Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dioptrické brýle - jak čistit

Od: klokanik odpovědí: 12 změna:

Chci se zeptat, čím a jak čistíte dioptrické brýle, aby se přes ně dalo krásně koukat?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

0x

Investovala jsem do kvalitních brýlí v jisté velké Optice v obchodním centru. Při náhodné návštěvě OC jsem se zastavila,aby mě vyčistili brýle ultrazvukem. Zdarma a ochotně brýle vyčistili,ale překvapila mě odpověď zkušené optičky,čím nejlépe brýle čistit. Já používala pouze mikrohadřík,který byl součástí pouzdra.Řekla "paní,,normálně vodou a jarem". No, já tedy nepoužívám jar ,ale Dish drops.Jednou za čas ukyji skla a na přeleštění mikrohadřík.*frajer*

doplněno 30.09.09 09:36:

Jednou za čas umyji skla...šotek se vloudil...

petr123*

Přesně tak, vlažná voda a obyčejné mýdlo, důkladně omýt a potom lehce otřít například jemným (a čistým ;)) kapesníkem. Léty osvědčená praxe.

Pozor na horkou vodu, skla mají různé speciálný povrchové úpravy nebo jsou v případě více dioptrií z plastu a může tak dojít k lehkému poškození povrchu.

hablina*
hodnocení

0x

Kupuju si v optice vodičku ČIBR a speciální hadříčky, v nouzi úspěšně leštím toaletním papírem.

jabraka*
hodnocení

0x

Obyčejné mýdlo v žádném případě nepoužívejte.Jako silně alkalické může naleptávat sklo,ale dokonce škodí i pastovým brýlím.Pokud použijete vodu,tak jen destilovanou,s 1 kapkou jaru do 100 ml.Zasucha pouze optickou utěrku,nebo štěteček.Optická utěrka se musí uchovávat v čistotě,jakmile se zanese běžným prachem,je jako smirek.Dá se vyprat.

To jsou 45 leté zkušenosti brejlovce.

JABRAKA

hodnocení

0x

Čas od času vlažnou vodou s Jarem,jinak též papírovým kapesníkem,ubrouskem doleštit,dýchnout a leštit...

tomh*
hodnocení

0x

Brýle nosím přes 20 let a vím, že méně znamená více. Snažím se je moc nepatlat a pokud si je neušpiním umyji si je jednou týdně pod vodou s mýdlem. Nikdy se mi s brýlemi nic nestalo..ty spec. hadříky mi nikdy nic moc neříkaly..

jabraka*
hodnocení

0x

Ani papírový kapesník se nemá používat!Obsahuje křídu,která mu dává barvu,tudíž je to jemný šmirgl.

JABRAKA

hodnocení

0x

známý čistí brýle vodou a saponátem, teda hodně rozředěným...nejlíp suší papírovým ubrouskem

jde to dobře, jen to má jednu vadu! pokud dokonale nevysušíte vlhkost hlavně mezi sklem a obroučkami nebo pod těmi držáky na nos, začne vám tam nenápadně bujet plíseň, a ta se dá vyčistit jen tím ultrazvukem...

oplatí se koupit si za pár stovek ten ultrazvukový čistič, je to nejen na brýle.

hodnocení

0x

Někde jsem od někoho dostal švédskou utěrku na brýle a několik let jí používám. Občas je nechám v optice prohnat ultrazvukovou čističkou, která vyčistí záhyby kam se těžko dostává. V nouzi vezmu třeba papírový kapesníček.

cacab*
hodnocení

0x

Flanelový hadřík udělá sklu dobře.

charlie1366*
hodnocení

0x

speciálně na brýle existuje takový hadřík který sklo nepoškrábe a dokonale vyčistí,prodává s ek brýlým

tlapka*
hodnocení

0x

Brýle nosím od první třídy a za tu dobu už jsem toho vyzkoušela hodně. Jsem háklivá na to, abych skla měla čistá, zkoušela jsem toho více - ale úplně nejlépe se mi osvědčil toaletní papír, pokud to není teda takový ten ultralevný, co je spíš šmirglpapír. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]