Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle jen obyčejná piha?

Od: cojeto odpovědí: 9 změna:

Ahoj možná už pár let ale všiml jsem si jí tak před dvěma lety mám na zádech u lopatky nejakou černou pihu myslíte že je to vážný nebo je to jen piha?Asi před rokem jsem jí zkusil rozškrábat protože jsem myslel že je to jen nějaký strup ale je tam pořád a pak ještě na břiše poslední fotka ale to vypadá na znaménko co myslíte?

Děkuji

Je tohle jen obyčejná piha?
Je tohle jen obyčejná piha? #2
Je tohle jen obyčejná piha? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Mě se naopak ta poslední fotka nelíbí, rozplizlý okraj. Určitě před létem nevystavovat sluníčku a jít k dermakologovi.

Na nic nečekejte. Není to tak dlouho /14-21 dní/, co byl veřejný den na kontrolu znamének v ordinacích. Mám dobrou zkušenost v Praze na Karlově náměstí. Prohlédnou a případně i odstraní.

doplněno 22.05.16 19:42:

oprava: dermatologovi

hodnocení

0x

Obecně - pokud se něco na kůži nezvětšije, nebolí, nedělá to kuličku - je to běžné a není nebezpečné. Podle fotek vám ani zkušený lékař neřekne přesně - máte-li strach a rodinné dispozice k nějakým nádorům, navštivte lékaře.

Další obecné - hnědé oči prý znamenají vyšší náchylnost k vytváření kožním pihám a flíčkům či jak to nazvat...

hk
hodnocení

0x

Ano jeden flek se mi nelíbí. Nechápu, proč nejdete k lékaři. Odstranění jedné pihy je na 10 minut i se šitím a navíc to neplatíte, neb nejde o kosmetický zákrok.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Pár znamínek už mám venku, a obě Vaše vypadají nebezpečně.

Zítra objednat k lékaři na vyříznutí.

doplněno 23.05.16 06:39:

Je to v lokálce, takže nee ;), den dva to táhne a nesmí se s tím týden do vody, jinak cajk :).

cojeto
hodnocení

Děkuji a bolí to vyříznutí? :)

hodnocení

0x

Podle fota - to co máte na zádech bude nejspíš rohovinová zátka na ucpaném póru. Proto jste měl pocit, že tam máte strup. Dojděte si na kožní kde vám to odstraní, jinak se vám to bude tvořit neustále. Při tom si nechte zkontrolovat veškerá znaménka na kůži, ať máte klid.

hodnocení

0x

Jako laikovi, se mi také nelíbí to poslední znaménko. Nicméně ani lékař na kožním, Vám přesněji řekne co a jak až po prohlédnutí dermatoskopem. Před vyříznutím oblast kolem znaménka umrtví, takže vyříznutí nebolí a fik fik je to raz dva i se šitím, pokud je nutné.

hodnocení

0x

Rozhodně jděte k lékaři. A ať do dobře dopadne.

A potom si současné fotky schovejte, znaménka občas znova nafoťte a sám srovnávejte. A pak za čas pro úplnou jistotu znovu k lékaři. Sama mám velké znaménko na zádech. Před nějakými deseti roky mě opravdu velice poplašila masérka v lázních. Lékař ale konstatoval, že to v klidu, že zásah není vhodný. A tak občas fotím, sama hledám případné změny a občas zajdu na kožní.

hancule*
hodnocení

0x

Cojeto - Vás zřejmě úplně minula jakákoliv osvěta ohledně rakoviny kůže...okamžitě na kožní! Jinak se chodí na kožní 1x ročně,stejně tak jako k ostatním lékařům - oční,praktický,gynda,chlapi od 40let na urologii-prostata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]