Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vytržení zubu zůstal koren v dasni

Od: jana01 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,před 15 rokama mi zubař vytrhl zub.Před 14 dny jsem měla otok dásně a zjistilo se že mi tam zůstal kořen,celých 15 let mě nic nebolelo,dásen mi už zplaskla nemám žadné potíže ale prý si mám nechat kořen vyndat,může to dělat nějakou neplechu pokud si nenechám kořen vyndat?Nic mě nebolí,,Děkuji za odpověd

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

neporadíme - je to na vás a důvěře v doktora... - ale už jste zažila zánět dásně? Nebo silnější bolest zubů? To vás asi časem nemine a pravděpodobnost s nežádoucím tělesem je vyšší.

Nedá mi to, abych nepřihodil svůj příběh. Taky mi zarostl kořen v dásní (mou vlastní vinou) tak dokonale, že mi ho zubař nenašel. Bylo to v horní čelisti. Po více jak 20 letech mi za dramatických okolností vyhnisal do nosu. Spravilo to asi 10dní v nemocnici s každodenní punkcí a tak dál. Takže bych to rozhodně nenechal být.

hodnocení

0x

Rozhodně vyndat, mám to už za sebou! Taky několik let v klisu a pak v tu nejnevhodnější chvíli, v cizím městě zánět jak hrom, jaký jsem nikdy nezažila. Jenže mně ten trouba dentista, který mi ho tam nechal tvrdil, že to zaroste a bude dobrý. Na pohotovosti nevěřili svým uším, když jsem jim to říkala. Tehdy jsem byla mladá a nezkušená, tak jsem mu věřila.

hodnocení

0x

Tak to jsem se dost vyděsila. Na rentgenu u jiného lékaře, kvůli problému se slinnou žlázou, mi také lékař zjistil, že mám kousíček kořene v dásni po vytrženém zubu. Řekl, že si ho mám nechat odstranit. Šla jsem za svým zubařem, který zub trhal před půl rokem. Nevzala jsem si sebou snímek, (mám ho ale v počítači) a on mi nechal udělat rentgen u nich. Ale tam nemají panoramatický, jen takový komunistický zastaralý přístroj, kde si musíte sami držet destičku na zubu a snímeček je maličký. Zubař pak snímek prohlédl, a pravil, že tam nic nevidí. Nechtěla jsem s ním dohadovat, ale já to na tom panoramatickém snímku vidím. Je tam jasně ten kousek kořene vidět. Ale nebolí to, tak jsem to nechala být. Jenomže teď tady čtu, že se to může projevit daleko později. Docela jste mi nasadili brouka do hlavy. Ach jo, strašně nerada se dohaduji s lékaři. Oni jsou pak děsně nepříjemní a hlavně v tom případě, když má pacient pravdu. Nechtějí přiznat svou chybu a jsou potom hodně protivní. A zubaře změnit nemohu, nikdo nové pacienty nebere. Teda ne ve městě kde bydlím. Tak teď tady sedím a přemýšlím, jestli bych třeba neměla zajet do nějaké nemocnice a nepoprosila tam, aby mi ten kořínek vyndali. Opravdu nestojím o to, abych si proti sobě popudila zubaře tím, že mu budu dokazovat, že mi zub špatně vytrhnul. Co byste na mém místě dělali vy?

coco

Suzy, ja bych sla se snimkem (kde je videt ten koren) na stomatochirurgii a objednala se na extrakci. Docela me prekvapuje, ze dasen normalne zaroste a neboli, kdyz tam zustane nejaky zbytek, obvykle i mala strepinka zlobi dokud se casem neproklube ven treba i sama. Je fakt, ze zubari byvaji casto nedutklivi, ja nastesti mam zubare v rodine a muzu si diktovat :)

Děkuji coco, zkusím nějakou tu stomatochirurgii najít v mé blízkosti. Nestojím o to, aby se na mne můj zubař naštval, že mu strkám pod nos cizí snímek a důkaz o jeho špatné práci. To by tak určitě dopadlo. Nic by mi říci nemohl, musel by mi to odstranit, ale pak bych měla u něho utrum. Odmítnout by mne nemohl, ale dělal by pak svou práci se vztekem.

jana01
hodnocení

tak ve středu jdu na ten zákrok,strašně se bojím ale at to mam uz za sebou,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]