Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Nad jednim zubem (horni dvojka pravdepodobne) se mi udelala priblizne 0.5 cm boule. Pri zmacknuti trochu boli, ne moc, priblizne pred 10 dny tam chvilku bylo bolave misto.
Podle vseho se v zubu nachazi kaz, nebude nejmensi. V zime zub obcas bolel kratkodobe, jednou asi na 2 hod to byla docela silna bolest. Ted na jare to ale prestalo a zub neboli. V zubu to vypada jako by byla nahore v rohu prasklina, asi se kus oddrolil.
Mel by nekdo napad, oc muze jit, a co s tim? Co si budeme povidat, strach ze zubare neni zrovna maly a naposled jsem tam byl v roce 2002. Mam z toho dost hruzu, ze bych mel zubare navstivit, a ani u zadneho nejsem psanej.
Diky za napady
Dobrý den
Strach ze zubaře mít nemusíte, chodím k zubaři v podstatě celý život již od dětství a alespoň dle mých zkušeností mohu konstatovat že došlo celkem k "velkému posunu" v přístupu, dříve mi v podstatě vše dělali bez umrtvení bez ohledu na bolestivost, dneska? bez problému, někdy ani nevím že jsem u zubaře před hodinkou byl (a to mám se zuby celkem problémy) ...A také hodně záleží na konkrétním zubaři, pokud vám bude nesympatický tak klidně zkuste jiného, dobré je se poptat v okolí, kamarádů známých kolegů apod. kam chodí k zubaři a jak jsou spokojeni dle toho se pak můžete zařídit...
Momentálně chodím k jednomu "mladému klučinovi" nedlouho po škole a úplná pohodovka, řemeslo umí, je pečlivý, příjemný, když mám jakýkoliv problém nebo dotaz zodpoví, po výkonu ještě prohodíme pár slov, jinak se v podstatě neznáme ale někdy mám pocit že mi zuby spravuje dobrý kamarád A o tom to je, narazíte-li na někoho podobného Váš strach "zmizí" ...poznáte sám
Dříve to byla celkem rasovina, anestetika byla neznámým pojmem, když to bolelo moc, dostal jsem maximálně krátkou přestávku, běžně jsem k zubaři chodil s tím že to bude bolet a většinou to bolelo dost, dnes se jaksi podstatně více dbá na to "pohodlí pacienta", dříve jsem si po zákroku připadal jako hrdina vracející se z těžkého boje
jestli narychlo neseženete zubaře, běžte o víkendu nebo v noci na zubní pohotovost.
Čekala jsem na vstupní prohlídku k novému zubaři přes půl roku.
Většina zubařů nebere nové pacienty. Maximálně rodinné příbuzné od těch registrovaných a někdy ani příbuzné ne.
Kde jste byl naposled? Zkuste tam
Nepíšete kolik je vám let...naposledy jste byl u zubaře před 14 lety,takže jste asi dospělý...druhé zuby vám asi nerostou.K zubaři se zapište hned,možná budete muset k několika,dnes je o zubaře nouze - rodiče nebo kamarádi vás navigují,případně podle bydliště.Za .umrtvení. zaplatíte asi 50kč a neucítíte nic...hlavně jednejte - třeba pohotovost- nežli dostanete teploty a bude hůř...
Zjistěte si kontakty na nejbližší zubaře. Mnozí už mají obsazeno a další pacienty neberou. Stejně jednou tohle budete muset udělat. Já naopak chodím co půl roku na preventivní kontroly, aby se včas problém podchytil. Podle toho, kde zmíněnou bulku máte, tak Váš problém nebude jen ten zub, ale vzdáleně ledviny, močové cesty. Ty nejvíce zlobí v zimním období. Ty si hlídejte a nezatěžujte je přílišným solením, cukrem, alkoholem, kouřením, uzeninami... Naopak pijte občas urologický čaj , odvar z petržele, a dostatečné množství čisté vody, třeba jen s citronem. Kupte si E vitamin 200 mg a denně 1 kuličku nalačno. Hořčík zas pomáhá , aby se netvořily ledvinové kameny. Přidejte si na nějakou dobu i B komplex. Pokud se dáte celkově do pořádku správnou životosprávou, zdravou výživou, vynecháním škodlivin, tak se i stav dásně uklidní. Zub zatím nemusí být příliš poškozen, ale jestli se oddrolil, tak se objednejte k zubaři. Většinou to trvá týdny, než příjdete na řadu. I kdyby nic nebolelo, jděte tam. Máte právo na preventivku zdarma. Možná vás lehce sprdnou za to, že se nestaráte, ale pořád je to lepší, než si nechat zanedbaný děravý chrup.
Diky za rady
Zanet mocovych cest jsem mel na podzim 2014 kdyz jsem dlouho byl venku v zime, to jsem jeste v zubech nic necitil, az od podzimu 2015 obcas jeden zub bolel. Na onom kritickem zubu mam velky kaz, to bude asi i mit spojitost s tim. Predstava zubni ordinace vrtani a plomb me dosti desi, i kdyz dneska je to o necem jinem nez driv. Predstavim si zubni ordinaci a zdesim se, ale asi tam budu muset se jit podivat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.