Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Superpotravina na snížení cholesterolu?

Od: adamnovak odpovědí: 10 změna:

Existuje nějaká potravina, která má výrazný vliv na snížení cholesterolu v krvi? Díy. Adam

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

6x

Ano. Vykašlat se na všechny umělé tuky s omega bůhvíkolik kyselin. Smažit na sádle, jíst máslo, olej jen olivový do zeleninových salátů.

Osobní zkušenost. Vždycky jsem měl problémy s cholesterolem. Od té doby, co jím jen zdravé živočišné tuky, tak mám cholesterol naprosto v normě. Už čtvrtý rok.

adamnovak
hodnocení

A co jsou prosím živočišné tuky?

ben®

Dobrý den, máte to tam napsané - tuk, který produkuje živočich (sádlo, máslo). Ovšem, co jednomu pomáhá, tak jinému nemusí. Také cholesterol je (prý) dvojí - dobrý a špatný.

Zeptejte se raději svého lékaře. Zdravím!

doplněno 16.05.16 20:00:

nikdo - no, v pohodě. Já jen, že to nemusí fungovat obecně.

nikdo*

Bene. právě minulý týden jsem byl u doktora pro výsledky rozboru krve. Cholesterol, oba tuky, tedy ten "dobrý" i ten "špatný" naprosto v normě. Ale jinak máte pravdu. Opravdu jde o máslo a sádlo. Ale chce to důsledně. ŽÁDNÉ umělé tuky.

Žádný dobrý a špatný tuk v krvi neexistuje, to si pletete s cholesterolem. Od vás bych si tedy radit nenechal. A co je to "umělý" tuk - to myslíte roztíratelné tuky vyrobené z rostlinných tuků podobným způsobem, kterým se vyrábí máslo? Rostlinné tuky žádný cholesterol neobsahují, naopak živočišné tuky, vniřnosti apod. mají cholesterolu vysoké procento. Nejvyššího věku se dožívají severské národy a Japonci, žádný z nich se neládují bůčkem, tlačenkou a jinými dobrotami.

Pro severské národy je typické, že se cpou ananasem a ředkvičkama. Vyhrabávají je pod sněhem.

nikdo*

Víte, mně je šumafuk, jestli se jedná o tuky nebo cholesterol. Důležité je, že těch dobrých i špatných "cholesterolů" mám v krvi správné množství. A to jen díky tomu, že se nekrmím náhražkama. Dokud jsem je jedl, tak jsem cholesterol měl vysoký. Dnes už ne. A kdyby jste byl na pochybách, tak se podívejte, z jakých "rostlinných" tuků jsou ty náhražky vyrobeny. Dobrou chuť. A co jedí Japonci, nebo severské národy je úplně jedno. Jejich stravovací návyky a skladba potravy je úplně jiná než naše. A jestli mám pravdu? Nevím. popisuju JEN svoji vlastní zkušenost. Ať si to každý přebere.

dafina*

nikdo -

Naprosto souhlas. Bod. Co je přehnaně zdravé, nám silně poškozuje zdraví.

pb®
hodnocení

1x

Jestli to máte genetické, nepomůže nic. Zvýšený cholesterol mám od svých 25ti. Před dvěma lety jsem změnila jídelníček, vynechala slunečnicový olej, který nemá žádné omega 3 mastné kyseliny a začala používat olej olivový a řepkový, který má špatných omega 6 jen asi 7%, zbytek jsou zdravé omega 3. Začala jíst lososový olej, také prý na snížení cholesterolu. Poslední rok jsem jedla zelený ječmen a chlorelu, také prý na snížení cholesterolu. Před více než půl rokem jsem přestala chodit na obědy do jídelny, kde zcela jistě vaří na palmovém oleji a taktéž jsem výrazně omezila výrobky, kde je obsažen. 2x v týdnu jsem obědvala pohanku, jáhly taky několikrát do týdne, stejně jako ovesné vločky, ty téměř denně k snídani. Vážím 55kg, sportuji několikrát do týdne kardio, 1x v týdnu posilovna. Nejím tučné maso ani margaríny. Máslo a smetanu ano, ale nepřeháním to. A výsledek? Zvýšený cholesterol stále. Sice celkový cholesterol 5,3 a norma je 5, ale jsou to stejné výsledky jako před změnou jídelníčku. HDL v normě i když ve spodní hranici, LDL 3,84, norma jsou 3. Nejspíš bych musela být vegetarián, abych měla cholesterol v normě a kdo ví jestli. Všichni moji prarodiče zemřeli na cévní příhodu, ještě jim nebylo 70.

hodnocení

0x

Hmm.tak já jsem asi výjímka-baštil jsem ty "dobré" /ztužené oleje/ a chlesterol byl vyšší (nevím zda-li oba ).pak jsem se na ně vy... a začal opět sádlo a máslo byť v menším množství než dříve ty ramy atd a chlesterol je OK,údajně taky snižuje hladinu toho "horšího" alkohol! Ale fakt je ten,že každý jsme jiný a na každého něco působí jinak!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]