublink* odpovědí: 8 změna:

Ztratila jsem ústřižek od poštovní poukázky na přeplatek za plyn. Mám ho nyní doložit do nákladu na bydlení pro výpočet sociálních dávek a nevím, jakým jiným dokladem lze vyplacenou částku prokázat. Asistentka z plynárenské mi dohledala veškeré údaje k poštovní poukázce a vyplacení přeplatku, ale nedokázala mi poradit, co dělat, když jsem ústřižek ztratila. Pokud byste někdo věděl, budu moc ráda za každou radu. Prosím nespamovat radami typu, že jsem blbá nebo že mám ústřižek najít.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tru
hodnocení

0x

Když máte přeplatek, tak ten snad proboha sociálka rozporovat nebude? Protože při přeplatku vám mírně sníží sociální dávky, čili státní rozpočet netratí. Kdyby to bylo naopak, že byste ztratila potvrzení o nedoplatku, tak to je jiná, to bych chápal, že chce sociálak doložit.

Takže bych to vyřešil čestným prohlášením.

hodnocení

0x

Asistentka z plynárenské mi dohledala veškeré údaje k poštovní poukázce a vyplacení přeplatku, ale nedokázala mi poradit, co dělat, když jsem ústřižek ztratila.

?

Polopatistické sepsání na papír s hlavičkou a razítkem firmy každému postačí - prostě "Potvrzujeme, že ... . Toto potvrzení se vydává na žádost klienta z důvodu ztráty dokumentů."

dafina*

Klientka ale neztratila jejich fakturu, takže kopii ustřižku složenky vystavit prostě nemůže, protože není dodávací pošta, kde peníze byly vyzvednuty. Tazatelka se nejdříve měla obrátit na poštu, tam přece převzala peníze.

damanndys
hodnocení

0x

Možná bych požádal přímo plynárny o vyhotovení nového potvrzení přeplatku. Nebo bych se jich přímo zeptal, co se s tím dá dělat.

dafina*

No nevím, to by vlastně vystavovali nové potvrzení a museli by ty peníze poslat znovu ne? Tohle musí a měla by řešit pošta, kde byla poukázka vyzvednuta, mají ji v archivu.

dafina*
hodnocení

0x

Zajděte na poštu, kde jste vybírala ony peníze. Pokud Vám nebyly zaslané na učet, pošta Vám vystaví za 50 kč kopii celé poukázky.

doplněno 03.06.16 08:09:

Možná i zadarmo, nevím,nikoho jsem se neptala, jen mi přišlo naprosto logické, že začít měla tazatelka poštou.

eulalie*
hodnocení

0x

A vy nemáte fakturu za plyn? Tam je ten přeplatek docela viditelný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]