Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sehnat podpisy pro vznik pol. strany?

Od: josefuska odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

s přáteli jsme se dohodli, že založíme politickou stranu. Jednou z náležitostí nutných k registraci pol. strany nebo hnutí je nutnost doložit minimálně 1000 podpisů od občanů ČR požadujících vznit této strany.

Napadá Vás, jak je sehnat?

Předpokládám, že internerová petice nebude z důvodu nutnosti připojení podpisu možná, nebo se pletu?

Děkuji za rady. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

2x

To by se podle mě dalo zvládnout. Určitě máte nějakou nosnou myšlenku, která bude Vaší stranu definovat. Politická strana vzniká v demokratickém režimu z potřeby něco změnit, to co ještě jiné politické strany nepovažují za podstatné nebo je ještě nenapadlo. Zamyslete se v první řadě nad svým programem, jestli není shodný s nějakou současnou politickou stranou (třeba v ČR máte dnes pokryté zájmy 99% obyvatel - těžko budete hledat takzvanou mezeru na trhu), v tom případě bych volil vstup do současné strany a snažil bych se o karierní postup. A podpisy hledejte mezi potencionálními příznivci. Třeba strana Hipsterů by mohla sehnat hlasy v Krymské ulici v Praze, strana milovníků cykloaktivity určitě dostane podpisy na velké cyklojízdě. A strana milovníků fotbalu určitě před stadionem před nějakým důležitým zápasem. Tímto směrem bych přemýšlel. V nejhorším se můžete postavit někam před metro, ale tam je zase problém, že většina lidí ani neví, co podepisují.

doplněno 18.05.16 10:42:

Kdyby bylo na mě, tak založím stranu s názvem "stop blbému měření rychlosti městskou policii a konec stacionárních radarů". V programu strany by bylo - měření rychlosti je velice užitečná věc, ale chce to kreativitu, pokaždé jinde a hlavně na nebezpečných místech. Jenže to by musel být někdo prostě chytřejší a mít na to hlavu. Měřit na překvapivých, nebezpečných místech a to rovinka před městem, či obcí určitě není (jinak sám mám plný počet bodů a pokutu jjsem neplatil, ani nepamatuju). Tak máte alespoň nápad.

sebod*

mp To jsi teda dobrej, když máš PLNÝ POČET bodů *smich* Tak to jezdíš i vybodovaný? :-D

mp*

Pro Sebod : já to napsal blbě - chtěl jsem napsat, že mám ještě všechny body k dispozici. Jinak k tématu - jezdím denně tak max 80 km a narazím minimálně na dva prasící řidiče. Podle mě by to naše policie mohla zvládat, je stíhat. Stačí nafilmovat a pohybovat se v provozu. To jsou ti opravdoví viníci zla na silnici. Jenže naši to neumí stíhal na rozdíl od Němců či Rakušanů. A nebo nechtějí. Spíše se kochají rychlou jízdou po dálnici v autě, na které by asi nikdy nedosáhli, a pak chytí nějakého lojzu, co je přehlédl. A výsledky mají.

hodnocení

0x

nejjednodušší způsob byl a je a vždy bude u studentů - zastavte se někde na SŠ-VŠ a nechte podepsat...

kakamila
hodnocení

0x

Vyjděte do ulic...aspoň budete sdílet atmosféru pracujících lidí.Nejlépe ráno v 6h po noční...ti Vás poženou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]