Nejste přihlášen/a.
Dorý den,jak je to s podporou v nezaměstnanosti?V minulosti jsem na živnosťák podnkal ale nyní ne.Stačí to jen ohlásit na zdravotním a socialním pojištění,že už nepodnikám.Na živnostenském mám aktivní ŽL.Každý rok dávám čestné prohlášení na finančák,že nemám žádný příjem z podnikání a to stačí.Na pracovním úřadě ale chtějí úplně odhlásit živnosták,že nepodnikám podle §9,zákonč.155 o důchodovém pojištění.V tomto zákoně se ale píše,že osvč je ten,kdo tu činnost vykonává.Já ji ale nevykonávám.Jen mám aktivní žl.Takže podle mě pracovní úřad zrušit živnsták požaduje neoprávněně
zapoměl jsem dodat,že jako osvč nepracuji 5 let a do tedka jsem byl normální zaměstnanec firmy
Souběh HP a OSVČ, předpokládám, že zaměstnání bylo jako HP a živnost jako "vedlejšák", tudíž po Vás nikdo ukončení ŽL nechtěl. Pokud chcete pobírat podporu v nezaměstnanosti, musíte živnost pozastavit event. ukončit. A zdravotní a sociální by jste musel také platit, teď jste jej neplatil, protože to za Vás odváděl zaměstnavatel i v případě, že jste měl aktivní ŽL.
Tím že živnost provozujete se samozřejmě myslí, že máte živnost aktivní, nikoho nezajímá, že nevyděláváte ani "haléř"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.