Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem extreme blba, nic neumím

Od: blbka odpovědí: 32 změna:
Vsimla jsem si toho uz driv, asi kdyz mi bylo 8 ze jsem blbejsi, ale ted je to hrozny, je mi 23 mam jen maturitu z dementniho oboru a jinak nic neumim. Na ss jsem se dostala uplne nahodou, protoze to byl obor o ktery neni zajem a ani neni vyuziti, lituju ze jsem nesla na ucnak, mohla jsem aspon neco umet. Puvodne jsem planovala jit na vš, ale tam mi to nevyslo, sice jsem se dostala ale po prvnim semestru me vyhodili, ted bydlim v brne a ani se tam nevyznam, asi pul roku jsem jezdila po brne s navigaci, ale furt me to tam prijde jako bych tam jela poprve. Kdyz se snazim neco naucit tak mi to nejde, uz me vyhodili z mcdonaldu, ze supermarketu, z jakesi firmy kde se melo neco balit do krabic a tak, uz si ani nenajdu praci pres agenturu protoze me tam nechcou ani videt. Vubec to neni tak ze bych nekde kradla nebo schvalne delala problemy, vzdycky to bylo kvuli tomu ze jsem jic nezvladala, nejsou na to nejaky prasky abych byla chytrejsi? Uz me stve ze nic neumim a kdyz se o neco snazim tak je to zbytecny.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiti
hodnocení

2x

Ahoj, blbá nejsi - máš maturitu, může se jednat o depresi, při té se člověk opravdu nic nenaučí. Určitě začni u svého praktického lékaře,svěř se mu . Odešle tě do ambulance pro poruchy paměti nebo k psychologovi. Někdy ambulance pro poruchy paměti berou i bez doporučení. Tam zjistí, zda se opravdu nejedná o nemoc, zjistí výši IQ - ta má několik složek, vyšetření je dlouhé - i třeba 2-3 hodiny, vypadne jim z toho, zda jsi blbá, zda máš nebo nemáš depku - tu si sama nemůžeš oddiagnostikovat, možná tě pozvou na kontrolní vyšetření za pár měsíců, zda se to nezhoršuje.Může se jednat o vážnou, ale léčitelnou nemoc! Jsem lékařka a myslím to vážně..Mě třeba chybí kus mozku pro orientaci - prostě orientační dement, když jsem myslela, že blbnu a že už nebudu moct léčit lidi, abych jim neublížila, obrátila jsem se na odborníka.A pomohlo to - prostě extrémní vyčepání , deprese. Pomohla delší dovča a léky. Pro poruchy paměti existují i účinné léky, tzv kognitiva, předepisují je odborníci - neurologové, psychiatři...tak se nedej, neboj se a jdi do toho, jinak se utrápíš..a opravdu - blbá nejseš - umíš mobilem i navigací - s tím mám problémy zase já..třeba tě ta zaměstnání prostě nebavilaq, nemotivovala - prostě každá práce chce svoje IQ - jinak se buď nudíš a dělaš chyby nebo ho nezvládneš..J

hk
hodnocení

1x

Žádné prášky na chytrost nejsou. Hloupá bude až do konce života. Snažte se tedy alespoň provdat a starat se o manžela, dělat mu dobře (to se snad naučíte) a starejte se o vaše budoucí děti, ať nejsou také hloupé.

robinbedrunka24

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

danys*
hodnocení

1x

Jste na dobré cestě na tom zapracovat a vše zlepšit! Uvědomujete si, že jste blbá, víte kolik je blbců a ani o tom neví?

sydney*
hodnocení

1x

Člověk , který si umí říct , že je blbý a ještě to tak trochu zveřejnit , nemůže být zase až tak blbý . Určitě něco umíš , ale ještě o tom nevíš . Máš na to dost času , abys na to přišla . Nejlépe by bylo kdybys našla někoho kdo by tě podpořil dodal ti sebedůvěru . Přeju ti úspěšné hledání , jak tvé práce tak i toho tvého povzbuditele .

pohanka*
hodnocení

1x

Řeknu svůj názor na cestování nejen po Brně. Zásadně bez navigace a podle paměti. Jinak si to člověk nevtiskne do hlavy. Jak se stále kouká do telefonu, nevnímá okolí, záchytné body. Nanejvýš normální mapu, nebo ještě lepší, doma si napsat cíl a jak se k němu dostanete. Pouze hesla, zkratky a potom jet, občas si jenom pro kontrolu ověřit správný směr, čísla MHD, ulic. A stále koukat okolo sebe, vnímat zajímavé objekty a jejich názvy.

Pokud byste napsala směr školy, tak bychom mohli tady poradit, v jakých povoláních byste se mohla uplatnit s touto školou.

Klidně se svěřte. Máme tady přes 7 000 poradců s celoživotní zkušenosti v jakémkoliv oboru. To by bylo špatné, kdyby se tu nenašel někdo s podobnou školou a neuvedl, jak a kde se uchytil.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nic si z toho nedělejte - bude Vám stačit zůstat krásná a dobře se vdát.

Prášky na chytrost? To je dobrý vtip. Zdravím!

P.S. Vážněji - s dávkou inteligence se člověk narodí, ale těžko ji "nahoní" později.

"Nahonit" se dá to vzdělání.

doplněno 24.05.16 17:50:

Neztrácejte naději, když se momentálně nic nedaří - ono se to snad zlomí k lepšímu.

Zkuste si najít něco, co umíte a to rozvíjejte. Sestra měla kamarádku, která pracovala v kanceláři. Tvrdila, že má výtvarný talent. Potom se ta kamarádka vdala za prvního cizince, kterého potkala a odešla za ním do Švédska (ještě před rokem 1989). Léta jsem o ní nic nevěděl, nedávno jsem ji našel přes internet - a "spadla mně brada". Ona je nyní uznávaná malířka a vystavuje na prestižních místech po celém světě. A nádherné obrazy.

Takže, šance je vždy.

blbka
hodnocení

Treba neco jak je lecitin ten je na hlavu, nebo neco takovyho jsem myslela. Hezka nejsem a dobre zadana jsem.
bruter*

Nic si z toho,že nic neumíš nedělej takových mladých co nic neumějí jsou stovky a stále přibývají.Kandiduj třeba na poslance do parlamentu,tam ti maturita stačí a nemusíš nic umět.

trevor*
hodnocení

0x

Jaký je ten obor, který nazýváte dementní?

blbka
hodnocení

Obor ktery nema vyuziti, a sla jsem tam jen kvuli tomu ze brali kazdyho a byl s maturitou.

No dobře, ale stále se vyhýbáte napsat přesně co to je za obor. Nechápu proč kličkujete a vyhýbáte se odpovědi. Nejde mi do hlavy proč by existoval obor, který nemá pro nikoho využití. Co se teda pak s těmi lidmi kteří tento obor vystudují děje? To asi vážně nemyslíte. Nevím co touto otázkou sledujete. Chcete ujišťovat že nejste blbka? Vůbec vaší otázce nerozumím. Rozumím obsahu, ale ne důvodu zadání. V čem chcete poradit?

To přece víte, že žádné pilule na chytrost neexistují. Takže něco svou otázkou snad sledujete.

dafina*

Máte pravdu suzy...

ctenar*

Tazatelku obor zjevně nikdy nezajímal a dělat ho nechce, proto ani nemá smysl ho uvádět.

Ctenáři, dobře. V tom případě mi ale vysvětlete smysl otázky. Pominu tedy to, že tazatelka vystudovala nějaký obor. Další informace jsou: "Už v 8smi letech bylo jasné, že jsem blbější. Dnes je mi 23 let a ze školy, kterou studovat chtěla, mne vyhodili v prvním semestru. Dále mne vyhodili z mcdonaldu, ze supermaketu a dokonce i ze zaměstnání, kde jsem balila nějaké zboží do krabic. Žádná agentura už se mnou nechce jednat. Nic se nedokáži naučit, ani si nedokáži zapamatovat cestu autem ve městě kde žiji."

A teď to nejdůležitější. "Nevíte jestli existují nějaké prášky na to abych byla chytřejší?" Tak jestli byl tohle opravdový smysl otázky, tak to potom skoro nikdo nemusel nic jiného odpovídat, než jednoznačné "ne". Léky na chytrost neexistují. Já jsem si myslela, že člověk kterému 23 let přece nebude pokládat tak dětinskou otázku. Nechci to napsat jinak, i když se sama tazatelka označuje za blbku.

pesk*
hodnocení

0x

:) já bych nad Vámi nelámal hůl . Vy si aspoń uvědomujete, že s Vámi není vše ideální, a to je důležité... pravda, dneska má maturitu kdekdo, snad všichni ... ale všichni si myslí jak jsou chytří a že pro ně je zrozena Vš . Tihle si neuvědomují nic, ... nemyslim si, že jste proto horší

hodnocení

0x

Možná jsem úplně vedle, ale zajímá Vás to, co děláte? Neděláte to jen proto, abyste měla (formální) vzdělání (proto jste šla na ten obor), abyste měla nějaké peníze (práce, brigády, agentura) a podobně?

Připomínáte mi totiž jednu studentku, už rok u mě bojuje s angličtinou a diví se, že to nejde. Jenže ono ji vůbec nezajímá to, co dělá, v ničem. Dělá věci proto, aby splnila nějaké požadavky, učí se slovíčka, aby je uměla v hodině, udělá cvičení, aby měla (opět jen formálně) splněný úkol, ale nikdy se nezamyslí hlouběji nad tím, co se učí. Nedává do toho ani trošku srdce, jsou to jen položky v seznamu, které odškrtne "hotovo". Jinak je to moc fajn holka a blbá vůbec není, její způsob žití ji docela i mrzí, ale ještě nepochopila to, že se do věcí musí angažovat.

doplněno 24.05.16 19:28:

Ještě doplním. Mnohdy člověk MUSÍ udělat něco, co ho nezajímá, vlastně docela často. Ale když člověka nezajímá to, co musí udělat, stejně musí hledat to, co ho zajímá, a to budovat. Co v sobě budujete (nebo chcete či mohla byste budovat) Vy?

hodnocení

0x

Nenapsala jste nic o tom co Vás zajímá, co Vás baví. Člověk se učí celý život. Buď se smiřte s tím, že jste taková jaká jste, nebo se sebou něco dělejte. Víc se snažte umět se sama o sebe postarat. Prášky na chytrost neexistují, to by byl svět plný chytrých a bezchybných lidí, nemyslíte? Pokud o sobě budete vykřikovat do světa jak jste hloupá, budou si to o Vás myslet i ostatní a budete to mít v životě hodně těžké. Možná by nebylo od věci vyhledat odbornou pomoc psychologa. Třeba s jeho pomocí přijdete na to v kterých věcech jste dobrá a na ty se pak více soustředíte a zaměříte, abyste našla v životě uplatnění...

pesk*
hodnocení

0x

zkus teda dělat ten tvůj "dementní obor" - máš z toho maturitu, tak něco z toho umíš. A když někam nastoupíš, tak nikdo normální po tobě nebude očekávat úplně stoprocentní výkony

fik
hodnocení

0x

Ty máš jedno velký plus,že si uvědomuješ,a klidně veřejně přiznáš že si blbá a nic neumíš. Je mraky lidí co jsou daleko blbější a neschopnější než ty a považují se za nadlidi. Určitě je něco co umíš nebo co ti půjde,je ti 23 vždyť ještě na nějaký učňák jít můžeš.

Jsou doplňky stravy na soustředění a podobný věcí,ale to je spíš takový placebo. Stále platí že komu není z hůry dáno... s tím prostě nic neuděláš,musíš najít zkrátka co ti půjde a v čem budeš dobrá,každý člověk něco umí

hancule*
hodnocení

0x

Neberte žádné prášky nebo si ještě ublížíte - v nejlepším případě vyhodíte peníze.Musíte vypozorovat,co Vám jde-z čeho máte radost...ráda pomáháte? - zkuste kurz soc.pečovatelky =je jich nedostatek a staří lidé jsou vděční za každé dobré slovo a pomoc - je vidět,že si uvědomujete svou situaci a stejně tak si uvědomíte i situace jiných lidí.To je Vaše velké plus! Zajděte nebo zavolejte na stř.zdravotnickou školu,kde se kurzy dělají/ty zvládnete,nebojte se/ a můžete si dokonce i vybrat místo.Věřím,že budete úspěšná právě v tomhle oboru.Je to práce s lidmi a ne jen mechanická,na kterou nestačíte - dělá Vám očividně potíže dělat tak zvaně , u pásu-čili monotonní stále stejná práce.Proto si zvolte práci ,která je různorodá a s lidmi.Jsem zvědavá,jak to vyřešíte a můžete dát vědět...

dafina*
hodnocení

0x

Co rodiče? Měli stejný problém? Jestli ano, tak je to dědičné a nic s tím nenaděláte. Budte ráda, že u nás lze udělat maturitu i bez použití mozku. To lze opravdu jen u nás.

stefan*
hodnocení

0x

Myslim, že mam pre teba dobré správy. Skus acai, guaranu a piper methysticum, všetko sa dá kúpiť v lekárni. Popom sa pekne preberieš a tvoja otupenosť sa vytratí ako ranná rosa.

dafina*

stefane, myslím že jsou lidé, že jim opravdu nepomůže nic Ne každý se prostě může narodit géniem, ovšem na druhou stranu i tací lidé u nás mají šanci získat maturitu a dělat třeba sociální pracovnici...*ee*

doplněno 27.05.16 08:42:

Jinak, co se týče tazatelky mě udivuje jedna věc. Blbec nikdy nepřizná, že je blbec, takže otázka spíše je zkušebním kamenem nás všech tady.*smich*

72mona3*
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně... :)
Pokud má tazatelka maturitu, blbá až tak nebude. Ale napadnout by ji mohlo, že práce se nehledá jen přes agenturu a musí použít i vlastní úsilí a obcházet.
Teď je období, kdy se nabírají brigádníci téměř všude, tak to zkuste touto cestou. Omlouvám se, že to řeknu takhle, ale dorovnávat zboží umí i lidé s velmi malým IQ, tak proč si myslíte, že s maturitou to nezvládnete? M.

moula*
hodnocení

0x

Můj děda již něco pamatuje a pravil, madam dej se na politiku, tam se uchytněš

limetka*
hodnocení

0x

No, já si myslím, že slečna blbka spíše testuje, kdo z nás tady je tak blbý naivní, že jí na tento hec bude seriózně odpovídat. A jak tak vidím, povedlo se jí to a určitě se královsky baví.

Limetko, tak přesně tento dojem jsem z otázky měla. Asi chce slyšet, jak ji ostatní ubezpečují, že to není tak hrozné a že tak blbá zase není. A to se jí u některých i povedlo. Ale jestli potřebuje tohle k tomu, aby se cítila jako chytrá, tak asi trochu jednoduchá přece jen bude.

eulalie*
hodnocení

0x

Prášky na blbost zatím nikdo nevymyslil..., kdyby ano, stály by se na ně v lékárnách fronty. Další váš dotaz je...?

jik
hodnocení

0x

Blbá asi nejste, ale nešikovná. Neumíte se postavit k práci a nemáte rozvinutou logiku. Někdo to tak má. Asi to má kořeny někde od dětství, kdy vás rodiče k ničemu nevedli - možná.

liska5
hodnocení

0x

Třeba jsi jenom nesoustředěná. Nevnímáš ve správnou chvíli. A v demotivující práci je z toho vyhození a pak máš nízké sebevědomí- a tak dokola. Psychologa to chce.

jabraka*
hodnocení

0x

Nemůžeš překonat jen sebe sama.Vždyť tu píšeš pojednání a ne bez talentu!Tak proč hned tolik pesimizmu.A každá žena nakonec i při vší depresi má určitě talen porodit dítě,některé dokonce i dvě.Pak nebude mít ani čas uvažovat o tom,jestli je,nebo není blbá.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]