Nejste přihlášen/a.
Kdyz skoncim v zamestnani a nahlasim se na pracaku.Prihlasi me pracak na socialku kvuli socialnimu pojisteni ( aby mi ho platil stat ) nebo se tam musim prihlasit sam?
Papene, na sociálku? Nedovedu si představit, co Vám tam řekli. Pro nárok na důchod (o což jde) se k žádosti o důchod doloží potvrzení o době evidence a vyplacených dávkách z úřadu práce, které Vám ÚP kdykoli vytiskne. A na nemocenskou nárok není, pokud to nestihnete v ochranné lhůtě. Já si myslím, že na sociálce není co řešit, naopak na zdravotní pojišťovnu bych poslala sdělení, že jsem od ... v evidenci ÚP.
doplněno 29.09.09 16:06:Jediný smysl by to mělo, pokud by si chtěl tazatel platit dobrovolné důchodové pojištění. K tomu se na sociálce může přihlásit a letos to je 1649,- Kč měsíčně.
Na sociálce chtěli vidět papír,že jsem v evidenci na pracáku.
Na VZP jsem taky šla osobně.
Vše jsem obíhala a nechala si dávat razítka co jsem kde dávala.
Jistota je jistota.
Já byla jen na VZP,na pracáku mi bylo řečeno,že po dobu nezaměstnanosti neplatím sociální pojištění,tak je mi divné,co Vám na sociálce řekli...Že by v každém kraji platily jiné zákony?V našem byrokratickém absurdistánu je teda možné vše! Tak nevím...
Vždy si napsali kdy jsem byla na pracáku a kdy tam jdu znova.A zda mě nabídli práci a jakou.To je vše.
To je možné, ale určitě tak nečinili proto, aby za vás zaplatili sociální pojištění - ten důvod byl úplně jiný. Přečtěte si úvodní dotaz, ke kterému se váže tato diskuse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.