Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je trest pro nezletilce

Od: kikuuul* odpovědí: 6 změna:

Ahoj... vůbec netuším jak tuhle otázku mám pojmenovat, ale jde o to že jedna dotyčná osoba udělala na Facebooku druhé osoby Fake účet kde dala na profilovku polonahou fotku, která v našem městě koluje všemy způsoby.. (tudíž jde o tzv. "kyberšikanu")... osoba na kterou byl účet založen šla druhý den ráno na policii a nahlásila to, ale to už byl účet zrušen.. Ten Facebook byl deaktivován za méně než 24.hodin.. Ta osoba si to tak trochu zasloužila, protože nebyla o nic lepší (Nadávala,psala na tyčky mostů atd.. hnusné a nepravdivé věci o určitých osobách, ponižovala je a vyhrožovala)... Otázka zní: Může na to policie i po dekativování účtu přijít odkud to bylo vytvořené?
Jaký je trest když je nezletilý/á ale má 15+ přesto -18...
Kamarád/ka to nikde na internetu nemůže najít, tak mě poprosil/a zda bych se nemohla zeptat tu...
Předem všem děkuji za odpovědi. *nevi**sok*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak pokud mi někdo nadává, pomlouvá a vystaví choulostivé fotky na netu, tak to kyberšikana je a doufám naopak, že topolicie řešit bude. Jiná otázka je, jestli by lepším trestem nebylo, kdyby agresor dostal deku, nepochybně šikanuje víc lidí...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad Vám zde odpoví nějaký právník, ale já si myslím, že se tím policie nebude zabývat, resp. doufám, že má jinou práci, než řešit falešný profil na FCB. A jak je vidět, tak FCB si to zřejmě ohlídal sám a profil ihned smazal. Neuvádíte, zda ta již všeobecně známá fotka byla pořízena se souhlasem či bez vědomí vyfocené/ho. Jinak, takto se chová i bulvár a takovéto úlovky polonahých celebrit jsou hlavním důvodem, proč to lidé kupují. Nevzpomínám si, že by to bylo trestné a maximálně se ta osoba brání v občanskoprávním sporu (bulvár žaluje o nějaké penízky). Takže, já tam kyberšikanu nějak nevidím. Ostatně, pokud někdo někam na internet něco vloží a jinému se to nelíbí, tak může požádat server o odstranění fotek či videa (a to už se v tomto případě stalo). Zdravím!

doplněno 01.06.16 10:34:

libor007 - jeden z nás ten text nerozklíčoval správně. Já tam čtu, že někdo založil ten účet na FCB a dal tam polonahou fotku druhé osoby. A tato postižená druhá osoba je onou osobou, která již dříve pomlouvala a tropila nepravosti v městečku. Tedy, nejdou všechny nepravosti k tíži jedné osoby, ale jedná se o dvě - patrně pomsta za předešlé špatné chování (založením účtu a vložením fotky). Je kyberšikana či šikana, když bulvár otiskne fotku celebrity, která si neuhlídala své ňadro a ono vyklouzlo? A pokud se někdo nechá vyfotit polonahý, tak se ani nemůže divit, že to může být použito proti němu (je to jeho hloupost).

doplněno 01.06.16 16:24:

Jak jsem už psal, tak fotit se polonahý a poslat to někomu, je vždy riziko (a člověk by měl počítat s tím, že to bude zneužito). Bylo to focení i zaslání dobrovolné, policie už to řeší či možná ani ne. Vyčkejte rozhodnutí policie, případně i soudu a až bude polovina Vašeho městečka v kriminále, tak uvidíte výsledek - to je už jen vtípek. Nemyslím si, že bude policie a soud řešit hádky a schválnosti několika puberťáků.

kikuuul*
hodnocení

No ta fotka se ke všem dostala tak že ta dívka to poslala jednomu klukovi, poté druhému a nakonec i třetímu... samozřejmě to kluci rozeslali dalším svým kamarádům a tak to kolovalo dokola... až se to dostalo i k holkám.. I kdyby účet nebyl založen, přesto to polovina města viděla *nevi*... A jak už jsem psala ta holka nebyla o nic lepší.. Též si fotila bez dovolení další osoby a zveřejňovala na sociálních sítích i s posměchem.. No a ještě jsem se chtěla zeptat.. co kdyby to na sebe svedlo více lidí, byl by trest o něco menší nebo jak to chodí? :/

hodnocení

0x
Ano je to kybersikana a policie to resit bude. Trest muze byt podminka a odskodneni. Nad 15+ je clovek trestan u soudu akorat je trest mirnejsi.

kikuuul*
hodnocení

No ta fotka se ke všem dostala tak že ta dívka to poslala jednomu klukovi, poté druhému a nakonec i třetímu... samozřejmě to kluci rozeslali dalším svým kamarádům a tak to kolovalo dokola... až se to dostalo i k holkám.. I kdyby účet nebyl založen, přesto to polovina města viděla *nevi*... A jak už jsem psala ta holka nebyla o nic lepší.. Též si fotila bez dovolení další osoby a zveřejňovala na sociálních sítích i s posměchem..
No a ještě jsem se chtěla zeptat.. co kdyby to na sebe svedlo více lidí, byl by trest o něco menší nebo jak to chodí? :/

Tak teoreticky by to mohlo dopadnout tak, že když budou dva lidi tvrdit, že to udělali oni, nedá se přijít na to, kdo to byl. Takové případy už tu byly. Ale nevěřím že byste to psychicky zvládli až vám pohrozí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]