Nejste přihlášen/a.
Ahoj možná už pár let ale všiml jsem si jí tak před dvěma lety mám na zádech u lopatky nejakou černou pihu myslíte že je to vážný nebo je to jen piha?Asi před rokem jsem jí zkusil rozškrábat protože jsem myslel že je to jen nějaký strup ale je tam pořád a pak ještě na břiše poslední fotka ale to vypadá na znaménko co myslíte?
Děkuji
Mě se naopak ta poslední fotka nelíbí, rozplizlý okraj. Určitě před létem nevystavovat sluníčku a jít k dermakologovi.
Na nic nečekejte. Není to tak dlouho /14-21 dní/, co byl veřejný den na kontrolu znamének v ordinacích. Mám dobrou zkušenost v Praze na Karlově náměstí. Prohlédnou a případně i odstraní.
oprava: dermatologovi
Obecně - pokud se něco na kůži nezvětšije, nebolí, nedělá to kuličku - je to běžné a není nebezpečné. Podle fotek vám ani zkušený lékař neřekne přesně - máte-li strach a rodinné dispozice k nějakým nádorům, navštivte lékaře.
Další obecné - hnědé oči prý znamenají vyšší náchylnost k vytváření kožním pihám a flíčkům či jak to nazvat...
Rozhodně jděte k lékaři. A ať do dobře dopadne.
A potom si současné fotky schovejte, znaménka občas znova nafoťte a sám srovnávejte. A pak za čas pro úplnou jistotu znovu k lékaři. Sama mám velké znaménko na zádech. Před nějakými deseti roky mě opravdu velice poplašila masérka v lázních. Lékař ale konstatoval, že to v klidu, že zásah není vhodný. A tak občas fotím, sama hledám případné změny a občas zajdu na kožní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.