Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám vše stíhat?

Od: pinkbunny* odpovědí: 27 změna:

Ahoj,

potřebuji poradit nebo se inspirovat, protože jsem občas zoufalá. Pracuji od 8:00 do 16:30. Dojíždím takže domů dojedu v 17:00. Musím tak čtyřikrát nebo třikrát týdně do krámu. Takže doma jsem v půl šesté. Jelikož jíme s přítelkyní zdravě, musíme udělat na další pracovní den oběd, snídani, a svačinu + večeři abychom nešly spát hladové. Občas je to honička. Do toho se přes týden doma hromadí koš s prádlem, věci na praní, a chtěla bych uklízet. Ale když přijdu v půl šesté domů, tak vaření končí tak v půl 7. Potom si zacvičím, utřu prach a umyjeme nádobí a je půl 8. A najednou není čas žehlit koš prádla, prát, vytírat, luxovat, navštěvovat známé. Chodím spát nejpozději ve 21:30. Jsem ráda za víkend, kdy mám dva dny celé pro sebe a mohu vše dohnat. Ale nebaví mě takto se honit a nemít věčně čas. Máte někdo podobnou pracovní dobu? Nebo nápad, jak vše zvládat a stíhat? Vždy, když v týdnu někdo řekne ,,přijďte na návštěvu´´ tak se mi vybaví jen to, jak ráda bych přišla ale že doma zase nestihnu vyžehlit a zase přibude práce, kterou pak budu dělat celý víkend :( Občas odříkám návštěvy o víkendu jen proto, abych byla doma, v klidu a tichu a na hodinku si lehla ke knížce nebo se sluchátky relaxovala ve vaně.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitkak*
hodnocení

4x

Ahoj růžový králíčku ;)

pracovní dobu mám sice od 6:00 do 14:00, také dojíždím, tudíž z domu odcházím 4:45 a vracím se kolem 15:00 *sok* Přesně tak, cestou nákup, doma vařit, chystat svačiny na druhý den, mám dva školáky, tudíž i úkoly do školy...Hodit prádlo do pračky, vytřít...vysávání a větší úklid samozřejmě zabírá volný čas o víkendu. *bum*Mám obrovskou zahradu, už si z toho občas škubu vlasy *zed* a to by houževnatý manžel ještě navíc chtěl záhonek s mrkvičkou, domácí špenátek a červená řepa také není k zahození :-D Máme doma štěně čínského naháče a venku psici německého ovčáka, k tomu ještě zakrslého Teddy králíka, šneka Achatina a rybičku bojovnici...nestíhám si vytrhávat šedivé vlasy *smich* Takže holka neboj, nejsi sama kdo šílí! Každá "normální pracující" žena, která chce nakrmit rodinu a nezahnívat v bordelu, létá jako hadr na koštěti ;) Akorát by mě zajímalo, přítelkyně má jakou pracovní dobu, že o vaření a domácí práce se staráš jen ty? Jó s žehlením jsem dávno sekla, snažím se to ze šňůry rovnou dát do skříně.

pinkbunny*
hodnocení

Přítelkyně chodí tak ve 3, někdy ve 4. Většinou se snaží připravit jídla, ale když není nakoupeno tak se čeká na mě až přivezu nákup, nepůjde (2km do krámu nepůjde, mhd se vymlouvá, že nebude that těžké tašky, které já přece odvezu autem), takže já přijdu domů s nákupe, a je už nachystaná snídaně nebo i svačiny, pa kse udělá oběd (jak říkám ,jíme zdravě, chce to přípravu a ne hodit do guláše dvě brambory na tři dny :D ), a salát po třech dnech už gumovatí. Potom se dělá večeře a já se snažím uklidit věci okolo, navíc máme kočku a psa a Ti dokážou občas pěkně zatočit s pořádkem :D Potom se myje nádobí, uklidí kuchyň, oblečení, věci ze stolu apod. Jdem se kupat a v 9 si chvíli čtu nebo na něco koukám. Spím 8 hodin a mám pocit, že jsem den ode dne unavenější :( Takže vstávat ráno dřív abych si vařila snídani - ovesná/otrubová kaše / krájené ovoce, jogurt / freshe, to opravdu nechci, radši to připravím večer a ráno jen vstanu, umyju se, upravím, obleču a jedu od práce. :D Je to občas kolotoč, který mě opravdu vyčerpává

pohanka*
hodnocení

3x

Asi jste moc velké puntičkářky.

Když Vy nakupujete a vaříte, přítelkyně musí před Vaším příchodem z práce vygruntovat koupelnu, WC a utřít prach, nebo vyluxovat, nebo dát prát, nebo vyžehlit. Žehlit jen ty věci do práce, nebo co je sežmoulané. Jinak ze šňůry hned složit do skříně.

Saláty jsou udělané samořejmě každý den čerstvé za pár minut, asi jste moc pečliví.

Ale zřejmě to ve Vás obou je. Viděla jsem v televizi pár pořadů, kde zase bydlí dva muži spolu a vybroušený, úzkostlivý pořádek, čistota. Asi je to ve Vás tak nastavené a myslíte, že to jinak nejde. Velmi se mýlíte, když je normální rodina se 2 dětmi, tak se dělá také jenom to nejnutnější a co hoří.

Pomohla by Vám objednat si hospodyni? Je také dovážka hotového jídla, nebo dovážka potravin /Tesco, Rohlík apod./

Zkrátit si úvazek na 6 hodin.

Velký nákup udělejte v pátek po práci společně s přítelkyní, v sobotu vygruntujte celý byt plus prádlo v neděli vařte a bavte se. A přes týden již jen kupujte ovo-zel a ty ryby.

Též můžete ráno vstát o hodinu dříve a tuto hodinu věnovat tomu, co si myslíte, že nestíháte. Ráno je člověk odpočatý a práce mu jde více od ruky.

Je vidět, že Vaše zdravá strava nemá vůbec žádný vliv na Vaši psychiku a dobrou tělesnou kondici. Nejste spíše otrokem Vašeho životního stylu?

Potom by tam u Vás mohla být chyba v tom, že si neumíte práci zorganizovat a ulehčit.

A poslední s prominutím, co se říká mezi námi obyčejnými lidmi, nemyslet si to jako urážku. Musíte hejbnout prdelí. Jste prostě pomalí.

dota*

Pohanko, to by mě docela zajímalo. Kdysi jsme ve dvou dělali tu samou práci, ale můj spolupracovník udělal 2x více práce jak já a to já jel z mého pohledu na plné obrátky, rychleji jsem to nedokázal. V jiné práci mi spolupracovník říkal, že když tu práci nestíhám, tak by bylo lepší, abych dal výpověď, protože jsem hrozně pomalý, ale já tu práci při nejlepší vůli rychleji dělat nedokázal. Jo, už vím, že jsem velmi pomalý, ale rychleji to nejde. Tolik k vaší radě, že má někdo hejbnout prdelí.

pohanka*

Já jsem nechtěla urazit, takhle se u nás doma říkalo.

Když to o sobě víte, že jste pomalá, tak to je dobře. Protože jste tak nastavená od přírody, a nemá cenu to přemáhat, ale smířit se s tím.

Mě řekli ve dvou prácích, že jsem pomalá, takže vím, že jsou lidi různí, rychlí i pomalejší. Jinak teprve, když člověka nutí čas, děti, povinnosti, tak zrychlí tempo, ale stejně se zase vrátí do svého tempa.

Teď nevím, jestli jste muž, nebo žena. Z dotazu mě vyšlo, že jste dvě ženy. Ale z Vaší reakce píšete v mužském rodě. Tak to nebyl dobrý příklad ta televize.

hodnocení

1x
Kazdy to musi stihat a to jeste nemate deti to teprv je zabava. Pro deti do skoly/skolky , ucit se snema ci si snima hrat. Venovat se jim...
Pracujete od 8mi a chodite spat ve 21:30? Chodte spat pozdeji pokud potrebujete vice casu. Jinde ten cas nenajdete.
doplněno 25.05.16 09:52: Souhlas nechapu proc denne utirat prach a zceho mate v byte bordel , kdyz jste doma minimum bez malych deti. Ti teprv delaji bordel.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, Váš problém je zřejmě pocit neselhat, být ve všem dokonalá a mít vše hotovo. Když uberete v nárocích, tak Vám zbyde i ten čas. Takže, chtělo by to větší nadhled a vědět, že ne vše musí být uděláno hned a dokonale. Naučte se nebýt jen otrokem své dokonalosti a polevte v ní. Možná časem zjistíte, že něco se ani dělat nemusí nebo to zkrátka počká - a Vy si budete třeba v té době zrovna číst tu knížku. Zdravím! P.S. Když něco odložíte nebo to nedoděláte, tak to neberte jako své selhání a vinu.

doplněno 25.05.16 10:14:

pinkbunny - no, jak to zde dále popisujete, tak vedete zcela unikátní život, který jen tak někdo nemá. Vůbec nechápu, jak naše matky a babičky mohly přežít a nezhroutit se. A to vše bez auta, polotovarů a různých přístrojů v domácnosti (a to byla pracovní i sobota).

doplněno 25.05.16 12:00:

pinkbunny - já na Vás oceňuji, že v práci to zvládáte perfektně a organizovaně. Zkrátka, s tím pracovním časem umíte hospodařit skvěle - tak to stejně udělejte doma. Nebo se opravdu zblázněte a už Vám to bude jedno (najdete vnitřní klid a pohodu). Myslím, že jiné rady nechcete a ptát se, jak to dělají ostatní, je skoro zbytečné - prostě každý zvládne to, co stihne.

pinkbunny*
hodnocení

Omyl, vím moc dobře, že mám život jako všichni, proto se ptám, JAK to stíhají, neptám se, ,jaký je váš život?´´ ani ,,přidje vám můj život unikátní?´´ a ani ,,jak jste to zvládly bez auta, polotovarů, a o pracovních sobotách?´´ ! Ptám se, zda má někdo stejnou pracovní dobu, nápad či způsob, jak si vše utřídit a stihnout, a nezbláznit se z toho ;)

pb®
hodnocení

1x

Chachá, co až budete mít rodinu a děti? Musíte si vybrat priority. Buď se budete honit a pořád uklízet, nebo z něčeho slevíte. Copak děláte od těch půl osmé do půl desáté, že na nic už není čas? Uklízet není třeba denně, troška bordelu ještě nikoho nezabila. Nakupovat 3-4x týdně? Leda tak na skok do nejbližšího obchodu, jinak je to ztráta času. Udělejte jeden velký nákup na celý týden a pak jednou v týdnu běžte na nákup menší. Žehlit není třeba denně, žehlí se jen to, co je potřeba a žehlí se zásadně u televize. Přece nebudete jen tak sedět a čučet nevyužitá na telku. I s tříčlennou rodinou nežehlím týdně déle než půl hodiny a to mě žehlení docela baví, takže žehlím třeba i ručníky a povlečení. Copak dělá doma přítelkyně?

hodnocení

1x

Váš problém je pouze v hlavě a ve vysokých nárocích, které jste si nastavila. Každý extrem je nebezpečný a bohužel i ten váš. I když to soudně podle vaších reakcí tady nerada slyšíte, ale stala jste se otrokem vašich priorit a to tak, že jste začla život na úkor nich přežívat. Snažíte se držet zdravou vyživu, abyste se cítila lépe, ale v konečném důsledku je to právě ta zdravá vyživa a vše okolo toho, díky čemu nemáte čas na nic a jste z toho nešťastná. Péct chleba i přesto, že není čas na nic, jen proto, že je lepší a čerstvý, je jasný důkaz toho, kam až jste zašla a jak vše musíte mít pro vás perfektní.

Je potřeba trochu ubrat temto a udělat kompromis mezi vašimi priority a časem, tak aby váš život nebyl jen přežívání, ale abyste ho zase normálně žila. Pokud neuberete, mohla byste se také později úplně z toho zhroutit a bylo by úplně jedno, kolik zdravé výživy byste jedla.

Dokud si ale nepřiznáte, že už je to z vaší strany trochu extrem, žádná rada vám tady nepomůže, protože ke všemu budete hluchá.

Člověk nemůže mít vše, den má 24 hodin a nijak natáhnout se prostě nedá.

hodnocení

0x
Vy nechodite na obed v praci? To by byla prvni uspora casu.
Snidane se chysta rano.Vecere nemusi byt tepla.
Co uklizite pres tyden kdyz jste cely den mimo domov?
Proc utirate prach kazdy den?
Luxovat staci jednou tydne.
Dejte prat jednu pracku kdyz prijdete z prace,u ni prece nemusite stat.
Po veceri muzete 20 minut zehlit pradlo z jednoho prani z predesleho dne.A tak dokola.

hodnocení

0x

Jestli Vás to uklidní, nejste sama, kdo nestíhá *bezim*. A to jsem zredukoval spánek na 6 hodin a ani to nedodržuju. Co si tak ráno přivstat a zkusit udělat něco před prací?

vilik*
hodnocení

0x
Nějak nechápu dotaz. Vy ve dvou nejste schopné udělat za hodinu jídlo pro dvě osoby za míň jak hodinu? Pak obě myjete nádobí? Denně utíráte prach?
Práci si rozdělte. Jedna připravuje taková jídla, která nejsou náročná na čas. Může udělat jídla víc, existují ledničky a mrazničky. Druhá žehlí.
Nákup není potřeba dělat 4x týdně. Stačí jednou. Po cestě z práce se obvykle stavím jen pro čerstvé pečivo, časová náročnost 5 minut.
Úklid bytu lze udělat 1x za týden za pár hodin. Zatím pračka vypere.
V nejlepším případě na nádobí máte myčku, některé oblečení se nemusí žehlit. Někdo využívá i sušičku a program do skříně.

hodnocení

0x

Jídlo se dá uvařit dopředu i na několik dní. Není třeba vařit každý den na další den. My většinou míváme v týdnu jídlo uvařené z víkendu - vystačí na dva až tři dny a pak jdeme na oběd v práci. Tím se minimalizuje i spotřeba nádobí a nebudete ho tolik muset umývat, když nemáte myčku.

Prach stačí utřít jednou v týdnu, stejně tak vysát a vytřít atd. Nic z toho, není třeba dělat každý den. Pračka pere sama a místo žehlení prádla, je ideální sušička. Pokud není, tak hold jendou za čas, je potřeba si ten čas udělat. Ale také to rozhodně není každý den.

Vstávám před šestou, v práci jsem od 7:00 - 16:00. Nakoupíme během pauzy na oběd a domů přijíždím též kolem 17:00. Úklid se snažím sfouknout v pátek po příjezdu z práce, abych o víkendu měla klid.

doplněno 25.05.16 10:54:

Ta zdravá strava bude asi opravdu speciální, když trvá příprava jídla dvěma ženám hodinu a vše musí být každý den čerstvé, nic nevydrží v ledničce, takže se musí nakupovat několikrát týdně a přítelkyně mezi tím nemůže jídlo připravit z toho, co už je doma.. Dvě ženské a nezvládnou jednu domácnost bez dětí.. masakr..

doplněno 25.05.16 10:57:

Příprava salátu netrvá hodinu. Těsto na chleba je během chvíle zadělané i ručně bez pekárny, kyne samo, peče se samo.. Ryba vydrží v lednici čerstvá klidně i dva, tři dny. Není třeba ji koupit ten den, který se připravuje. Mouka se dá nakoupit do zásoby, obzvláště, když máte auto..

Nemohu se zbavit pocitu, že máte doma špatnou logistiku. Zbytek jsou jen výmluvy a plácání do vody.

fex
hodnocení

0x

A teď si představte, že byste ještě měla děti a místo pečlivé ženské doma bordeláře chlapa? To by potom byl teprve záhul.

jenda2*
hodnocení

0x

Asi řešíte naprosto umělý problém. Počánaje údajně zdravou výživou, což je jen mýtus. Nikdo se nedožil nebo nebyl při takové stravě víc zdráv než je průměrný člověk ! Jste jen dvě a děláte nákupy 3-4x týdně při " zdravé výživě". Rovněž záhada. Vaše pracovní doba je naprosto v pohodě, já vstáván ve 04:00, na 6:00 do práce a každý den byly přesčasy do 17:00 na hale, domů kolem 18:00 a vše v pohodě. To by opravdu naše babičky musely být soustavně na psychiatrii. Polovinu věcí nepotřebujete dělat. Každý den vařit? To právě není zdravé. Pořád utírat prach a luxovat je naprostý nesmysl. Tak to asi bude.

pinkbunny*
hodnocení

Není mým úmyslem jíst zdravě, abych tu byla do 115 let. Mým úmyslem je cítit se po něm dobře(což se děje) a zhubnout (což se též děje), takže tohle je zcestné ;) Záhadu objasním - nerada jím 3 dny starý salát, který gumovatí, nerada jím tvrdé pečivo (proto jsem začla péct vlastní chléb, vždy čerstvý a vždy domácí), když chci jíst rybu beru čerstvou atd. Takže nedělám obří nákup, ale jdu pro to co chybí nebo došlo - jednou je to mouka, po druhé cchi čerstvou rybu, po třetí doma gumovatí zmíněný salát ;) A vařit se hotl musí, rády jíme čerstvé věci a ne tři dny uleželý salát nebo kuřecí plátek na tři dny - v práci to ohřejete v mikrovlnce a s masem si můžete kopat :D Takže ač se Vám zdá všechno nesmyslné, mě to přijde smyslné. Neptám se nikoho na to, zda můj život a návyky mají smysl či jsou z hlediska společnosti dobré či špatné. Ptám se, jak to ostatní stíhají, zda mají stejnou pracovní dobu a jakou radu mají pro to, abych stihla, co potřebuji :)

pb®

Pořád nechápu, co dělá přítelkyně tu hodinu až dvě, než přijdete s nákupem. To by měla uklidit, abyste už večer nemusela. Mám stejnou pracovní dobu, z domu v 7:00, odvést dítě do školky, v práci na 8, z práce v 16:00, vyzvednout dítě a doma jsem v 17:00. Taky jím docela zdravě, peču si vlastní kváskový chléb, ráno si dělám ovesnou kaši, na obědy v práci chodím jen občas, nechutnají mi a nejsou zdravé (a občas se po nich i poseru), takže za to odmítám platit a oběd si vařím doma. K tomu dělám všem večeři. Prostě musíte někde slevit. Pečivo vydrží v mrazáku čerstvé, pokud tedy nenasypete mouku do pekárny a neupeče se vlastně samo. Nevím co si vaříte, ale podle mě to moc přeháníte. Zdravá jídla jsou taky rychlá jídla. Uvaří se večeře a co zbyde, je druhý den k obědu. Není nutné mít něco jiného k obědu a k večeři. Stačí obměnit přílohu. Ryba je upečená za 15min v troubě, bez oleje jen s kořením. Jáhly jsou taky za chvíli, pohanka se vařit nemusí, stačí ji jen přes noc namočit. K večeři stačí nízkotučná mozzarela s rajčaty a plátkem celozrnného žitného chleba, zeleninový salát s chlebem, nebo lučina na chleba a zelenina. Je to zdravé, dobré i rychlé. Jestli vás tak zmáhá vaření, přejděte na raw stravu a nevařte. Nasypte si suché ovesné vločky do misky, oloupejte mrkev a máte oběd. Dělejte si smoothie. Různé druhy zeleniny a ovoce rozmixovat a vypít. Rychlé, zdravé a díky velkému množství vlákniny zasytí. Schválně napiště co vaříte. Protože nezdravá strava prostě trvá déle než zdravá. Upéct svíčkovou nebo vepřo kdedlo zelo trvá mnohem déle, než strčit libové maso, brambory a zeleninu vše najednou do parního hrnce.

sebod*

pb. Přesně tak, Zdravé jídlo je hotové daleko dříve, než to nezdravé. A i nádobí se ušpiní daleko méně.

jenda2*

Už jsem napsal. Mnozí toho mají více a stíhají. Nepotřebujete dělat všechno možné. Je to otázka priorit. Jestliže nechcete něco omezit, tak vám nikdo na světě nedokáže poradit.

jitkak*

Vložila jsi dotaz o radu a né žádost, aby někdo kritizoval Tvé stravovací návyky a pod...Tudíž stůj si za svými prioritami ;) také si občas postěžuji, že nestíhám, ale raději se budu honit, než jíst tři dny starý scvrklý salát nebo podrážkovitou flákotu masa;) Holt žijeme v hektické, uspěchané době pracujících žen...v dvousměnném provozu... první směna v práci a druhá směna v domácnosti *bum*

hodnocení

0x

No, já jsem omezil spánek na 6 hodin a méně. Ráno vstanu v 6, vypravím dceru, dovezu 20 km do školky, v 8 v práci, kde jsem dle okolností do 17-18. Pokud má dcera plavání, tak jdu s ní tam. Jiné kroužky zabezpečuje moje žena. Pokud je nemocná, jako je tomu teď, tak mám na starosti ještě toto. Tím pádem ale nestihnu práci a musím se jí věnovat také večer. Mezitím nějaké nákupy, případně společně uklízíme nebo si hrajeme apod. I když večer nepracuji, mám volno po 22. hodině. Tam směřuji zábavu, pokud mám ještě sílu.

sebod*

Bude mi šedesát, žiju s invalidní dcerou (po těžké autonehodě) a jejími třemi dětmi ( 3,4,11 let). Pracuji denně cca 8 hodin včetně víkendů (pracuji " z domu"). Denně nakupuji, protože také máme rádi vše čerstvé, navíc v rodině jsou dvě různé diety. Denně vařím oběd (někdy dcera pomůže, když může ;)). Každý den celý byt debordelizuji po dětech (marná práce, páč za chvilku je binec znovu). Jo, děti si po sobě uklízejí, ale stejně. A já jsem ten typ, co si myslí, že když si děti hrají, tak nezlobí :-D, ale především prostě binec udělají (staví se tady různé domečky, prolézačky atd... Nějaký zásadní velký úklid děláme o víkendu. Denně jsem cca dvě hodiny s kluky někde venku. O víkendu minimálně jeden celý den jsme někde na výletě. Kdysi jsem také měla celý dům naklizený, dnes už konečně vím, že o tom to není. Děti jsou spokojené a já nakonec taky *slunce*. U vás doma bych to brala na týdenní relax, jejky, to by byla pohodička, klídek a nohy na stole *pivo*

hodnocení

0x

Myslím, že to s tím jídlem přeháníte. Také se snažím jíst a vařit zdravě, dokonce si myslím, že o něco víc, než je běžný průměr. Ale kdyby mě to mělo nějak zmáhat a nutilo přemýšlet nad rozvrhem celého dne, tak se tedy klidně občas najím vlašáku s rohlíkem. Celková pohoda je podle mě důležitější než superstrava.

chatarka
hodnocení

0x

Moje dcera má totéž a k tomu tři děti, které před zaměstnáním rozváží 20 km do škol a školky, pak tréninky dětí a o víkendu na jejich závody a turnaje.Chodí spát o půlnoci, když před tím se do půl desáté u nich píšou úkoly. Čekám, kdy to s ní praští.

coco

Pokud si clovek najde cas k diskutovani na internetu, tak to s tim casovym presem nebude az tak strasne :) *jasne*

doplněno 25.05.16 12:49:

Driv byvalo bezne mit doma sluzebnou - devce pro domaci prace a kucharku (dnes pomocnici v domacnosti), v bohatsich rodinach i chuvu pro deti :) a pokud dost vydelavate, muzete si to dovolit i dnes, potom budete mit casu pro sebe habadej *smich*

hancule*
hodnocení

0x

Pokud si to můžete dovolit -pořidte si ,paní na úklid,tuhle povinnost budete mít z krku.Pokud to nejde,zredukujte povinnosti -netuším,jak velký máte byt=Máte zahradu? to potom prádlo-skoro všechno-nemusíte ani žehlit,vítr to udělá za vás.Pokud není zahrada ani balkon - pořiďte si sušičku..vyfouká to.Myčku nádobí máte?-jenom vyndáte nádobí...S jídlem Vám rozumím - taky mám speciální stravu..s tím moc nezměníte.Jen oběd někde byste mohla najít.Potom doporučuju podpořit fyzičku podpůrnými přípravky - nejlépe promluvit s prakt.lékařkou - Vaší...nechá Vás ,jít na krev, a uvidíte,zda únava je pouze z vyčerpání.Myslím,že Vás hodně vyčerpává stereotypní život - možná víc než skutečné povinnosti.To potom je jiná - jakou práci děláte,zda je monotonní,zda Vás nebaví a mohla byste dělat něco jiného...to z Vašeho dotazu nevysvítá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]