Nejste přihlášen/a.
Mám hroznou chut na kopřivy,mohly by jste mi doporučit jejich přípravu?Chci vývar a i syrové i jinak.Moc děkuji.
Jako špenát. Zpěnit cibuli v kastrolu na oleji, zaprášit lžicí dvěma hl.mouky, nasypat do toho hromadu opláchnutých nasekaných kopřiv bez lodyh,šálek i dva mléka, česnek, sůl, vejce. Někdo dává kousek kostky bujonu..Kopřivy se tepelnou úpravou smrsknou.Tak nasbírat raději plnou tašku.A sbírat dřív, než zakvetou.To bývá většinou koncem května. Zelené nenápadné květenství jim ubírá na kvalitě. Někdo kopřivy do špenátu jen přidává. Nesbírat kopřivy enormě přebujelé / na hromadách hnoje v poli /. Budou mít vysoký obsah dusičnanů. Po takových sousedům uhynula housata.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.