Nejste přihlášen/a.
Ahoj... vůbec netuším jak tuhle otázku mám pojmenovat, ale jde o to že jedna dotyčná osoba udělala na Facebooku druhé osoby Fake účet kde dala na profilovku polonahou fotku, která v našem městě koluje všemy způsoby.. (tudíž jde o tzv. "kyberšikanu")... osoba na kterou byl účet založen šla druhý den ráno na policii a nahlásila to, ale to už byl účet zrušen.. Ten Facebook byl deaktivován za méně než 24.hodin.. Ta osoba si to tak trochu zasloužila, protože nebyla o nic lepší (Nadávala,psala na tyčky mostů atd.. hnusné a nepravdivé věci o určitých osobách, ponižovala je a vyhrožovala)... Otázka zní: Může na to policie i po dekativování účtu přijít odkud to bylo vytvořené?
Jaký je trest když je nezletilý/á ale má 15+ přesto -18...
Kamarád/ka to nikde na internetu nemůže najít, tak mě poprosil/a zda bych se nemohla zeptat tu...
Předem všem děkuji za odpovědi. ![]()
![]()
Dobrý den, snad Vám zde odpoví nějaký právník, ale já si myslím, že se tím policie nebude zabývat, resp. doufám, že má jinou práci, než řešit falešný profil na FCB. A jak je vidět, tak FCB si to zřejmě ohlídal sám a profil ihned smazal. Neuvádíte, zda ta již všeobecně známá fotka byla pořízena se souhlasem či bez vědomí vyfocené/ho. Jinak, takto se chová i bulvár a takovéto úlovky polonahých celebrit jsou hlavním důvodem, proč to lidé kupují. Nevzpomínám si, že by to bylo trestné a maximálně se ta osoba brání v občanskoprávním sporu (bulvár žaluje o nějaké penízky). Takže, já tam kyberšikanu nějak nevidím. Ostatně, pokud někdo někam na internet něco vloží a jinému se to nelíbí, tak může požádat server o odstranění fotek či videa (a to už se v tomto případě stalo). Zdravím!
doplněno 01.06.16 10:34:libor007 - jeden z nás ten text nerozklíčoval správně. Já tam čtu, že někdo založil ten účet na FCB a dal tam polonahou fotku druhé osoby. A tato postižená druhá osoba je onou osobou, která již dříve pomlouvala a tropila nepravosti v městečku. Tedy, nejdou všechny nepravosti k tíži jedné osoby, ale jedná se o dvě - patrně pomsta za předešlé špatné chování (založením účtu a vložením fotky). Je kyberšikana či šikana, když bulvár otiskne fotku celebrity, která si neuhlídala své ňadro a ono vyklouzlo? A pokud se někdo nechá vyfotit polonahý, tak se ani nemůže divit, že to může být použito proti němu (je to jeho hloupost).
doplněno 01.06.16 16:24:Jak jsem už psal, tak fotit se polonahý a poslat to někomu, je vždy riziko (a člověk by měl počítat s tím, že to bude zneužito). Bylo to focení i zaslání dobrovolné, policie už to řeší či možná ani ne. Vyčkejte rozhodnutí policie, případně i soudu a až bude polovina Vašeho městečka v kriminále, tak uvidíte výsledek - to je už jen vtípek. Nemyslím si, že bude policie a soud řešit hádky a schválnosti několika puberťáků.
No ta fotka se ke všem dostala tak že ta dívka to poslala jednomu klukovi, poté druhému a nakonec i třetímu... samozřejmě to kluci rozeslali dalším svým kamarádům a tak to kolovalo dokola... až se to dostalo i k holkám.. I kdyby účet nebyl založen, přesto to polovina města viděla
... A jak už jsem psala ta holka nebyla o nic lepší.. Též si fotila bez dovolení další osoby a zveřejňovala na sociálních sítích i s posměchem..
No a ještě jsem se chtěla zeptat.. co kdyby to na sebe svedlo více lidí, byl by trest o něco menší nebo jak to chodí? :/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.