Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebné doklady pro ÚP

Od: mouch odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

rád bych se zeptal zda je nutnost dodávat na ÚP výpověď.

V mém případě jsem podal výpověď já, personalistka vytáhla z netu nějaký formulář o tom že podávám výpověď s 2 měsíční výpovědní lhůtou. ALe nevšimnul jsem si že dole je větička že podávám výpověď z vážných zdravotních důvodů. V zápočtovém listu je v kolonce Změna pracovní schopnosti - NE

Jde mi o to zda budu muset cestovat před půl republiky pro jeden cár papíru aby na úřadě bylo vše OK a nebo není potřeba. Co je směrodatné? Zápočtový list a nebo nějaký papír kde jsem rozvázal pracovní poměr.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Na ÚP musíte při vzetí do evidnce doložit, že nejste v pracovním poměru. A to zápočtovým listem, ale pokud jej ještě nemáte, tak doložíte výpovědí.

mouch
hodnocení

Já jsem dokládal zápočtový list i výpověď. Ale úřednice po mě chce abych jel znovu do práce a napsal novou výpověď kde nebude že ji dávám ze zdravotních důvodů. I když v zápočťáku nic takového uvedeno není. Jen ve výpovědi kde to omylem napsala personalistka.

Tak nevím zda mám dát cca 500kč za jízdenku jen pro to abych úřednici dovezl papír s mojí výpovědí a razítkem od bývalého zaměstnavatele.

atreus*

Požadavek úřednice není oprávněný.

Výpověď je jednostranný právní úkon, Úřadu práce se netýká. Žádný důvod se uvádět nemusí. Výpověď je platná, i když je uveden chybný důvod.

Nelze po skončení pracovního poměru psát novou výpověď. S jakým datem? Navádí vás k podvodnému jednání?

Ukončení zaměstnání jste doložil potvrzením o zaměstnání.

iz*

Souhlasím s Vámi, že po skončení zaměstnání nelze "zpětně" psát novou výpověď, šlo by o podvod.

K posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti a její výši je v případě ukončení pracovního poměru

zaměstnancem zjistit, jestli zaměstnanec zaměstnání (ne)ukončil bez vážného důvodu.

—–—

V tomto případě je ve výpovědi uveden vážný důvod (zdravotní důvody), tzn., že by uchazeči měla podpora náležet ve stansardní výši. Jestli uchazeč zaměstnání ukončil bez vážného důvodu (např. bez uvedení důvodu), bude mu po celou podpůrčí dobu náležet podpora krácená na 45 % průměrného čistého výdělku.

Podle mne by ÚP mělo stačit potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) od zaměstnavatele.

mouch
hodnocení

To je právě to. Personalistka zapoměla smazat z výpovědi větičku : Výpověď dávám z vážných zdravotních důvodů.

Této věty se na ÚP chytila pracovnice se slovy že kdybych to tam měl tak musím přinést potvrzení od lékaře a už bych u nich nemohl žádat práci v oboru elektro. A nebo se mám vydat za bývalím zaměstnavatelem a u něj sepsat novou výpověď a opatřit ji starým datem a nechat si ji potvrdit.

iz*

Důležité je, co máte v potvrzení o zaměstnání od zaměstnavatele.

Po skončení zaměstnání už nelze dát výpověď.

Chcete snad podvádět a přemlouvat k tomu i bývalého zaměstnavatele?

pt®

To chce po Vás neoprávněně, dostala zápočtový list a výpověď ať Vám vrátí. Jinak ji můžete říct, že se obrátíte na ředitele ÚP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]