Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest paty

Od: lenka451® odpovědí: 10 změna:

Nevíte, co to může být? Nejhorší to je po ránu, když vstávám, a nebo chvíli sedím. Nemůžu na patu došlápnout, hodně mě bolí, potom jak to rozchodím, tak je to už dobré a pata mě vůbec nebolí.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

2x

Pata má souvislost s pánví a jejími orgány. Neuvádíte věk. Jestli uvažovat o artroze. Každopádně pijte urologický čaj, dejte si nalačno E vitamin, triádu Vápník, hořčík, zinek a omezte ve stravě lilkovité - brambory a rajčata Taky jestli jste nezměnila obuv? Tvrdé podpatky je dobré nahradit sportovní měkkou pevnou teniskou. A paty masírovat.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Pro upřesnění, je mi 34, jsem na mateřské, takže velkou část dne chodím naboso. Jinak obuv nosím sportovní, žádné podpatky.

pohanka*

Vypadá to na ostruhu. Než se dostanete na vyšetření pořiďte si ortopedické vložky s otvorem na patě, aby se ulehčilo a zmírnil tlak na patní kost.

Mě pomohlo 10 teplých zábalů na noc z bezinkového listí.

coco

Jestli zacaly paty bolet nahle, tak to muze byt z nachlazeni spodnich slapek a zrovna tak nahle to odezni, pokud budou paty v teple a suchu. Mela jsem podobny problem par dni loni v lete, kdy jsem zacala chodit naboso a nohy casto studene. Paty vystrelovaly takovou bolest, ze jsem musela naslapovat na spicky :)

doplněno 25.05.16 12:20:

Dajka - takze to bylo zrejme taky z nachlazeni, akorat me to preslo i bez toho lejzru :)

uska*
hodnocení

2x

Na ostruhy platí tohle (vyzkoučeno).

2 kg hrubé mořské soli / zdravá výživa asi 15,- Kč/kg/ nasypat do hlubokého plechu, ohřát v troubě a si na 40 st, usednout do křesla a nohy (šlapky) si do soli zavrtat. Ponechat nohy v soli dokud hřeje. Druhý den to samé - do té samé soli, možno i 2 x denně. . Já vydržela tohle dělat asi 10 dní a už je to několik let zpět a nemám problém.

hodnocení

1x

Vypadá to na patní ostruhu, nejhorší je to po ránu.

doplněno 24.05.16 22:10:

Chodil jsem na ultrazvuk, laser, rázovou vlnu a nakonec mi trochu pomohlo ozařování.

hodnocení

0x

Mám stejný problém asi půl roku, ráno se šourám krůček po krůčku, ale k doktorovi jsem se ještě nedostal. Přes den to taky skoro rozchodím a jelikož nemám rád návštěvy u lékařů, neřeším to. Přisuzuji to věku.

Tímto jsem vám zcela jistě nepomohl, ale jen ubezpečil, že jsme nejméně dva.*zed*

hodnocení

0x

Jak jste stará? Máte v rodině revma? Problémy s klouby?

doplněno 07.06.16 07:02:

zdraviasport.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den, měla jsem něco podobného. Asi rok mě bolela pata, někdy míň, někdy víc, ostruha to nebyla, vyzkoušela jsem všechno možné, nic. Až náhodně naše doktorka tam nebyla a ta zastupující mě poslala na laser. Desetkrát jsem tam zašla a od té doby - je to asi rok, jsem v pořádku. A protože se vždy snažím přijít na příčinu, tak jsem přišla na to, od čeho to asi bylo. Předloni v létě bylo teplo a já jsem šla vykopávat brambory brzy po ránu několik dní po sobě, aby mně nebylo blbě z vedra. Takže naboso, ovšem ráno po rozednění není žádné teplo a já si myslím, že jsem nějak nastydla a tak to dopadlo. Zkuste ten laser.

trampacak
hodnocení

0x

Mám úplně to samý. Ráno nemůžu došlápnout, nebo když delší dobu sedím a pak to rozchodím a nebolí. Ale už to řeším, jsou to patní ostruhy mám ještě Haglundovu patu. Musíš jít na rengen a doktor ti řekne co dál. (dá se to léčit ultrazvukem, nárazovou vlnou a jsou i další metody, extrém operace atd.) Jsem objednaný k ortopedovi, tak uvidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]