Nejste přihlášen/a.
Kdyz skoncim v zamestnani a nahlasim se na pracaku.Prihlasi me pracak na socialku kvuli socialnimu pojisteni ( aby mi ho platil stat ) nebo se tam musim prihlasit sam?
Papene, na sociálku? Nedovedu si představit, co Vám tam řekli. Pro nárok na důchod (o což jde) se k žádosti o důchod doloží potvrzení o době evidence a vyplacených dávkách z úřadu práce, které Vám ÚP kdykoli vytiskne. A na nemocenskou nárok není, pokud to nestihnete v ochranné lhůtě. Já si myslím, že na sociálce není co řešit, naopak na zdravotní pojišťovnu bych poslala sdělení, že jsem od ... v evidenci ÚP.
doplněno 29.09.09 16:06:Jediný smysl by to mělo, pokud by si chtěl tazatel platit dobrovolné důchodové pojištění. K tomu se na sociálce může přihlásit a letos to je 1649,- Kč měsíčně.
Na sociálce chtěli vidět papír,že jsem v evidenci na pracáku.
Na VZP jsem taky šla osobně.
Vše jsem obíhala a nechala si dávat razítka co jsem kde dávala.![]()
Jistota je jistota.![]()
Já byla jen na VZP,na pracáku mi bylo řečeno,že po dobu nezaměstnanosti neplatím sociální pojištění,tak je mi divné,co Vám na sociálce řekli...Že by v každém kraji platily jiné zákony?V našem byrokratickém absurdistánu je teda možné vše! Tak nevím...![]()
Vždy si napsali kdy jsem byla na pracáku a kdy tam jdu znova.A zda mě nabídli práci a jakou.To je vše.
To je možné, ale určitě tak nečinili proto, aby za vás zaplatili sociální pojištění - ten důvod byl úplně jiný. Přečtěte si úvodní dotaz, ke kterému se váže tato diskuse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.