Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat ohledně mojí výšky. Narodil jsem se 31.8.2000 a za chvíli mi bude 16let. Štve mě moje výška jelikož ted měřím 167cm. Moje mamka měří 158-160cm a táta 165cm. Strejdové od mamky mají kolem 175-78cm a táty brácha má 190cm. Proto bych se vás chtěl zeptat na to jestli mám možnost dorůst aspon do těch 175cm jako moji strýcové. Na internetu jsem si spočítal několikrát že moje průměrná výška při ukončení růstu má být 169cm s odchylkou 8.5cm. Jelikož většina kluků ve třídě má přes 180 tak se cítím méněcenný... vím je to blbost, ale mě tohle fakt šve a mám kvůli tomu časté deprese a děsně špatnou náladu kvůli tomu. Vtšinou mě musí rodiče několik dní uklidnovat když někdo narazí na mojí výšku... hlavně holky to mám pak špatnou náladu několik dní a je to prostě celý strašný být menší. Štve mě to proto prosím o co nejvíce inteligentní rady a odpověďi. Děkuji moc.
Strašný? Ba naopak, můžeš být rád.
Mě je 17let, skoro 18 a měřím 164cm a jsem spokojený, má to svoje výhody, navíc dívky více ocenní menšího kluka, než nějakou žirafu..
Taky při posilování máš výhodu, máš menší svaly, takže ti to rychleji poroste a můžeš vypadat mnohem lépe, než většina vysokých kulturistů.
Navíc nebudeš mít takové problémy se zády.
Buď rád, že jsi malý, uvidíš v budoucnu, že to má své výhody.
Jak píše jasonspezza, větší výška má i své nevýhody. Například auto typu nákupní taška je doslova utrpení - zvlášť bez střešního okna. A taky musíš někam narvat nohy. Taky se mě neustále někdo ptá, jestli hraju basket. Ale to je detail, samozřejmě. Co mi vadí víc je, že valná většina holek je proti mě výrazně menší, je to divný když se pak k mladý skláníš skoro o půl metru pokaždý, když jí chceš dát pusu. Doporučuju posilovnu, pak si každej rozmyslí, jestli se ti posmívat.
A k tvé otázce - samozřejmě je výška geneticky daná a pokud máš malé rodiče pravděpodobně budeš také malý. Ale jako vždy existují výjimky. Teoreticky je možné, byť nepravděpodobné, že budeš za rok vyšší než já (vážně není o co stát).
Pokud bys z toho ovšem měl mít nějaký komplex méněcennosti, můžeš zkusit nějaké hormony - samozřejmě počínaje důkladným projednáním s lékařem.
A je tedy nějaká ta možnost že budu mít kolem těch 175kč? aspon klidně těch 172-3cm... aspon za těhle par cm navíc bych byl rád. A porostu tedy ještě že?
175 kč určitě mít budete, to není zas kdovíjaké bohatství...
Je Vám 15, porostete nejspíš ješte půl dekády. Řekl bych, že o 10 cm povyrostete bez problému.
Vždycky chceme to, co nemáme nebo nemůžeme mít. Renda se k tomu postavil úplně úžasně. Má můj obdiv. Ptala jsem se svého vnuka, jaké holky se mu líbí. Zasmál se, začervenal a řekl: Blondýnka s dlouhými vlasy, vysoká, větší než já a musí být chytrá. Na barvě očí vůbec nezáleží.
Oprava, ne Renda, ale Talin. Ale kluci, nejste vy jeden?!
Asi Vás popudím, ale v 16 letech bych opravdu takto neuvažovala i když si uvědomuji, že je to pro Vás nyní zásadní problém.
Protože uplně tělesně dospělý budete ve věku cca 21 až 24 let, to je dokázaný fakt. Takže pokud si sám psychicky nezabrzdíte růst přesvědčením, že víc nevyrostete, tak vyrůst ještě můžete. Ne že ne. Ve Vašem věku jsem měla 166, pak v 19 letech 172 cm, Příroda si s námi často zahraje. Mám zkušenost, že lidé jsou často vysocí po mužských předcích, ne po matkách.
Proto bych to na té přírodě opravdu nechala a netrápila se něčím, co se během několika let ještě může změnit. Až půjdete k lékaři někdy, zeptejte se ho, co by jste si mohl koupit za doplněk stravy, který by Vám mohl pomoci v růstu a nechte si vyšetřit štítnou žlázu. Problémy se štítnou žlázou se poznají v krvi, takže to nebolí. Víc Vám poradit neumím.
Na braní hormonů mám svůj názor. Ano, možná podporují růst. A le zaroven podporují i růst nekalých nemocí, jako třeba nádory...
Geny nejsou jen po rodičích, míchají se tam i geny dávných předků a hlavně třeba zrovna nemoci jsou takzvaně přes koleno. Proto, pokud máte vyššího předka, třeba pradědu, v rodinné historii, můžete po něm nenádale vyrůst až Vás to bude mrzet. Je to tak...
Buď rád za svých 167cm, já byl na základní škole jeden z těch nejvyšších, mělj sem 165cm a od základní školy jsem už nevyrosl, možná tak 1cm a teď, když se potkám s někým ze základní školy, tak jsem nejmenší..
Každopádně si nestěžuju, já jsem rád, že jsem malý, velký bych být nechtěl, muž nemusí být vysoký, aby byl mužem a navíc je to výhoda ve více věcech, můžete být rychlejší v pohybu a tak dále..
Kdysi jem to taky řešil, tak rok zpátky, svou výšku, ale jsem rád, že jsem více nevyrosl a vy budete za nějaký čas také rád
Napoleon byl malý a jak byl velký ! Ještě po staletích se o něm budou děti učit ve škole.
Pro mne osobně u mužů je důležitější inteligence, co mi bude platný nepříjemný, namyšlený hlupák? Raději menšího muže, ale příjemného, s přehledem a normálním chováním a myšlením.
Zajímavé - já si vzpomínám, jak jsem záviděl klukům ve třídě, že jsou menší než já, že mají menší číslo bot, že jim v těláku vše jde bez problémů atd., že mají úspěchy u holek a ty říkaly, že se jim vysoký kluk nelíbí. Jediné, co oni zase záviděli mně a já byl na to hrdý, byl pohled při čůrání na mé mužství. To je asi tak jediné, z čeho jsem měl radost, že jsem nejvyšší ze třídy.
Já myslím, že se ženám líbí muži co se týče výšky, když je tak o hlavu vyšší, než žena, jinak to vypadá nesourodě a hrozně, když on má 190 a ona 165...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.