Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytržení spodní neprožezané osmičky,problém

Od: snehule odpovědí: 6 změna:

Byla jsem před 11ti dny na vytržení neprožezané osmičky, jelikož mě tlačila do sedmičky a kdy jsem začala mít bolesti,které se čím dál více stupňovali byli to takové nervové bolesti jako při trojklaném nervu,tak jsem šla na vytržení. Zub byl vyjmut celý. Po té tyto bolesti odezněli. Dva dny jsem nemohla pořádně otvírat pusu,ale to je normální. Za dva dny mě začalo bolet u ucha. A měla jsem bodání a píchání v dásni, které pak směřovalo do ucha a do spánkové kosti.Ale je to zcela jiná bolest než před vytrhnutím . Také jsem měla velký otok pár dní kdy jsem měla tvář zevnitř tvrdou a bolestivou.. Také jsem měla podkožní krvácení u sedmičky .Dásně jsem měla nateklé a na to jsem dala po každém jídle peroxid vodíku z lékarny a popstupně to zrůžovělo a rána se nějak rychle zahojila . Byla jsem na sundání stehů u paní doktorky a říkala ,že to mám krásně zahojené a nic tam nemám. Dnes jsem byla v nemocnici a zase stejná reakce ,že jsem si přišla opravdu jak simulant. Je možné ,že jsou to dva jiné problémy? že to vytrhnutí něco probudilo v imunitním systému a je to od ucha nebo já fakt nevím. Protože pátý den jsem měla nějaký žlutý mazut oblepený v uchu. Nebo se zánět dostal do ucha nevím jak si to vysvětlit? Ale co potom to bodání v dásni? Lékaři jsou hned se vším hotový a já si přijdu jak simulant ,přitom problémy mám stále stejné. Má někdo podobnou zkušenost a poradí co s tím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Kdysi dávno, když mi trhali poslední spodní osmičku došlo při zákroku k odštípnutí malé malého kousku kosti, který zůstal v ráně po vytrženém zubu. Ránu mi nešili. Musím na obhajobu lékaře (zákrok na čelistní chirurgii) říci, že vyčištění rány po zákroku nezanedbal, řádně to vyluxoval . Bohužel ten úlomek tam ale zůstal. Během několika dní mi to oteklo, tlačilo do ucha a rána bolela. Na rtg nic nebylo vidět, 2 lékaři + primář to kontrolovali a nechápali, co mě bolí. Fakt to bolelo a hodně. Asi za 2 neděle po vytržení jsem byl u své zubařžky, také nechápala... atd. Nakonec po cca 3 týdnech jsem si jazykem nahmatal cosi ostrého a nakonec mi z rány vyndali 2 malinkaté kostní úlomky, které vznikly při trhání osmičky. Po pár dnech se vše zahojilo a byl klid.

hodnocení

0x

Jestli vám něco teklo z ucha, pak byste neměla váhat s návštěvou ušního lékaře. Ve středním uchu může být zánět. A všechny problémy a bolesti mohou mít původ v uchu. Není dobré, když v uchu je zánět! Z toho by mohly být veliké patálie. Zajděte k ušímu. Vyčistí to a určitě dostanete antibiotika.

balzerka
hodnocení

0x

A zrentgenoval Vám zubař po zákroku čelist? Tam by snad případný úlomek mohl spatřit. Možná tam ale není, ale válčíte se zánětem, který je nejspíš na antibiotika. Každopádně extrakce zubu má dopad na celý organismus vzhledem k jeho propojení energetickými drahami. Pro zajímavost: Osmička dole je ve vztahu s tenkým střevem na stejné straně. S tím uchem to vidím tak, že se tou teplotou z otoku uvolnila mazová zátka nebo se zvýšila produkce mazu. A´t budou doktoři postupovat jakkoliv, snažte se zdravým životním stylem / spánek, strava, vitamíny, vynechání škodlivin, dostatek vody/ podpořit si imunitu. Vaš tělo bojuje a potřebuje být v kondici.

1mirda2*
hodnocení

0x

Tak to sem si prožil taky.Nakonec to byl zánět.Dostal jsem antibiotika a do týdne byl pokoj.

snehule
hodnocení

Taky si myslím ,že půjde o zánět, protože se to tak chová. Doktorka mě dala na to fastum gel to je na dvě věci, že si mám mazat tím tvář,ale to že se nesmí s tím 14dnů na sluníčko to už mi neřekla Dozvěděla jsem to to až v lékárně a pochybuju ,že něco takového pomůže ,protože to není nic porvrchového. A ATB žádné volně neseženu. řekla mi že tam nic zůstat nemohlo,ale jak to může vědět? Ona mě to nevytahovala. Mám přijít na kontrolu v pondělí a nevím jestli to vydržím dnes je mi nějak divně,ale není bohužel na mě nic vidět. Myslíte, že bych pochodila s tímto u obvodního lékaře? že by mi ty ATB napsal?

Sněhule, nerozumím, proč jste nezašla k ušnímu. Fakt nechápu, co chcete o obvoďáka. *zed* Ikdyby v uchu nic nebylo, stále je to lepší než nic!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]