Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklady pro OSSZ

Od: misa9 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Postrácel jsem doklady od zaměstnavatelu na doložení ohledně předčasného duchodu. Ossz mi vypsala datumy a roky které mi chybí ještě doložit. Ale nejsou tam udané názvy firem kde jsem pracoval? Kde je možné tyto doklady za poplatek získat? Jsem ze Zlína. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Píšete: ...nejsou tam udané názvy firem..

Musíte si sednout a napsat si pro sebe průběh Vašeho života, Váš životopis. S rodiči, manželkou, kamarády, spolupracovníky musíte zavzpomínat, jak se utvářel Váš život, kde jste pracoval. U jakých firem. Snad dáte něco dohromady. Mnohé přesné názvy najdete i na internetu.

Pohledejte všechno ve skříňkách, deskách. Třeba se Vám něco vybaví, na něco přijdete. Dejte si práci, roztřiďte všechny papíry, co máte, mzdové výměry, výplatní lístky, vylepené známky ROH. Já mám schované i z doby učení.

Podívejte se do útržků od složenek, jestli tam nemáte mzdu poslanou na poukázce. Dříve se to tak dělalo. A odesílatel je právě ta firma u které jste pracoval.

Potom již oslovte osobní oddělení o potvrzení o době trvání pracovního poměru a výši mzdy pro účely starobního důchodu./předčasného/. Pohledají v archivu.

Pokud tedy, dle zadaného nicku, to opět není Hynek, Vilém, Jarmila*smich*.

Pohanko, Vy jste to trefila. Je to tak, Hynek, Vilém a Jarmila se opět přejmenovali...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]