Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezdite nekdo pro Uber?

Od: deflorator odpovědí: 12 změna:
Nemohu sehnat praci, tsk me napadlo stat se ridicem Uberu (uberpop). Mate nekdo s touto praci zkusenosti? Kolik se da vydelat, jestli je v Praze dostatek zakazniku pres den a v noci atd. Dekuji. P.s.: Vim, ze ta firma balancuje na hrane zakona, proto prosim moralisty, aby se diskuse nezucastnovali.
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dafina*
hodnocení

0x

Nejde o moralisty, ale musíte si uvědomit, že Uber za nic nezodpovídá, ale Vy ano, ten tu neplatí ani daně, zrovna jako Vy je nebudete platit.. Taxíkář, který jezdí na licenci zakoupenou za 50 000 kč od magistrátu Prahy, si platí totiž různá pojištění, která obyčejný, tedy běžný řidič nemá. Nepotřebuje je. Chci Vás vidět, až se vybouráte a zákazník po Vás bude vymáhat invaliditu a odškodné v řádech milionů. Nebo rodina za smrt. Není to taková legrace víte. Jde o velké peníze, 300.- vyděláte, nějaký amatér to do Vás napálí a mate doživotně vystaráno, bez licence za zmrzačení zákazníka můžete Vy, to pojištění pár peněz stojí, tak nad tímhle bych se fakt zamyslela. Zákazník nebude mít důvod u soudu tajit, že jel s amaterém bez povolení.

Druhá věc je, že se musíte připravit na to, že Vám z auta budou utíkat prostitutky, pasáci, fetáci, cikáni a podobně. Že budete vozit jen solidní rodinky do makra, na to zapomente, nevydělal byste si ani na slaný rohlík. Manažeři, co jezdí každý den, mají smlouvu s taxi firmami, nebudou Vás volat...Zrovna tak zapomente na letiště a střed Prahy, taxíkáři, chránění magistrátem, co jezdí za 99 kč na km, Vás tam zbijí a příště už tam nevlezete. Ani taxikáři s licencí nesmí pro zakázníky na letiště. Pokud jste si to myslel, jste na omylu.

Takže na závěr - nikdy bych s Vámi nejela, nevím, vedle koho bych si sedla a jak bych ve finále dopadla - raději o stovku dražšího profesionála, co tu stovku navíc potřebuje na placení daní a pojištění, s praxí a povolením. V případě havárky dostanu ale odškodné z jeho pojištění taxíkáře na licenci. Napsala jsem Vám uplnou pravdu, dost o tom vím, takže zvažte co bude pro Vás výhodnější. Jen málokdo k Vám bude takto upřímný, co to obnáší.

doplněno 31.05.16 12:49:

Mimochodem v Praze je spousta práce, takže nezlobte se, ale nevěřím tomu, že byste jako řidič nesehnal práci. Jsem totiž také z Prahy a vím jak to tu chodí velice dobře. Jestli tu práce je nebo není.

deflorator
hodnocení

Vase uprimnost je sice hezka, ale zdaleka o tom nevite tolik, kolik myslite. Ja bych dane samozrejme platil, protoze pro prijeti do Uberu musite mit zivnostak. Stejne mimo jste i ohledne zakazniku, nejslu to zadni cikani, fetky a devky, ale normalni mladi lide, z velke casti cizinci. Navic vsichni ridici a zakaznici maji na Uberu hodnoceni.
Taxikari me nepoznaji, protoze vozidla jezdici pro Uber nejsou oznacena, tskze nepoznaji rozdil, jestli vyzvedavam zakaznika nebo sestru.
Zatim jsem nezjistoval, jak je to s pripadnou nehodou a zranenim, ale myslim, ze by to melo kryt povinne ruceni, i kdyz jisty si nejsem s radeji si to overim.
Celkove jste ale mimo, prestoze se snazite pusobit velmi fundovane a zkusene.
Amo, prace v Praze jd hodne, ale potrebuji byt z rodinnych duvodu panem sveho casu, na coz je Uber idealni.
hk

1. Řidiči řádných taxi vás poznají, ono to není těžké si zapamatovat těch pár aut, která v noci po městě jezdí.

2. Jste na velkém omylu, když si myslíte, že v Praze je pro taxi práce dost. Přes den se nechytnete vůbec a v noci to je bída s utrpením, pokud nepatříte do nějakého klanu.

Tytam jsou doby, kdy na václaváku čekalo 10 lidí v řadě až přijete jedno auto. Za těch dob z 200 ujetých km za noc bylo i 180 placených.

deflorator
hodnocení

Vase neznalost nabyva az komickych rozmeru. Vy o Uberu opravdu nevite vubec nic. Radsi uz budte ticho nebo si o te firme a jejim zpusobu fungovani proboha zjistete alespon to zakladni, at se dale neztrapnujete.
nomad*

Jestli na sebe to riziko vezmete (ať už ohledně zákazníků nebo nehody), je jen na Vás. Ale jestli si myslíte, že Vás taxikáři na letišti nepoznají, jste opravdu naivní. Pokud tam jedete jednou nebo pětkrát, nikoho zajmímat nebudete. Pokud tam ale budete jezdit jako taxík (jaké příhodné přirovnání), spolehněte se, že si Vás všimnou. A asi s Vámi nebudou jednat v rukavičkách. Dá se ovšem jezdit i na jiných místech.

deflorator
hodnocení

To bych musel mit sakra stesti, aby vetsina jizd s uberem byla na letiste :D
Dafina: Vy ale vůbec netušíte, jak Uber funguje...
tondac*

Dafina, vypadá to, že máte nějakého drožkáře v rodině, tak možná máte trochu jednostranný pohled.

Já mám kolem sebe zase dost technologických nadšenců, kteří se dopravují jen přes uber, protože všechny pražské drožkáře házejí do jednoho pytle a nechtějí s nimi jezdit. Takže zákazníků by mohlo být dost. Před lety jsem tágem jezdil víc a měl jsem pár osvědčených taxikářů a domluvené "paušály" na, jednotlivé trasy. Postupně jsem jim zavolal a některý z nich čas většinou měl. Bez problémů mě vyzvedávali i na letišti a jezdily tam i dispečinky a nikdo je nevyháněl. Chytat zákazníka tam nemohli, ale přijet na objednávku ano. V tom se něco změnilo?

Ale zpátky k Uberu - přijde mi, že po nich magistrát jde víc než po zlodějích ze Staromáku a ty hrozící pokuty jsou fakt likvidační. Podle mě musí být taxikářská mafie z centra napojená na magistrátní úředníky, protože jinak by je museli už dávno zlikvidovat. S mafií neudělali za 25let nic a na Uber rozjel magistrát kontrolu ve spolupráci s taxikáři.

dafina*

Musíte si uvědomit že i v USA je největším zločinem neplatit daně. A to samozřejmě platí i pro státy EU. Uber podniká, ale daně tu neplatí. Možná neplatí vůbec žádné, to ale nevím, tak dalece mě to nezajímalo. Zrovna tak jeho řidiči. Protože Uber do svého podnikání toho moc nedává, může si dovolit nízké ceny než taxíkáři, kteří toho musí platit mnoho. Nemít skoro žádné náklady, je sen mnoha rádoby podnikatelů. Co všechno musí platit taxíkářská firma u nás a co platí Uber? Ani zdravotní a sociální pojištění, které si taxikáři také musí platit sami, mimo daní.

Je pak jasné, že se to lidem, kteří takto chtějí vyběhnout nejen se státem, ale i s lidmi, líbí. Ti zakázníci vůbec neví, nevědí, že nejsou pojištění. A také uznávám, že je to důsledek toho, že na letiště i na střed města smí jen firmy dohodnuté s magistrátem, nevidím důvod, proč by tam nemohli jezdit všichni taxikáři. Chtěla jsem jen upozornit, že tazatel to možná vidí jako lehké, že bude jezdit jen na drát Uberu, ale jako vždy každá mince má líc i rub. A taxikářům se nedivte, je tak zvaně buzeruje policie, měštáci a magistrát. Spoustu toho musí platit a přijdou jiní, co nemusí nic, jen je to stojí pohonné hmoty a berou jim práci, kterou mají díky licenci, daním a pojištění, atd. Nebo se změnily podmínky a tazatel bude platit daně na živnosták? Jako podnikatel, který provozuje taxi?

A často na Uber jezdí lidé, za které zdravotní pojištění platí stát na UP, to by mělo lidem vadit.

dafina*
hodnocení

0x

Takže práci byste sehnal, ale nemáte na ni čas? Jinak blízký člen rodiny jezdí pěkných pár let jako pražský taxikář, ne ale u mafie, tam se dostane málokdo, takže si dovolím tvrdit, že kdo o tom nic neví, tak to jste Vy ne já. Když jel pro svou vlastní sestru na letiště, tak po něm a po ní chtěli občanku, že je to rodina. Chtěli ho zbít, takže neříkejte věci, které vůbec neznáte.

To, že byste jezdil bez označení taxi Vás neochrání, oni si Vás natočí a třeba 4 sestry nemáte že? Vy zapomínáte, že ve středu města a na letišti, kde jsou největší výdělky, nejezdí běžní taxíkáři, to jste mě i rozesmál, ale hlavně nikoho mezi sebe nepustí. vzpomente si na to, co píšu. Je to taxíkářská mafie, ne ti, co stojí na štaflu na Smíchově a mají málo práce, ale ti na tom letišti a ve středu Prahy. Nehodlám se s Vámi hádat o něčem, o čem se bavíme často s tím příbuzným a o čem Vy si děláte jen iluze. Hodně zdaru.

Živnosták není žádná licence na taxi. Proč si ji nekoupíte, neuděláte zkoušky řidiče taxi a každý rok nechodíte na profesní prohlídky k doktorovi? Chodíte každý rok na technickou kontrolu abyste neohrozil zákazníky?

Kdo o tom opravdu nic neví, jste Vy. Povinné ručení není pojištění zákazníků.

deflorator
hodnocení

Opet jen dalsi dukaz, ze vubec nechapete fungovani Uberu, system pridelovani zakazniku atd. Uz mlcte, nechte si ty vas3 moudra od nejakrho taxikarskeho gaunera z rodiny a prestante otravovat.

danys*
hodnocení

0x

I já bych si rád přečetl zkušenosti a rady řidičů Uberu. Co je Uber asi ví každý, takže by bylo fajn, kdyby se "za každou cenu rádci" nevyjadřovali, pokud nejsou schopni odpovědět na tuto otázku.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]