Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě zaměstnání - zkušenosti?

Od: delik odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

má tu někdo zkušenosti s dvěmi a více zaměstnáními? Myslím si, že se to dá v pohodě zvládnout, avšak je důležité o ten mix zaměstnání. Nevadí mi za patnáct čistýho mýt toalety (a že takové nabídky za takovou mzdu jsou), jen k tomu chci ještě něco. Samozřejmě vím, co umím a jaké mám dovednosti, vědomosti, jde mi jen o zkušenosti ostatních a jestli je to podle vás vhodné pro krátkodobější interval (třeba rok nebo méně).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechápu tak úplně, nač chcete odpovědět. Měl jsem střídavě vždy jedno zaměstnání jako hlavní prac. poměr a k tomu jednu, dvě brigády. Pokud to budete zvládat a stíhat, tak proč váhat? Dělal jsem všechny možné práce a dost se naučil v různých oborech. Je pravda, že po třech měsících dvanáctek jsem už padal na ústa, ale na novou kuchyň jsem si vydělal. Horší je to s rodinou, která chce také nějakou péči. Je to jen a jen na vás.

pohanka*
hodnocení

0x

Měla jsem asi 4 roky dva pracovní poměry. Šlo to zvládnout, protože to druhé /vedlejšák/ bylo hlavně v sobotu a neděli a když jsem nestíhala, tak dvě hodinky přes týden, jenom k večeru. Musela jsem zastihnout lidi doma.

Byla to práce v tiskárně u stroje na 8 hodin a vedlejšák - odečty vodoměrů.

doplněno 28.05.16 17:39:

A protože obě zaměstnání byla pracovní poměr, odvádělo se pojištění, a zohlednila se do výpočtu důchodu. Firmy nemusely odvádět ty šílené superhrubé mzdy.

amadeus*
hodnocení

0x

Stává se to docela běžně. Možná ne v ČR, ale ve větších městech západní evropy je docela běžné, že lidé mají dva hlavní pracovní poměry (tedy práci na 80 a více hodin týdně). Já bych byl ochoten něco takového dělat jen v případě velké finanční nouze a po omezenou dobu. Hodně práce si může vybrat daň na zdraví a určitě na sociálním životě.

Na druhé straně mít měnší vedlejšák na pár hodin týdně je určitě plus. Já kdysi na vysoké dělal barmana o Pátcích a víkendech a nějakou dobu mi to vydrželo i u při řádném zaměstnání. Docela mi to chybí... nehledě na to, že za to tehdá bylo i docela dost peněz (především na dýškách)

hodnocení

0x

Co vás vede k tomu, že chcete 2 zaměstnání - peníze nebo jste workoholik? Jednu dobu jsem byl zaměstnaný a dělal bokem na živnost, ale nakonec jsem dal výpověď a šel na volnou nohu. Aktuálně jsem ale opět zaměstnaný, je to klidnější a s jistým příjmem. I když se občas stává, že se dělají večery, nocovky nebo víkendy. Ale není toho moc. Tím chci říci - pokud jsou důvodem peníze, šel bych dělat raději jednu věc a lépe placenou. Ve zbytku se raději věnovat rodině, než trávit v práci veškerý svůj čas za pár šuntů navíc. Jedině by to bylo ve vlastní firmě.

iz*
hodnocení

0x

Zvládnout se to dá, ale jak, bude jen a jen na Vás.

Podle mne byste si měla vzít jedno zaměstnání "klasicky" s pracovní smlouvou

a druhé buď s pracovní smlouvou na kratší úvazek, DPČ nebo DPP.

Skloubit obě zaměstnání budete muset sama. Ani jeden zaměstnavatel nebude povinen přihlížet k dalšímu zaměstnání a kolegové nebudou povinni si s Vámi prohazovat směny apod. Pozor také na to, že ani v jednom zaměstnání nesmíte kvůli dalšímu zaměstnání odmítnout nařízenou práci přesčas nebo mimořádnou směnu.

pt®
hodnocení

0x

Ano, mám tu zkušenost. Pondělí - pátek hl. pracovní poměr v kanceláři ve firmě a soboty, neděle dvanáctky v recepci v Hotelu, ale jen denní, noční si braly mladé kolegyně, já bych noční nedala...

uska*
hodnocení

0x

Rok není nic na dvě zaněstnání, dělala jsem takto několik let. Máteli rodinu, chce to, aby vás někdo semotamo zaskočil v domácnosti, prostě spolupráce všech přítomných. Pokud rodina není, není co řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]