Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přáteli jsme se dohodli, že založíme politickou stranu. Jednou z náležitostí nutných k registraci pol. strany nebo hnutí je nutnost doložit minimálně 1000 podpisů od občanů ČR požadujících vznit této strany.
Napadá Vás, jak je sehnat?
Předpokládám, že internerová petice nebude z důvodu nutnosti připojení podpisu možná, nebo se pletu?
Děkuji za rady.
To by se podle mě dalo zvládnout. Určitě máte nějakou nosnou myšlenku, která bude Vaší stranu definovat. Politická strana vzniká v demokratickém režimu z potřeby něco změnit, to co ještě jiné politické strany nepovažují za podstatné nebo je ještě nenapadlo. Zamyslete se v první řadě nad svým programem, jestli není shodný s nějakou současnou politickou stranou (třeba v ČR máte dnes pokryté zájmy 99% obyvatel - těžko budete hledat takzvanou mezeru na trhu), v tom případě bych volil vstup do současné strany a snažil bych se o karierní postup. A podpisy hledejte mezi potencionálními příznivci. Třeba strana Hipsterů by mohla sehnat hlasy v Krymské ulici v Praze, strana milovníků cykloaktivity určitě dostane podpisy na velké cyklojízdě. A strana milovníků fotbalu určitě před stadionem před nějakým důležitým zápasem. Tímto směrem bych přemýšlel. V nejhorším se můžete postavit někam před metro, ale tam je zase problém, že většina lidí ani neví, co podepisují.
Kdyby bylo na mě, tak založím stranu s názvem "stop blbému měření rychlosti městskou policii a konec stacionárních radarů". V programu strany by bylo - měření rychlosti je velice užitečná věc, ale chce to kreativitu, pokaždé jinde a hlavně na nebezpečných místech. Jenže to by musel být někdo prostě chytřejší a mít na to hlavu. Měřit na překvapivých, nebezpečných místech a to rovinka před městem, či obcí určitě není (jinak sám mám plný počet bodů a pokutu jjsem neplatil, ani nepamatuju). Tak máte alespoň nápad.
Pro Sebod : já to napsal blbě - chtěl jsem napsat, že mám ještě všechny body k dispozici. Jinak k tématu - jezdím denně tak max 80 km a narazím minimálně na dva prasící řidiče. Podle mě by to naše policie mohla zvládat, je stíhat. Stačí nafilmovat a pohybovat se v provozu. To jsou ti opravdoví viníci zla na silnici. Jenže naši to neumí stíhal na rozdíl od Němců či Rakušanů. A nebo nechtějí. Spíše se kochají rychlou jízdou po dálnici v autě, na které by asi nikdy nedosáhli, a pak chytí nějakého lojzu, co je přehlédl. A výsledky mají.
nejjednodušší způsob byl a je a vždy bude u studentů - zastavte se někde na SŠ-VŠ a nechte podepsat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.