Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nohy

Od: trevor* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, v tělocviku při skákání do písku s rozběhěm mě začala bolet levá vrchní strana, pravé nohy. Tam jakoby u třísla. Ale nebylo to tak strašné. Tak jsem se odhodlal jít skákat znovu jenže při běhu a skoku mě to strašně bolelo. Trochu kulhám, a když si lehnu a chci s nouhou nějak pohnout a zatnu tam kde mě to bolí tak to je strašná bolest. I v klidu to trochu pobolívá. Nevíte co s tím mám dělat? Jestli se to spraví samo nebo k jít k lékaři? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, něco podobného jsem měla loni, prudce jsem se vysprintovala cca 100m a další týden jsem trpěla jak kůň, protože jsem přinutila nezahřátý neprotažený sval s maximálnímu výkonu. Zřejmě to máte jen natažené, ale bohužel do Vás nikdo nevidí, takže sval může být klidně natržený, a to už je průser. Taky to může být šlacha. Určitě bolavé místo namažte Dolgitem, který tlumí bolest a dokáže vyléčit i zánět, výborný je Flector, ale ten je tuším pouze na předpis. Dá se použít i Voltaren apod.

Pokud bolest nepřejde do 3-5 dní, zvažte návštěvu lékaře.

doplněno 18.05.16 18:09:

Trevore, nemáte poblíž nějaký obchoďák? Jsou v nich lékárny a leckdy jedou do 20h. Jinak ten Hirucosi je na léčbu pohmožděnin, ale především žil apod., takže spíš to namaž tou koňskou mastí. Marjánka určitě neuškodí. Počítej s tím, že přes noc se sval nebo šlacha smrskne, bude se snažit co nejvíc stáhnout, aby si ulevila.

doplněno 18.05.16 18:09:

A i ten Ibalgin tam natři.

trevor*
hodnocení

Začíná mě bolet celá levá strana stehna včetně kolena. Natržený sval? To doufám snad ne *nevi* Jediné co jsem doma našel je: Hirudoid forte krém, ibalgin gel a ještě koňskou mast s konopím. Co si na to mám natřít?

trevor*
hodnocení

Je tu Penny. Řeknu ségře ať tam skočí a koupí Voltaren nebo něco podobného

doplněno 18.05.16 18:15:

Ááá, našel jsem Olfen a Flector EP Gel

martinaa*

V tom případě určitě Flector ;). Natři vyšší vrstvu a nechej vstřebat, nemasíruj! Pokud by tam byla případná trhlina, masírování jen uškodí.

doplněno 18.05.16 18:23:

Ajeee, tak zřejmě nebude mít takový účinek, škoda. Osobně bych to namazala vším možným, aby něco zabralo ;).

doplněno 18.05.16 18:31:

Jasný ;)

trevor*
hodnocení

Nevadí že byl do deváteho 2013? :-D

doplněno 18.05.16 18:25:

A co ten Olfen gel? Ten ještě neprošel

balzerka
hodnocení

0x

Pokud to nepomine, zašla bych lékaři na rehabilitaci. To, že začíná bolet i další část nohy vč. kolena, může být i od páteře nebo od spojení křížové kosti s pánví. Do třísla se někdy promítá problém s kyčlí. Každopádně do budoucna: sval před výkonem by měl být protažený, rozcvičený, rozklusaný a vyhřátý. Požadovat maximální výkon bez této přípravy je chyba. Natažený sval se pak dlouho léčí klidem a různými zábaly a gely / lékárna/. Rehabilitační lékař může naordinovat elektroléčbu. Ta hojení urychlí / nebolí, maximálně brní/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]