Nejste přihlášen/a.
Mám už to asi rok,sama nevím,protože mi to nedělá nijak žádné problémy,ale přesto na to narazím,když si třeba stříhám nehty na nohách,tak u obou palcu od vrchu dolu ke konci palce mám sníženou citlivost,cítím to až když se píchnu trochu víc do nohy.A taky jsem zjistila,že mi u druhýho prstu jakoby neroste nehet,je porad stejnej,takovej zaraženej. Nemám nijak žádné zdravotní problémy,tak sem tam si říkám,čím by to mohlo být.K doktorovi zatím nejdu,stav mi nijak nenutí,ještě by třeba řekli,že jdu otravovat s blbinou,chtěla bych slyšet váš názor,nebo zda se vám někdy podobného stalo,nebo jste někde třeba slyšeli
Já blbě chodím. Všichni, když jsem si stěžovala, že mě bolí nohy, tak jen mávli rukou. Ale když neuroložka slyšela, že po únavě "necítím" šlapky, zpozorněla. A fakt, neuropatie. Hořčík vám nepomáhá? Nezkoušela jste? Ale velké dávky. Doktorka mi píše Magnosolv, ale platit si ho musím sama. Kolik máte roků?
Toho doktora! Neurologa!
Jak píše babkazov, může to být začínající neuropatie. Další z důvodů může být skřípnutí nervu u páteře. Můžete mít zmenšené míšní kanálky, a páteř "utiskuje" nervy vycházející z páteře k nohám. Rozhodně si dojděte k lékaři. Neberte to na lehkou váhu. Některé změny už by nemusely být po čase léčitelné.
K doktorovi určitě zajdi. Je lepší přijít třeba pětkrát zbytečně než jenom jednou až už je pozdě. On tě zná a dokáže ti poradit nebo tě odešle na odborné vyšetření.
Pokud k doktorovi nepůjdeš, tak musíš od každého rádce, co ti tady poradí získat adresu, za každým rádcem přijet a ty svoje necitlivé palce každému ukázat. Výsledek bude, že si máš stejně zajít k doktorovi, ale předtím si procestuješ republiku.
K lékaři! Moje matka kolem třiceti let se bavila nad tím, že má necitlivé kraje chodidel u malíčků, jen asi 3 cm. Dnes má neuropatii a zkouší, dnes a denně, jako pes. Už tehdy to plíživě začínalo, ale podcenila to a neléčila včas. Dnes nezabírá nic.
je mi 39let,nijak s tím žádné problémy nemám,mám už to dlouho a nic na sobě jinýho nepozoruji,akorát jen občas mívám takový cukání ,nebo tiky bud v očních víčkách,nebo cuká mi palec u ruky,někdy křeč v noze,ale jsou to takový malichernosti,tak se tím nijak nezabývám,občas vezmu ten hořčik,ale nevidím nějaké zlepšení.A co to je ta neuropatie,jinak nohy mě nebolí,a chodím normálně,teda aspon zatím
Nejznámější, kdo trpí touto nemocí je president Zeman. Motá se, zaškobrtne, musí se opírat o hůlku, nemá odhad a cit při chůzi po schodech.
Jste ještě mladá na takové problémy. Určitě si nechte zkontrolovat cukr v těle.
Též by bylo dobré, kdyby Vám obvodní lékař nechal udělat všechny preventivní prohlídky na které máte nárok a které jste zřejmě zanedbala.
a v kolikati letech se dělají preventivní prohlídky?Mě nikdo nic neříkal a já moc k doktorum zatím nechodím,jen když mám nějakou silnější chřipku tak pro atb.A proč jako cukr?Sladké sice jím a dost,ale nejsem nijak extrémně tlustá a žizen nebo tak nepocituji,nic,žádné příznaky
Je mamograf, zuby, onkologické prohlídky, gynekologie, odběry krve, změření tlaku, zubní prohlídky, kontrola kůže apod..
Každá zdravotní pojištovna má ještě akce a bonusy, podívat se na stránky svojí zdravotní pojišťovny.
Ale k lékaři běžte stejně, jakmile si nejste s něčím jistá, Ve Vašem případě určite.
Ten, kdo má cukrovku a nemá cit v nohách, tak snadno může mít poranění a neví o tom. To se pak může horšit s následky. Ale ve Vašem věku si zase vše kontrolujete a viděla byste. U starých lidí je samokontrola horší.
no myslela jsem u praktického,jinak všude na kontroly chodím.Nevím z čeho bych mohla mít cukrovku,a nemám cit jen v těch palcách jakoby z pulky palce. No trochu jste mi nahnali obavu všichni rádcové,jen nevím co to je ta neuropatie a taky co by se stalo kdybych nikam s tím nešla. Jako Zeman nejsem,jsem v poho a taky nevím za jak dlouho by se ukázaly příznaky kdybych to nijak neřešila,mám to uz určitě rok a pořád nastejno,tak nevím nevím,mám brouka v hlavě
Sušenko, cukrovka není z něřčeho. Cukrovka je špatnou funkcí něčeho. Neuropatie nemusí být z cukrovky. Z cukrovky nejčastěji bývá. Ale třeba já, já ani cukr, ani výsledky z krve na štítnoui žlázu mám v normě a přesto neuropatií trpím. Že vy jste zapomněla, že sedíte u pc a v něm bydlí strejda Gůgl a teta Wikipedia. Když se jich zeptáte, řeknou vám, co je co a jak to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.