Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odbýt kamarádku

Od: eny2 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám problém ohledně moji kamarádky. Rozhodla se podnikat, v tom že chodí po barakách nebo sjednává schůzky s klienty a vnucuje lidem pojištění. Mi to už nabízela. Já ji odbyla a řekla, že nemám zájem. Opět začala znovu, byly jsme opravdu dobré kamarádky, ale teďka mi to už leze na nervy. Na jednu stranu nechci o ni přijít, protže jako člověk je moc fajn, ale na druhou stranu mi to nabízení už leze krkem. Nevíte prosím o způsobu, jak ji taktně říct, že o to prostě nestojím?

Děkuji moc za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Zkuste jí řící, že jste dobré kamarádky, ale ne obchodní partneři. Že nechcete, abyste byla její obchodní cíl, záměr.

A pokud opět začne, tak ji říci, že pokud Vám bude stále něco nabízet a přemlouvat, tak bude s kamarádstvím konec, protože to obtěžuje a mezi vaše vztahy nepatří. Chcete si se ní bavit a povídat, a ne obchodovat.

mytrix*
hodnocení

2x

Musíte to říct na rovinu. Prostě to řeknete tak jak to cítíte. Řekněte ji, že ji považujete za dobrou kamarádku a že pokud Vám bude nadále tyto věci nabízet i přesto, že jste jasně řekla ne, tak by to mohlo Vaše kamarádství ohrozit.

Myslím, že to jasně pochopí. Pokud ne, tak přeruště kontakt.

Musíte to brat tak, že tito lidé dost často doslova podstupují vymívání mozku. Je jim slibovaný úspěch a peníze a jsou přímo očkovaní tak, že mají své první kontakty získavat v okolí. Bohužel to tak většinou nefunguje,

ladinpraha*
hodnocení

1x

Co je to taktně? Pokud jí to nestačí říct slušně a česky, tak je potřeba ji s tím natvrdo poslat do pryč.

hancule*
hodnocení

1x

Jestli o ni nechceš přijít - tak jedině jedině jedině na plná ústa říct - ne ne ne! Tihle lidi propadnou tomu svému podnikání a neslyší na nějaké jemné narážky - ostatně - nabízet lidem pojištění a chodit po domech - to chce tvrdou náturu a nějaké jemné slovíčko ji neodradí. Můžeš jí k tomu přidat něco jako - ale těším se,že mi budeš vyprávět,co jsi dělala a různý zážitky...to víš,já bych na to neměla povahu - to ty jsi rázná a určitě budeš úspěšná...mě by každej obalamutil...

hodnocení

1x

No, jsou podnikatelé a jsou šmejdi.
A pokud ji chcete odbýt, řekněte jí, že jí tu provizi zaplatíte Vy. Ať řekne, kolik dostává za hlavu.

hodnocení

1x

Taky jsem po vojně jednu dobu dělal pojišťováka. Oni někteří jsou hodně vytrvalí - já to nedokázal... - můžete jí dát ultimátum, které slušně vysvětlíte. "Víš, byly jsme kamarádky a chci, aby to tak zůstalo. Pokud mne budeš obtěžovat pojistkami, kamarádky už nebudeme - nezlob se."

Buď to pochopí nebo budete o kamarádku chudší (ale k čemu kamarádka, která vás nutí do něčeho, co jí opakovaně odmítnete... - vidí jen svůj prospěch, provizi)...

hodnocení

1x

Zažila jsem to samé se svojí dobrou známou, které jsem si do té doby velice vážila. Potřebovala, jako samoživitelka, víc peněz, dcera studovala a tak se dala nejdříve na Amway a za nějaký rok na kuchyňské pomůcky nějaké renomované značky. Obojí jsem slízla se vším všudy. Mohla jsem jí horem dolem říkat, že nechci tyto drahé výrobky (stavěli jsme barák a potřebovali jsme každou korunu), ale jako by ohluchla. Výrobek je sice drahý, ale ekologický, dózička na jedno rozklepnuté vejce za 150 Kč je výhodný nákup a nedala se zastavit. Vůbec jsem ji nepoznávala, až se mi začala hnusit. Inteligentní ženská a chovala se úplně bezohledně. Nikdy nepřišla už jen tak na kafe, ale vždycky se zbožím, nebo mně nutit absolvovat u ní doma předváděčku. Ale nenechala jsem se zlomit, nakonec jsem ji řekla jasně, že ji mám ráda, ale začínám mít pocit, že se díky jejím obchodům naše kamarádství někam ztrácí. Že ji ráda uvidím, ale pro Boha, bez zboží! Tak jsem ji, pro změnu, neviděla vůbec, ani se zbožím, ani bez. Asi za dva roky si ke mně cestu znovu našla a pokračujeme v přátelství dál. Ono těm lidem z toho asi hrábne. Nenechte se zatlačit do kouta a jasně ji řekněte, že nechcete, ale že to snad na Vaše přátelství nebude mít vliv. A jestli ano, tak to asi pravé přátelství nebylo.

albatros498022*
hodnocení

0x

Diporučuji kopnout do ... zaručeně to pomůže.

martinaa*
hodnocení

0x

Taktně už jsem jí to řekla, ne? Nezbývá, než to zkusit, ehm, méně taktně.

Nezlob se, ale nepřeji si, abys mi cokoli nabízela, nemám zájem a obtěžuje mě to. Jako kamarádku tě vždycky ráda uvidím, ale bez tvého nabízení.

hodnocení

0x
Budete ještě lepší kamarádky když se od ní necháš pojistit. Ona získá klientku a provizi, také vědomí,že už jsi pojištěná, a dá ti pokoj, a ty získáš jistotu pojištěnce a neztratíš dobrou kamarádku.
pohanka*

Bohužel tím to neskončí. Potom začne prosit o pojištění pro známé, rodiče, přítele, někoho v rodině. Známe své jezinky.

Těžko odmítá nyní, ještě hůře bude odmítat později.

hodnocení

0x

Nevím jak u Vás, ale tady je téměř v každé vesnici a obci značkou zakázán podomní prodej a služby jakéhokoliv charakteru. Je to označené někde u cedule, kde začíná obec. Zkuste se mrknout, jestli i u Vás to není zakázané.

joudic*
hodnocení

0x

tak staci rict, ze fakt ne a proc... ja bych to toleroval, snazi se nejak si vydelat a tahle prace neni jednoducha, prvni se obejde rodina a kamosi, a pak se na to clovek vykasle.. ale na to si kazdy musi prijit sam... a v zivotopise je to pak urco lepsi zaznam nez urad prace...

Od toho jsou snad kamaradi, aby si mohli vsechno rict a pripadne se trochu podporit nebo privrit oko i ve veci, ktera se moc nezda.. kdyz tomu druhemu na to nejakym zpusobem zalezi

doplněno 21.05.16 16:50:

staci rict, hele to uz si mi rikala a ja ti rikala, proc to nechci... a co jak ti to jde, uz mas nejake smlouvy uzavrene? atd...

dafina*
hodnocení

0x

Píšete že je to fajn člověk a přitom Vás chce využít ke svým kšeftům. Chce Vás donucovat k něčemu, co nemáte v umyslu a odmítáte. A já na moji povahu bych jí ještě položila otázku - kolik by Ti za mě zaplatili provizi? Tisícovku? Tady ji máš a už mě s tím neobtežuj. Za klid by mi to stálo.

Pravá kamarádka by se zastyděla a byl by klid.

Jen známá peníze sebere a už ji neuvidíte, protože dosáhla svého, obrala Vás. V tom případě nemáte čeho litovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]