Nejste přihlášen/a.
No a kolik ti je let? jako chceš si vydělat, a poté nastoupit na SŠ na denní studium? a nebudeš už moc starý? A to teď už nemůžeš nastoupit? A nemáš alespoň učňovský list? Jinak, máš li možnost, nelehčí cesta přímo k PČR potažmo k jejich eletním jedntkám je přes SŠ-MV v Praze, nebo případně na Trivis také v Praze, ale ten je dost i po právní stránce, resp. je ideální poté třeba nastoupit na VŠ zaměřenou na advokacii nebo právo obecně (či případně speciálně zaměřené), a také máš více možností práce. Ale z obou škol, máš jednoduchou cestu přímo k PČR.
Je mi čerstvých 19 let.
Školu jsem ukončil z jistých osobních důvodů a nyní mi došlo, že to byla blbost, tak jsem se alespoň rozhodl jít si za svým snem. Po takovémto povolání toužím již od malička, ale vůbec netuším jak je to právě s tou školou.
Dřív jsem se učil na instalatéra a ukončil jsem na konci druhého ročníku.
A jinak na ten Trivis jsem koukal a byl i přímo v Ústí nad Labem. Každopádně... Práva mi problém dělat nebudou, celkem se o tento obor i zajímám a nějaké věci už mám i nastudované a jsem připravený na to dřít jako kuň, abych se dostal k policii.
Akorát jak jsem již řekl, moc se v tom neorientuji, co se týče vzdělávání a kam se jako první hlásit, když mám pouze základní školu a nic víc, kromě ukonečné SŠ na konci druhého ročníku.
Napiš za 4 roky,až si uděláš maturitu...jakoukoliv,ale to asi nedáš,když jsi nedal instalatéra...
Nejde o to, že bych jí nedal. Dokonce i toho instalatéra bych dal, ale prostě jednalo se o zdravotní problémy, což jsem nemohl nijak ovlivnit.
Tělesný určitě, fyzickou výdrž mám velkou. Psychický... Asi taky, nejsem nějak mentálně narušený člověk a uvažování mám celkem dobré a logické, řekl bych...
Asi takto, jestli se nechceš moc "biflovat", tak si dodělej jakoukoli střední školu s tím, že potom u žádosti k nástupu k PČR budeš muset absolvovat odbornou přípravu, která trvá zpravidla 12 měsíců, ale může se protáhnout třeba i na 2 roky. Máš li ukončený druhý ročník SOU na instalatéra, nejideálnější pro tebe bude, když si najdeš maturitní obor blízký tomu instalatérovy, abys případně mohl nastoupit rovnou do 3 ročníku, což jde běžně do 10 let (některé obory pouze do 5 let) co střední školy uznávají předchozí vzdělání, ušetříš si ty dva roky, ale budeš se muset učit na rozdílové zkoušky, a nebo se vrat ihned máš li možnost pokud ještě třeba bydlíš s rodiči a nemusíš tak moc řešit peníze na svojí střední a tu dodělej, ale poté bys musel na nástavbu na 2 roky na maturu a potom na tu odbornou přípravu další minimálně 1 rok. A nebo ta varianta, s Trivisem, či SŠ MV, a třeba je hrozně poprosit aby ti uznali alespoň jeden rok studia, abys mohl udělat rozdílové zkoušky za první ročník, ušetříš tím celkem dost času. A především jestli ti bude 20 let ve druhém ročníku na Trivisu, tak tam budeš průměrně starý :D , protože maturanti tak jsou okolo 21-23 let, takže no Stress, ale jsou tam hrozný pakoši ti tvý teoretický spolužáci, ale opakuji, Trivis je hrozně přes právo, ale nejlehší cesta k Policii, a od 3 ročníku, bys mohl chodit na reálné zásahy, třeba na demonstrace nebo různé pochody na fotbal etc...
Tak myslím, že volba je jasná a půjdu na ten Trivis Ale tak jestli mi uznají ten rok z instalatéra, že bych začal od druháku, to by bylo fajn...
Jo tak to držím pěsti, hlavně ať z vás není jeden z těch arogantních , jinak ano, když budete hodně prosit a půjdete ideálně přímo za ředitelem osobně, aby viděl snahu, tak vám všeobecné předměty může uznat, pokud jste teda neměl samé dostatečné, a pak byste dělal pouze z odborných, což je sice trošku náročnější jelikož je to hodně o pamatování, ale nic co by nešlo zvládnout, ale být vámi, jdu to zařídit co nejdříve to půjde, jeslti teda hodláte stihnout příští rok, jelikož už teď je možná pozdě, ale záleží na rozhodhodnutí ředitele školy.
Ono to hlavní je "zdravotní způsobilost a vzdělání"- tj. maturita a zdraví tělesné i duševní.
Vše ostatní najdete na webu policie.cz/... - po 3 letech školy (vč. praxe) uděláte závěrečné zkoušky a jste policajt - pak může být další škola nebo praxe...
Po 3 letech POLICEJNÍ ŠKOLY - ta maturita musí být před přijetím do policejní akademie. Ale možná jsou už i výjimky - když tam nikdo nechce...
Uděláte nějakou střední školu, uděláte si maturitu. Zažádáte si o přijetí do služební ho poměru a jdete k přijímacím testům policie.cz/... Psycho, fyzička je ok a vy se dostanete do "zkušební doby-policejní akademie"- tuto máte možnost studovat různými způsoby, nejběžnější je studium na 3roky. Po tuto dobu budete mít "modrou placku", můžete být využit jako panák částečně zaučený z policejní akademie k určitým úkonům... Dostanete základní mzdu, případně příplatky.
Po této době se dělají zkoušky závěrečné - tj. pokud uspějete, jste policistou.
Po 3 letech školy? Já myslel, že maturita je možná pouze po 4 letech.
Každopádně, našel jsem přímo tuhle školu trivisusti.cz/... a myslím, že zrovna tohle by mohla být ta správná cesta. Jen jestli by stačilo jí vystudovat a pak teprve začít pracovat nebo vystudovat a pak muset pokračovat v nějakém dalším studiu?
Teď nějak nevím jestli rozumím... Kdybych šel na ten Trivis do Ústí a udělal ho včetně maturity, tak mohu rovnou k PČR nebo musím předem udělat nějaký obor s maturitou a pak se hlásit na ten Trivis?
A co mi doporučíte vy? Vydělat peníze a jít na tu veřejnoprávní a nebo najít jakoukoliv jinou a udělat maturitu na nějaké jiné škole? Jestli bude výhodou ta veřejnoprávní, tak bych šel tam, ale jestli na tom nezáleží, tak bych si klidně našel něco tady u nás v Litoměřicích.
Nerad bych se pletl, ale tuším, že stačí i maturita z oboru "nižší třídy" nebo jak to říct... prostě "střední vzdělání s výučním listem a maturitní zkouškou"
Ale jestli uvažujete teď nad SŠ, pak za 3-4 roky můžou být pravidla jiná...
Píšete, že jste měl zdravotní problémy. Tak možná by bylo nejlepší se zeptat u doktorů, zda Vám to pak vůbec povolí...Jinak na Vašem místě bych si udělala vůbec nějakou školu, věřte mi, že jen se ZŠ moc štěstí , nebo vlastně kariéru neuděláte..rozhodně pro sebe něco udělejte.
Ohledně tohoto, už jsem se byl zeptat svého doktora, bylo mi řečeno, že v tom, problém není. Několik let jsem chodil na vyšetření a už pak nikdy nic nenašli, takže momentálně nemám žádná omezení. Ale školu si rozhodně udělat chci, protože chci dělat něco, co mě bude bavit a to je právě práce PČR. Je to hrozně zajímavé povolání. Ano, spousta lidí na tu práci nadává, ale mně osobně by se to líbilo a to myslím, že je hlavní
Nezlobte se ale u PČR už dávno nejsou "blbci"co umí počítat do desti, velká většina má jednu nebo i dvě VŠ. Nejjednodužší je, otevřít si stránky PČR policie.cz/...
Vy máte základní vzdělání a 19 let, máte co dohánět. Ani ta MP vás nepříjme a vaše nesmyslná úvaha, že MP a pak PČR, ty dva spolu nemají nic společné to není tak, že nastoupíte k MP a pak vás přeloží k PČR.
Jasná zpráva pro vás je, ozvěte se až budete mít minimálně maturitu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.