Nejste přihlášen/a.
Nevím kam dál, kam pokračovat, jsem na SŠ, která mě zrovna moc nebaví, ještě přístup učitelů mi to dost znepříjemňuje. Měl bych pokračovat v oboru, který momentálně studuju s velkým uplatněním na trhu a nebo bych měl pokračovat školou (VŠ) toho, co mě hodně baví, ale zase nemá takové uplatnění?
Dobrý den, pokračujte v tom, co Vás baví a co budete rád studovat a třeba i později vykonávat. Klidně můžete i jeden obor vystudovat a v jiném pracovat. A také ono to uplatnění na trhu se mění - než dostudujete, tak to může být už jinak. Zdravím!
Je lákavé jít dál na obor, který Vás baví, ale... opravdu zvažte, zda Vás baví, zda to není jenom zdání, útěk před tím, co Vás nebaví, abyste nešel tak trochu z louže pod okap. Studium netrvá věčně, jednou dostudujete a budete muset začít pracovat, ať Vás to baví nebo nebaví. Je tedy dobré myslet na uplatnění v praxi, třeba i v tom smyslu, zda se povahou hodíte pro tu budoucí práci. V získání informací Vám určitě pomůže i internet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.