Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka a katastr nemovitostí

Od: carmen odpovědí: 2 změna:
Dobrý den
Budu rád za vaši radu i když dobře vím, že právník nás asi nemine..
Před sedmi lety jsem začal splácet úvěr u banky na rodinný domek. Po krátké době došlo k rozvodu a nebylo vypořádání SJM.. Doba plynula a čas se prostě promeškal..
Nyní,řekněme po sedmi letech mě bývalá žena přesvědčila, že bude dobré mi převést polovinu domu na mě. Ona v domě byla pár měsíců a nepodílela se na financování.. Výmaz z banky jako spoludlužníka proběhl, ale ouha.. Teď už nechce z katastru..
Tak domek splácím zase sám a ona vlastní vesele svou polovinu.. Lze s tím něco dělat?
Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

upusez
hodnocení

0x

Ano podat žalobu. Takže zase ten právník...

Tohle nemá smysl tady vůbec řešit.

pp
hodnocení

0x

Úvěr a jeho splácení je něco úplně odlišného od vlastnictví nemovitosti. To, že se ex nepodílí na splácení úvěru nemá žádný vliv na to, že vlastní 1/2 RD. Mělo se to řešit zároveň a v opačném gardu. Zkuste advokáta, samozřejmě Vám bude tvrdit že to vyhraje, ale nevím, nevím - přesvědčený o tom nejsem. Taháte za kratší konec...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]