Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím vás co vám zabralo na tu ,,sloní nohu,, mám to 14 dní (sarkoidoza plic potvrzena) ,ale bolestivý a velký otok stále trvá a dnes se přidala i ta druhá noha. Lékař nasadil přednison (skoro nic nejím ,ale mám už 5 kg navíc a obličej oteklý jak míč, bohužel mi lidé přestávají poznávat a začínají mi padat vlasy) lékař mi sdělil,že jsou to vedlejší účinky prednisonu a že se s tím musím vyrovnat a že jsem individuál,že to začalo tak brzy, na slova změna léčby mi sdělil,že nic jiného není.Je to zoufalství, bohužel mám i práci,kde předstupuji před lidi a je to pro mne strašně deprimující.Dopadlo, to i tak,že jsem se včera pozdravila s kolegyněmi , a když jsem přešla tak jsme jenom zaslechla, ježiži já ji nepoznala , ta vypadá. Děkuji za odpově´d .
Mohla by Vám pomoci Lymfodrenáž. Moje sestra na ni chodila, prvních 10 jí zaplatila pojištovna, další si už musela platit sama. Měla po ozařování takzvaně sloní nohu.
Také pohledejte na netu potraviny a nápoje + bylinky, které Vás budou odvodnovat - melun, okurky atd. Nezapomente, že sůl zadržuje vodu v těle, takovým potravinám se vyhýbejte. Pokud v práci dlouho sedíte, je to špatně. Musíte pak nedostatek pohybu nahrazovat delšími procházkami. Lékaře se zeptejte, zda můžete hořčík jako doplněk stravy z lékárny..
Dobře odvodnuje libeček, dávejte si ho do polévky, dělejte si z něho čaj..jinak po splnění všeho, co píšu se do 14 dnů nepoznáte, jak Vám to bude svědčit. A nic z toho není škodlivé, jen se zeptejte na ten hořčík. Když berete ten lék.
Velice děkuji,
zkusím tu Lymfodrenáž,ale začnu Libečkem a zeptám se na ten hořčík. Přeji krásný víkend.
Nemáte zač, sestře libeček moc pomáhal, ale snášela ho jen v polévce, jako čaj ne. Měla též nemocné ledviny, což jí dělalo otoky v obličeji. Takže si dala 2x denně polévku s velkou hrstí nasekaného libečku uvařeného v té polévce. Moc nechodila, protože měla ošklivě tlustou, tedy oteklou nohu, celou, od malíčku až k tříslu, takže ji měla položenou na polštáři...Vyhnula se salámům a slaným jídlům vůbec, jen opravdu maloučko se solilo, více bylinkami než solí - například bylinková sůl byla do jídla dobrá. Pravda je, že když pak chodila na tu lymfodrenáž, tak jich 5 měla ručních a další už v těch nohavicích. A nebolí to a pak měla vždy radost že se jí tak moc ulevilo. A že otoky a bolesti mizí.
Můžu Vám zodpovědně říci, že si je strašně chválila, dělalo jí to dobře. Po takové době trápení s tou nohou došlo při této léčbě ke zlomu a "zhubla"tedy odvodnila se o 11,5 kg. Bez nějakých prášků na odvodnění. Za cca 2 - 3 týdny, už je to 6 let, tak si to snad pamatuju dobře. Byla opět štíhlá jako dříve a mohla chodit, otoky zmizely. Myslím, že to dalo do pohody i ledviny, protože zmizely i otoky z očí. Bohužel si to nemohla dovolit finančně, je to drahé, takže pak na to rok nešla a otoky se vrátily po dalším ozařování. Já vím, že Vaše choroby se liší, ale jedno je společné - otoky.
Potraviny jako salátové okurky, meloun, je jich řada co odvodnují se musí jíst jen samostatně, myslím tím, že si nemůžete dovolit jíst okurku jako salát, protože do toho salátu dáte rafinovaný cukr a už Vás ta okurka neodvodní. Neumím Vám to vysvětlit, daly jsme se sestrou na radu člověka, co rozuměl bylinkám a bylo to dobře. Bylo důležité, že se sestře ulevilo.
Více opravdu nevím, co bych poradila, pokud si je můžete dovolit, tak ty lymfodrenáže Vás opravdu ve spojení s libečkem, nesolením a vhodnými potravinami uzdraví. A to poměrně v krátké době. Nebojte se toho a nejlevnější jsou ty, které dělají v nemocnicích. Mějte také hezký den a přeji Vám hodně zdraví.
Děkuji moc za rady a povzbuzení. Libeček mám ráda v polévce,jako čaj si ho sice neumím pro jeho magi chuť přectavit,ale
v pondělí už ho budu mít a ani nevíte jak se něj těším.Ty bolesti jsou k nevydržení , otok nohu tak strašně napíná, že si myslím,že praskne.Lékař mi napsal 10 lymfodrenáží (řekl , že by to opravdu mohlo pomoci) ,které hradí pojiš´tovna ,jenom co bude navíc tak si budu platit já,problém je ,že je nadlouho obsazeno. Omezím i tu sůl,já opravdu ráda solím a v tom bude taky jedna z příčin. Velice si vážím vášeho přístupu k mému problému a ještě jednou děkuiji.
Ještě jedna rada pro všechny, kteří potřebují či chtějí se léčit za pomoci libečku.
Kupte čerstvý libeček, ale nesušte ho, ani nepoužívejte sušený, nemá takovou léčivou schopnost. Myslím, že se dá koupit na farmářských trzích, my ho kupovali od jednoho zahradníka, co pěstoval zeleninu.
Uchování libečku:
Libeček vyperte ve vodě a nakrájejte na menší kusy, složte jej do nějaké nádoby, plexi a podobně a dejte do mrazáku. Když ho potřebujete, vyndejte nádobu, a kousek libečku odkrojte a rukou rozlámejte či na prkýnku posekejte, jde to velice snadno, tou násaklou vodou je křehounký a je jako právě utržený, čerstvý s krásnou vůní a léčivou mocí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.