Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ministerstvo vnitra ČR

Od: gubaxan® odpovědí: 6 změna:

Dobry den.
Potřebuji poradit - na ministerstvo vnitra musim doložit sve přijmy. Ted ale nastava problem, že v te době jsem měl nějake brigady, ale samozřejmě, že všichni chtěji ušetřit atak mi nikdo nedaval nějake potvrzeni o praci.
Co se da vymyslet v tomto připadě? A taky, když pujdu do mist , kde jsem pracoval - tak mohou mi vystavit nějaké potvrzeni, že jsem u nich vykonaval brigadu nebo něco, ale tak aby oni nemuseli odvadět nějake poplatky na socialní a zdravotni a taky na uřad prace...? (Protože potvrzeni by bylo asi zpětnym datumem)

Nebo když někoho napada něco jineho, budu rad .
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Vaše příjmy můžete doložit svými výplatními páskami, které jste povinen při převzetí peněz podepsat. A ve Vašem vlastním zájmu se o toto vždy v budoucnu zajímejte. Je fakt, že nikdo neví jestli budou v budoucnu nějaké důchody, myslím, že je lepší, když každý samostatně myslí na zadní kolečka. Každý ale nemá tu možnost. Ale podle mě kdo věří, že když si začne ve dvaceti letech platit na důchod a v šedesáti ho dostane je na mé úrovní fandy Hvězdných Válek, kdy věřím, že Jediové fakt před davnými věky a v předaleké galaxii opravdu byli. A já tomu věřím.

hodnocení

Což to ano, ale v te době jsem tprve dosahl plnoleti a přestěhoval do Prahy, takže jsem se chytal za každou praci a vubec mě nezajimalo, jestli mi daji potvrzeni nebo nějakou vyplatni pasku nebo ne. Samozřejmě, že pro zaměstnavatele bylo vyhodne abych tak pracoval načerno. Takže žadne pasky nemam - proto se ptam, co se da vymyslet, abych nějak ty přijmy mohl doložit?

mp*

Skoro musím říci, že pro žádného zaměstnavatele není dneska výhodné mít pracovníka na černo. Šikovných lidí je dneska málo a každý chytrý zaměstnavatel si je drží. Spíše si myslím, že práce na černo je hodně výhodná pracovníky, kteří současně pobírají sociální dávky, různě fingují svojí sociální situaci. To je ale jejich boj. Mě když přijde pracovník, tak mu řeknu, kolik na něj mám finančních prostředků, a jak je chce rozdělit je na něm.

pohanka*
hodnocení

0x

Jenom se opatrně zeptám, nemyslíte spíše Finanční úřad?

hodnocení

Ne ne, MVČR

dafina*
hodnocení

0x

Dotaz moc nechápu..
Už velmi dlouho přece u nás není pracovní povinnost jako za totality, kdy se zavíralo za příživnictví. Takže pokud jste měl příjmy z prodeje majetku, dědictví, půjčky od příbuzných, či uspor, tak ani vnitru není nic do toho z čeho jste žil, pokud jste nepáchal trestné činy, abyste se uživil - loupeže - krádeže..Tak proč dokládat doby zaměstnání. Když nejde o důchod.
A jestli chcete jít k vnitru pracovat, vypisujete proto dotazník, tak nevím, co bych si o vnitru měla myslet, když zaměstnají lidi, to se tedy nezlobte, co šidili stát na daních, možná i dávkách, nebo ne dávkách, ale v tom případě neplacení odvodů...

Jinak samozřejmě dodatečně Vám žádná potvrzení nikdo nedá. Neznám podnikatele, co by takhle riskoval a nemá ani důvod proč by to dělal. Zaplatil Vás už. Príště si Vás nebude pamatovat, nebude Vás znát. A dobře udělá, ještě by za danové uniky mohli zavřít i jeho. Moje rada, na vnitro bych nešla, pokud se jedná o místo stražníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]