Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžu přejít k novému praktickému lékaři, aniž bych mu dala výpis zdravotní dokumentace od předchozí lékařky? Bývalá praktická mi "přisoudila" spoustu chorob, které nejsou pravdivé, a nerada bych, aby toto měla i nová doktora (kvůli těmto "diagnózám", které nejsou ničím podložené a jdou jen o její názory, odcházím). Dále - musím hlásit na pojišťovně změnu praktického lékaře nebo si to zařídí sami?
Dobrý den, myslím, že když přejdete k jinému praktickému lékaři (a on Vás skutečně zaregistruje, protože má volno), tak on si vyžádá kompletní kartu od toho lékaře minulého.
Takže, těžko to ovlivníte (či zmanipulujete). VZP je jedno, u kterého jste lékaře (musí mít smlouvu s VZP, ale na jménu či jeho poloze nezáleží). Zdravím!
doplněno 28.05.16 12:49:To bude zřejmě z důvodu toho přechodného období, než si vyžádá tu celou kartu.
Tedy, aby měl nějaký přehled, jak jste na tom zdravotně, než mu jeho kolega pošle celou dokumentaci. Ovšem, pokud v ní máte nějaké nesrovnalosti, tak to potom řešte až s novým praktikem - zkrátka mu k tomu něco řeknete a on posoudí, kde je pravda,
Nový lékař vás přijme, dostanete papírek s potvrzením. Vše ostatní zařídí sám. Předání dokumentace mezi lékaři trvá někdy i měsíc. Proto je dobré mít od původního lékaře dostatek pravidelně užívaných léků. Nový lékař vám ošetří např. řeznou ránu a jiné aktuální "drobnosti", ale pokud nebude mít v ruce dřívější dokumentaci, bude se zdráhat předepsat třeba léky na štítnou žlázu. Mohl by vás poslat pro recept do endokrinologické ordinace (onemocnění si teď vymýšlím jako příklad).
Nový lékař vám udělá vstupní prohlídku. O případných nepravdivých údajích v dokumentaci ho budete jistě informovat sama. Nový lékař to pak nějak vyhodnotí. Pokud kontrolou na specializovaném pracovišti, nebraňte se tomu.
U minulého lékaře jsem musela sama posílat žádost o výpis z dokumentace. A to bylo před asi rokem. V pondělí jim zavolám a zeptám se.
Nejjednoduší je, se optat přímo u nového lékaře, jelikož zákon dává více možností jak postupovat. Ostatní výše uvedené rady vůbec neberte v potaz, jelikož jsou očividně zcela zcestné. U mé nedávné změny doktora, dokonce stačilo přijít k předešlému, a ten mi pouze na slovní žádost vydal originální kartu (byť toto je nezákoné ze strany lékaře, a především ohrožuje lékař sebe).
To mi řekněte kde jste na toto přišla, a jak můžete dávat takovéto rady nepodložené žádným odkazem, to co píšete si pletete se zákonem §66 zákona č 372/2011 Sb. A ještě píšete že kopie výpisu, na které odkazuje zákon který jsem napsal a který jste si očividně vy spletla stojí několik stovek? Jak toto můžete vědět, zákon pouze hovoří, že lékař má nárok na úhradu nákladů spojenou s opisem/kopií zdravotní karty/výpisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.