Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo vysvětlit selským rozumem nač slouží Lisabonská smlouva? Studovala jsem to na internetu a nejsem z toho vůbec chytrá, když bych měla o ni něco říct, tak z toho co jsem se dočetla nedokáži říct nic svými slovy
Odpovím vám v obecném duchu: Právě o to jde, aby Lisabonská smlouva zůstala v příkrém rozporu se selským rozumem, umožňovala mnohoznačný výklad a poskytovala tak spoustu prostoru pro nejrůznější machinace a spekulace. Například řada sudetských Němců si ji vyložila tak, že jim otevírá cestu k majetku zabavenému na základě Benešových dekretů. A tak by se dalo pokračovat. Václav II., ať už si o něm myslíme cokoliv, dobře věděl, že Lisabonská smlouva je e-e.
Lisabonská smlouva je právní akt, jejímž podpisem se státy dobrovolně vzdaly samostatnosti a vydaly své občany do zvůle úřadníků EU.
Nové a nové směrnice a omezení, které na záchodcích v Bruselu plodí povolaní úředníci, to dokazují v praxi.
A nevíte náhodou někdo, jestli náš Klaus, který odmítal podepsat Lisabonskou smlouvu právě proto, že bychom se vzdali své suverenity, jestli EU přistoupila na výjimku, kterou náš prezident požadoval nebo ne? Nechtěl to přece podepsat. Mám v tom guláš a stydím se za to.
Dobrý den, jde Vám o názor nebo nějakou definici? Já bych to řekl stručně - je to něco jako Ǔstava EU. Tedy, "mustr"pro všechny státy EU závazný a mají se jím řídit. Zdravím!
P.S. Případně to je "nadústava"nad ústavou každého státu EU.
doplněno 20.05.16 08:59:Myslím si, že vzhledem k umístění otázky v rubrice, si můžeme názory ponechat pro sebe a odpovídat věcně a spíše na tu definici. Názor nemusí mít každý stejný a tazatelka si udělá třeba svůj.
doplněno 20.05.16 12:43:Tak, snad ještě odkaz (který už možná znáte): cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.