Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, čím a jak čistíte dioptrické brýle, aby se přes ně dalo krásně koukat?
Investovala jsem do kvalitních brýlí v jisté velké Optice v obchodním centru. Při náhodné návštěvě OC jsem se zastavila,aby mě vyčistili brýle ultrazvukem. Zdarma a ochotně brýle vyčistili,ale překvapila mě odpověď zkušené optičky,čím nejlépe brýle čistit. Já používala pouze mikrohadřík,který byl součástí pouzdra.Řekla "paní,,normálně vodou a jarem". No, já tedy nepoužívám jar ,ale Dish drops.Jednou za čas ukyji skla a na přeleštění mikrohadřík.
Jednou za čas umyji skla...šotek se vloudil...
Přesně tak, vlažná voda a obyčejné mýdlo, důkladně omýt a potom lehce otřít například jemným (a čistým ) kapesníkem. Léty osvědčená praxe.
Pozor na horkou vodu, skla mají různé speciálný povrchové úpravy nebo jsou v případě více dioptrií z plastu a může tak dojít k lehkému poškození povrchu.
Obyčejné mýdlo v žádném případě nepoužívejte.Jako silně alkalické může naleptávat sklo,ale dokonce škodí i pastovým brýlím.Pokud použijete vodu,tak jen destilovanou,s 1 kapkou jaru do 100 ml.Zasucha pouze optickou utěrku,nebo štěteček.Optická utěrka se musí uchovávat v čistotě,jakmile se zanese běžným prachem,je jako smirek.Dá se vyprat.
To jsou 45 leté zkušenosti brejlovce.
JABRAKA
známý čistí brýle vodou a saponátem, teda hodně rozředěným...nejlíp suší papírovým ubrouskem
jde to dobře, jen to má jednu vadu! pokud dokonale nevysušíte vlhkost hlavně mezi sklem a obroučkami nebo pod těmi držáky na nos, začne vám tam nenápadně bujet plíseň, a ta se dá vyčistit jen tím ultrazvukem...
oplatí se koupit si za pár stovek ten ultrazvukový čistič, je to nejen na brýle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.