Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozvedla jsem se a syn byl svěřen do péče otce platím alimenty. Po třech letech jsem otěhotněla a jak to bude s alimenty, když budu na rodičáku? Nebo na nemocenský?
Je-li platící matka v tomto státě těhotná, soud k tomu velice shovívavě přihlíží a podstatně sníží doposud stanovené výživné. V tomto státě totiž muž - plátce alimentů může klidně zdechnout, ale alimenty musí platit. Žena ne. Přesně tak jsem to měl já a ačkoliv jsem poukazoval, že v té době měla matka větší příjem než, já, výživné mi nebylo přiznáno. Ale to bylo jedno, hlavně že jsem ji už nikdy neviděl.
Alimenty budete muset platit stále, protože první dítě stále potřebuje jíst. Finančně "přitlačit" bude muset ten, s kým jste podruhé těhotná. Můžete požádat soud o snížení alimentů, ale pokud už teď neplatíte nic moc, tak k druhému dítěti přihlížet nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.