Nejste přihlášen/a.
dobry vecer,
posledni dobou jsem porad unavena, malatna, nesoustredena a celkove se necitim dobre. i rano po probuzeni se necitim vubec odpocinuta, obcas se musim behem dne prospat protoze nemuzu fungovat. potrebuju se ucit do skoly mam zavercne zkousky, a toho uceni je hodne, taky zazivam komplikace v partnerskem vztahu, tak se to tak na me hrne vsechno .
snazim se chodit behat aspon 2x-3x tydne, nebo mit aspon nejaky pravidelny pohyb, snazim se mit pestrou stravu i kdyz nemam vubec hlad.
zajimalo by me jestli nemate nekdo podobne zkusenosti? zacina mi tento "stav" vadit, hlavne pri uceni.
Sama to píšete - únava a přepracovanost. Nic jiného za tím nehledejte. Před vámi jsou závěrečné zkoušky, takže jen samé náročné věci. Doporučila bych asi jen více spánku, možná zkusit doplnit hořčík - pomáhá proti únavě.
I štítná žláza takto může zlobit, jak píše "jh", ale sama uvádíte, že máte toho ve škole hodně, pak problémy v partnerském vztahu, takže ta únava není bez příčiny.
Když jsem já začala pociťovat únavu vlastně bez příčiny, úplnou náhodou mi zjistili poruchu štítné žlázy.
eulalie: napsala jsem sice "bez příčiny", ale přičítala jsem to na vrub náročné práci, často 12, někdy i více hodin denně včetně víkendů, no ale fungovat jsem musela. Zato když jsem měla volno, byla jsem úplně vyždímaná, to mne štvalo nejvíc, potřebovala jsem toho spoustu postíhat.
Pokud se jedná jen o přechodný stav, tedy nikoliv ukazatel na nějakou zdravotní příčinu jak např. napsala jh, doporučila bych vám doplněk stravy Koenzym Q10, který se přirozeně vyskytuje v lidském těle, kde hraje jednu z klíčových rolí v získávání energie.Mluvím z vlastní zkušenosti, taky jsem bývala unavená, malátná. Doporučila jsem ho pár známým a i oni si ho chválí.Když dáte na mou radu, sama se přesvědčíte.A ještě podotýkám,že nejsem žádná dealerka tohoto přípravku, ani nejsem propagátorkou reklamy. Tož,tak.
Pokud máte pestrou stravu, tak by vám minerály a vitamíny neměly chybět.
Prostě je toho na Vás hodně, to tak při studiu bývá... snažte se zjednodušit si denní povinnosti (provoz) tak, abyste se mohla dobře soustředit na práci, prostě neztrácet čas zbytečnostmi. Musíte se dobře vyspat, pak se dokážete i soustředit. Příteli se svěřte, že teď musíte opravdu "zabrat", aby vás mohl podpořit. Až bude po zkouškách, někam si spolu vyjdete. Doplnit vitamíny a minerály určitě neuškodí. Přeji, aby vše dobře dopadlo.
Jelikož zkoušky jsou opravdu náročnější, vypjatější období, tak přece jen ty přípravky by mohly být na místě, zvláště s ohledem na "pestrost" stravy v menzách... Možná by Vám úplně stačil Dologran (hořčík s vápníkem), buď čistě přírodní, nebo ještě dále obohacený, není drahý a v lékárně Vám určitě poradí. Když ne, tak i návštěva lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.