Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Film USA 1990,strážci zákona v poušti Arizony

Od: ctenar* odpovědí: 4 změna:

Hledám film, USA, který jsem viděl někdy kolem 1990. Děj se odehrával v té době v současnosti.

Je to o nějakých strážcích zákona, šerifových podřízených, pohraničních apod. někde na pouštním jihu USA. Mají takové světlehnědé uniformy - dlouhé kalhoty, košili s krátkým rukávem, velký klobouk. Každý jezdí sám krajinou bílým jeepem bez střechy a dveří a má pušku (ne pistoli). Krajina je typická slunná, rozpálená polopoušť jihu USA - sem tam uschlý keřík, trs trávy, možná kaktus, pár vyjetých prašných cest, zvlněná krajina, občasná opuštěná bouda.

Vyšetřují nějaké záhadné vraždy. Jednou jeden z nich najde nějakou celou zakrvácenou mrtvolu snad staženou z kůže pověšenou za nohy uprostřed stodoly stojící o samotě někde v té polopoušti.

Snad podezřívají tátu jednoho z nich, který je snad bývalý šerif/šéf, nyní v důchodu, že s tím má něco společného.

Víc si toho bohužel nepamatuji. :( Utkvěly mi v hlavě hlavně ty bílé jeepy klasického originálního tvaru a že každý měl svůj vlastní a navíc pušku k tomu a jezdili si, kam chtěli.:-D Prostě ten neskutečný pocit svobody. Možná jsem to viděl před 1989 na VHS, proto mě tak uchvátil ten kontrast s tehdejší realitou kolem mě.

Myslím, že ty jeepy měly ochranné rámy pro případ převrácení, tak jak to mají běžně prodávané jeepy.

Nepozná to náhodou někdo i z tohoto chabého popisu?

Dík.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, jak se říká, tak "něco mně to říká", ale zatím pátrám v paměti. Ovšem, jako první se vybavil americký film Modrá Electra Glide - hodně podobný děj Vašemu popisu, ale jezdí se na motorkách. Film se skvělou atmosférou, hudbou a závěrem, který snad nikdo neočekává (a úžasně natočeným). Pokud tento film neznáte, tak si ho zatím přehrajte jako náhradu toho hledaného. Myslím, že zklamán nebudete. Zdravím!

doplněno 21.05.16 09:26:

Já jsem měl v hlavě asi film Okamžik záblesku (Flashpoint).

doplněno 21.05.16 11:56:

ctenar - nemáte zač. A jestli si chcete "sednout na zadek" ještě jednou, tak si najděte ten film Modrá Electra Glide. Je uložený na tom serveru, kde se hodně Ukládá .

ctenar*
hodnocení

Na tom Glidu jsem začal "pracovat" ještě předtím, než jsem se dozvěděl jméno toho "mého" filmu. ;) Vypadá zajímavě. Podívám se na něj za pár hodin.

remisak*
hodnocení

4x
ctenar*
hodnocení

Hned jak jsem uviděl odkaz na jméno filmu "Okamžik záblesku", tak mi to okamžitě v hlavě scvaklo a věděl jsem, že to je on. *ua*

Skvělá práce! *uf* *palec**placni*

To mám radost, že jsem ten film zase objevil! *tanec**slunce**pivo*

Díky moc.

Je z roku 1984. Ani se nedivím, že jsem se z něj tenkrát posadil na zadek a pusa mi zůstala otevřená!

doplněno 21.05.16 11:30:

Ještě jsem si teď všiml, že @ben už dříve doplnil svoji odpověď se správným názvem filmu, takže poděkování patří oběma za naprosto skvělou radu! *palec*

Oběma jsem udělil body.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]