Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí učení hudebního nástroje - klavír

Od: akrass® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nejsem spokojena s učením v ZUŠ - dcera hraje na klavír. Přemýšlím, že když se dají děti učit doma místo základní školy, zda bych to nezvládla právě učením na klavír. Sama obstojně hraji. Ale nevím, čeho se chytit, jakých osnov, systému, not apod. Existují někde rady, osnovy, plány, jak na to? Nerada platím za hudebku a paní učitelka řekne mé dceři: " to tě naučí maminka" ... :) děkuji za rady

Domácí učení hudebního nástroje - klavír

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

vaše dcerka už má základy noty by měla znát. Teď bych vám poradil, ukažte jí něco zajímavějšího, než osnovy, stupnice a etudy. Učte ji hrát písničky. Nedávno vyšla celá edice šesti svazků nejznámějších hitů v lehké klavírní úpravě a jsou v nich takové dělovky, že zahrajete a všichni zírají. V linku máte odkaz na ten poslední.

hudebnicentrum.cz/...

Až se vaše dcerka naučí zpívat svými prstíky, pak bude umět hrát na klavír.

hodnocení

Ano, to přesně děláme, učí se lidovky, písničky krom teda etud. To je vše v pořádku :) Děkuji za dobrý typ na dobré noty ...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se třeba viz odkaz a tam je 30 lekcí, jak se naučit hře na klavír.

Možná nepoužijete vše, ale hodit se to může. Zdravím!

hobby.idnes.cz/...

doplněno 29.05.16 21:52:

Ano, už když jsem toto psal, tak jsem očekával podobnou odpověď. Myslím, že jste si ta videa ani nepustila nebo se nepodívala na poslední. Také nevíme, co by měla Vaše dcera na ten klavír umět - zda pouze klasiku z not nebo třeba i něco populárního (viz videa a základy populární hudby). Když jsem chodil do LŠU, tak jsem měl učebnici - Vaše dcera ji má určitě také, tak v ní pokračujte.

doplněno 30.05.16 09:23:

akrass - dejte si pozor, aby dcerka nebyla tím Vaším systémem výuky znechucena a od hraní ji to spíše neodrazovalo. Pokud nastavíte tvrdý systém, tak ji budete "cepovat", ale nebude hrát sama a s radostí. Pokud z ní má být profesionálka, tak ji cepujte, jestli má hrát pro radost, tak ji dejte trochu volnosti. Systém výuky hry na klavír není pouze jeden, ale Vy chcete dát zřejmě přednost klasickému - tak třeba vycházejte z té klasiky viz odkaz a podle znalostí nemusíte ani začínat hned na začátku učebnice.

knihy.abz.cz/...

hodnocení

Děkuji za odpověď, ale zapomněla jsem napsat, že dcera má tři roky za sebou, má 8 let, 2 roky přípravky, takže oficiálně končí 1 rok . Takže základy má, teď uvažuji, že bych ji učila sama, ale chtělo by to osnovu, poradit se, kde získat dobré noty- pestrost hraní... Abych ji prostě dobře vedla, zda to vůbec jde ...

hodnocení

ale ano, pustila jsem video, ale toto není správný přístup. NApř. překládání prstu - to je jeho systém, ale není správný.

takže bych spíše řekla, že video učí spíše samouky. Já chci dceru vést, tak jak je to správné, jen řeším osnovu, systém apod. ...

doplněno 30.05.16 07:47:

a co hrát? od všeho trochu, pestrost, dobré základy ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]